Dolar (USD)
32.31
Euro (EUR)
34.61
Gram Altın
2408.25
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

13 Kasım 2018

​​​​​​​Ağrı belediyesine kadın eli değebilir

Yerel seçimler yaklaşıyor. Adaylar ortaya çıkmaya başladı. AK Parti için büyükşehirler çok önemli. CHP ve MHP’den İP’ye oy kayması olacağı söyleniyor. AK Parti; CHP ve MHP’deki çok sayıda belediyeyi (kısmen düşecek oya rağmen) alacaktır. Aynı şekilde HDP oylarının da kayda değer bir kısmı Saadet Partisi’ne kayacağı için, özellikle Güneydoğu’da AK Parti çok sayıda belediyeyi alacaktır. Burada adaylar da önemli rol oynayacaktır. Özellikle Güneydoğu adayları çok önemli. Ağrı farklı bir sosyolojiye sahip. Kadın bir adayın Ağrı belediyesini alması yüksek ihtimal. AK Parti Ağrı’da kadın adayla bunu başarabilir.

Yapımcı, Moderatör, Sivil Düşünce İnternet Haber Genel Y.Y. ve Kanal 5 TV Program Koordinatörü Semra Polat bu adaylardan biri.

Polat, Ağrı belediye başkan aday adaylarından ve Ağrılı.

Semra Hanım bizimle bazı düşüncelerini aşağıdaki şekilde paylaştı:

* Ağrı Belediye Başkanlığı binasında kadın ve aile müdürlüğü birimi kurmak.

* Çocuk yaşta evliliğin önüne geçecek yapısal projeleri hayata geçirmek.

* Kadınlarımızın mevcut edilgen durumdan etken pozisyona geçmelerini sağlamak amacıyla, istihdam ve girişimcilik kurslarıyla ulusal ve uluslararası fonlardan yararlanılarak istihdam edilmelerinin sağlamak.

* Belediyede proje ekibi ve kurulu kurmak.

* Dini ve ahlaki yozlaşmanın önüne geçmek amacıyla çocuk ve gençlere yönelik çalışmalar yapmak.

* Uyuşturucu ve sentetik madde bağımlısı gençlerimizin, İçişleri Bakanlığı ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın da desteğini alarak tedavi edilerek topluma tekrar kazandırılmaları ve iş olanağının sağlanması amacıyla "Uyuşturucuyla Mücadele Merkezi"nin kurulması.

* Ağrı'yı kış turizmi, yamaç paraşütü, dağcılık ve doğa turizminde bölgenin cazibe merkezi haline getirmek.

* Yaz ve kış turizminde yerli ve yabancı turistlerin gözde şehri haline getirmek.

* Belediye bünyesinde kadın sağlığı merkezi kurmak ve bakıma muhtaç yaşlılarımıza bakım hizmeti vermek.

* Kadın ve yaşlılarımızın zamanlarını geçirebilecekleri merkezlerin kurulması.

* İhtiyaç sahibi ailelerin diledikleri gibi giyim ve yiyecekleri ücretsiz olarak alabilecekleri "Dayanışma Marketi"nin kurulması.

* Engelli vatandaşlarımızın gündelik yaşamını kolaylaştıracak eğitici kursların yanı sıra, iş hayatına adım atmaları için istihdama yönelik birimin açılması.

* Geleceğe yön verecek olan bilimsel gelişmeler ışığında inşa edeceğimiz bilim merkezimizi öğrencilerimizin hizmetine sunacağız.

AK Parti ve Semra Polat’a Ağrı’da başarılar diliyoruz.

***

Türkçe ezanı savunan CHP Milletvekili Öztürk Yılmaz:

“Hesabın, benim önümü kesmek, beni şeytanlaştırmak. Sen istiyorsun ki Öztürk Yılmaz partiden defolup gitsin. İstiyorsun çünkü sen beni rakip olarak görüyorsun. İstiyorsun ki çekip gideyim. Siz aşağılık bir işe imza attınız. İstifa etmiyorum ne yapıyorsan yap. Sıkıyorsa at beni buradan rezil ol kepaze ol...'' demiş. Bu sözleri genel başkanına söylemiş. Öztürk Yılmaz gerçekten CHP’den atılmayı hak etmiş.

***

Kılıçdaroğlu, Türkçe ezan tartışmasına son noktayı koydu

Hürriyet'ten Abdulkadir Selvi'ye konuşan Kemal Kılıçdaroğlu: Bu tür tartışmaları asla doğru bulmam. CHP olarak bu tür konuların tartışılmasında hassasız. Ne ben ne de arkadaşlarım bunu doğru bulmaz. Efendim, Arapça ezan-Türkçe ezan tartışmasının bırakılması lazım. Arapça ezan, İslam dinimizin evrensel bir değeridir. Dünyanın neresinde okunursa okunsun ezanın İslam’ın bir çağrısı olduğunu ifade eder. Ki dünyanın her yerinde de ezan Arapça okunur. Ve dünyanın her noktasında ezana saygı gösterilir. Bütün dünyada Arapça olarak okunur. Ve ezan okunduğunda dünyanın her tarafında saygı gösterilir. Biz politikacılar bir yerde konuşma yapıyorsak ezan okunduğunda saygımızdan dolayı konuşmamızı keser, ezanın bitmesini bekleriz. Çünkü bir toplum gelenekleri, görenekleri ve inançlarıyla yaşar. Biz CHP olarak toplumun değerlerine saygı gösteririz” diyerek Türkçe ezan tartışmasına son noktayı koymuş. Bu sözler CHP adına olumlu bir gelişmedir. Hem CHP hem Türkiye’ye zarar verecek geçmiş uygulamaların bugüne taşınmasına izin vermemek lazım.