Dolar (USD)
32.47
Euro (EUR)
34.73
Gram Altın
2440.77
BIST 100
9915.62
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

01 Mart 2021

30 Şubat Şiirleri

Şiir özlemdir, hasrettir, ardında kalan bakıştır, bazen kavuşmaktır, çoğu zaman ayrılıktır, en çok da yarım kalmışlık, yanmışlıktır. Her tarafı hicran koksa da her daim aşktır şiir. Yaşamak adına ne ararsan içinde bulabildiğin âlemdir şiir. Yaşamın her tonunu gizler dizelerine.

Her şair şiirlerinde resmeder kendi hayatını. Yaşamının ipuçlarını gizler kelimeler arasına. Bu açıdan bakıldığında şairini ele veren en güçlü delildir şiir. Faili meçhul acıların ücrada kalmış im’idir şiir. Güzel ve saf bir yüreğin derinliklerinden bütün evrene yayılan letafet abidesidir. Bu letafetin kokusunu almak isteyenler ta ötelerde olsalar bile hissedebilir bu güzelliği. Âlemin letafetinin mimarı olmaya adaydır şairler. Kendi acılarını dahi güzellikler içinde sunarlar okurlarına.

Biz de işte böyle güzellikleri sizinle buluşturmak adına heybemizde gizli kalmış güzellikleri siz değerli okuyucularımızla paylaşmak adına 37 Şair, Birlikte Kitaplar Yayınevi öncülüğünde Ayşegül Poyrazoğlu hanımefendinin yönetmenliğinde ve Ömer Çevik beyefendinin koordinatörlüğünde yola koyulduk. Yüreğimizde ve tozlu raflarda saklı kalmış şiirlerimizi, 30 Şubat Şiirleri adı altında sizlerle buluşturduk.

Birbirinden değerli şair dostlarımla beraber, heybemizde saklı kalmış dizelerimizi siz sevgili okurlarla buluştururken heyecan, sevgi ve biraz da korkuyla karışık birbirine girift duygular içerisindeyiz. Çünkü şiir en güzeli bulma yolculuğudur. Kapının eşiğine adımını attıktan sonra başlayan uzun soluklu bir hayat yolculuğudur. Bütün şairler en mükemmel şiiri bulma gayreti içerisinde koyulurlar şiir yolculuğuna. Biz de bu yolculukta yüreğimizde gizlediğimiz duyguları sizlerle paylaşma cesaretini gösterdik.

Bu kitapta birbirinden güzel şiirler arasında şiir yolculuğuna çıkarken, şairden şaire geçerken adeta daha önce hiç görmediğiniz bir şehirden başka bir şehre yolculuk yapıyormuşsunuz da her sayfada yeni bir güzellik keşfetmişsiniz mutluluğuna erişeceksiniz. Bazen bir söze takılıp dalıp geçmişinizdeki bir anınıza gideceksiniz, bazen de sayfaları maratondaki atlet hızında sular seller gibi çevireceksiniz.

30 Şubat Şiirleri diyoruz, ama doğal olarak “Şubat hiç 30 çekmez!” diye tepkiler gelmeye başlıyor. İşte bu kitaptaki şiirler de bir türlü gel/e/meyenlere, özlenenlere, hasret duyulanlara, ‘Bir gün, belki!’ diye içinizden geçirdiğiniz her ne var ise, ona yazılmış şiirlerdir.

Okurken kendinizden muhakkak bir şeyler bulacağınız şiirlerle buluşmak istiyorsanız mutlaka okumanız gereken bir eser olan 30 Şubat Şiirleri, 37 Şairin heybesinde biriktirdikleri ile biraz da antoloji tadında bir eser oldu. Bir kitapta 37 farklı ruhtan binlerce farklı duyguyu bulabileceğiniz bu eserin ortaya çıkması da bir güzelliğe vesile olması nedeniyledir. Çünkü bu kitabın geliriyle bir okulumuza kütüphane kurulacaktır. Böyle erdemli bir davranış için bir araya gelmiş olmaktan şahsım adına çok mutluyum. Bu dünyada yapılan güzellikler asla unutulmaz. Güzel bir eylem için bir araya gelebilmiş yüreklere ne mutlu. Buna sebep olan gönlü güzel insanlara selam olsun.

Kütüphanenizde muhakkak yer alması gereken bu güzel eserin doğmasına vesile olan bütün paydaşlara ve değerli şair dostlarıma saygı ve muhabbetlerimi sunarken kitabın Ön Söz’ü ile yazımı noktalıyorum;

“Şubat ayı hiç 30 çekmez. Hep bir eksik, hep bir küçük, hep kısa bir ay olarak bilinir.

Oysa kış mevsiminin en güzel zamanlarıdır Şubat. Sevgilerin hızla aktığı, hayallerin hızlıca gerçekleştiği, hasret çekilen her şeye hızlıca ulaşılan aydır Şubat. İki gün eksik, çokça fazladır aslında. Bahara giden yoldur. Yeni umutların, yeni yarınların, yeni başlangıçların ayıdır.

Şubat güzeldir. Ona küçüksün demek haksızlık değil midir?

Hak ettiği ilgiyi görmemiş olmasına karşılık şiirlerimizi ona adadık. Bu sebeple daha önce yazılmamış, yazılmış ama yayımlanmamış, raflarda, defter aralarında kalmış, yüreğimize sıkışmış ama dile dökülmemiş, tozlu sandıklardaki anıları hatırlatmış ne varsa hepsini bu kitapta, şiir sevenlerle buluşturduk.

Şiire sevdalı gönüllere,

Şiir gibi yaşayan an’lara,

Şiir gibi geçen ömürlere,

Sevgiyle…”