Dolar (USD)
32.47
Euro (EUR)
34.73
Gram Altın
2440.77
BIST 100
9915.62
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

02 Ocak 2022

2022 yeni bir umut olsun

Yeni bir yılın ilk günlerini yaşıyoruz. 365 gün takvim miladını doldurdu ve yeni bir yıla "merhaba" dedi. Kısacası, 31 Aralık gecesinde yeni bir yıla geçmemiz insanın farazî bir kurgusudur.

Önümüzdeki günlerde yerküremiz aynı biçimde ve aynı hızla güneşin etrafında dönmeye devam edecek. Mevsimler birbirini izleyecek ve tekrar bir yıl bitecek.

Biz yeni bir döngünün başındayız.

Yeni yıl, yeni başlangıçlar…

Yeni umutlar…

Yeni temennilerin olduğu...

Elbette ki tüm dileklerin başını sağlık ve huzur almakta…

Hele sağlık, hele sağlık...

Tuzsuz yemek gibi yokluğu…

Uykusuz bir gecenin yorgunluğu, soğukluğu gibi...

Öyle ya "her şeyin başı sağlık deriz" bu yüzdendir en kallavi yeni yıl dileği, yeni yıl temennisidir sağlık.

Son iki yıldır tüm dünyayı etkisi altına alan pandemi, bize sağlığın olmazsa olmazlar arasında başı çektiğini ziyadesiyle ispatladı. Geçen yılın kuşkusuz en önemli gelişmesi olan Kovid-19 salgınının etkileri 2021'de de devam etti. Rekor sürede geliştirilen aşılar, normalleşme adına umutları arttırsa da ortaya çıkan varyantlar salgının bir süre daha devam edeceğini gösterdi.

Hayat durma noktasına geldi

Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıktığı düşünülen Kovid-19 salgını dünyanın hemen hemen her yerinde yaşamı oldukça etkiledi. Hatta çoğu ülkede adeta yaşamı durma noktasına getirdi. Birçok ülkede sokağa çıkma yasağı uygulandı ve çok geniş önlemler alındı. Uzun bir süre normal hayatımızdan uzaklaştık. İşimizden, okulumuzdan uzak kaldık. Hayatın eve sığdırılabileceğini öğrendik. Yeni yeteneklerimizi keşfettik.

Diğer yandan, dijital devrim yaşadık zorunlu olarak. "Yeni dünya düzeni" kavramı ile tanıştık. Bu soyut düzeni hâlâ çözebilmiş değilim.

Pandemiden bize hatıra online hayat kaldı. Artık neredeyse her şey online;

Alışveriş… Panel…

Toplantı… Görüşme…

Buluşma… Yazma… Okuma...

Filmler artık dijital platformlarda...

Velhasıl Kovid, aşı derken biz farklı şekilde aşılanmış olarak yeni bir düzene girmiş oluyoruz. Online hayat 2020/2021'in en çok ilgi gören tercihleri olabilir.

Bu yeni dünya düzeninde ve dünyayı kasıp kavuran hastalık ve hastalığın yan sanayisi gibi can yakan, yıkım sebebi ekonomik buhrana karşı sendeledik lâkin yıkılmadık, yeni bir bahar için sadece yaprak döktük.

Dileğim ve duam; 2022 başta sağlık, huzur, barış başarı ve mutluluk getirsin. Online hayata adapte olsak da yüz yüze, temaslı, muhabbetli bir yıl diliyorum. Yaşlı dünyamızın afet ve felaketlerden korunduğu, iklim değişikliğinin artık daha fazla gündem olurken aynı zamanda herkesin kendince önlemini alması.

Biz umut tohumları attık yüreklere

Rabbim biçmeyi nasip etsin...