Dolar (USD)
32.30
Euro (EUR)
34.61
Gram Altın
2414.70
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

30 Ekim 2018

​​​​​​​Diyarbakır için Hatipoğlu - Topbaş ve Ezgin

Nihat Hatipoğlu önemli bir İslam alimi. Samimi, mütevazi bir hoca.

Kadir Topbaş, dünyanın başkenti İstanbul’u geçmişte yönetmiş tecrübeli bir belediye başkanı.

Ercan Ezgin, tam bir Diyarbakırlı, cesur ve mütevazi bir AK Partili.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi için benim önerdiğim 3 önemli ve kaliteli insan.

Bu mükemmel üçlüden biri ile sonuca gidilebilir.

***

“Yeni Şafak Gazetesi yazarı Mehmet Acet bu haftaki köşesinde 2014 seçimlerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Nihat Hatipoğlu arasında yaşanan adaylık diyaloğunu paylaştı. Acet, Nihat Hatipoğlu'nun Erdoğan'ın adaylık teklifi karşısında “Bu bir emirdir diyorsanız size hayır diyemem” sözlerine karşılık Erdoğan'ın ''Ben hoca efendilere emir vermem'' dediğini aktardı.”

***

Hatipoğlu siyasetten uzak durmak istiyor. Ancak son derece önemli bir süreçten geçiyoruz.

Belediyeler yeniden PKK’ya geçerse; planlanmaya çalışılan büyük Kürt isyanının temellerini atmak dışında, Türkiye’nin Suriye gibi bir savaş yaşamasının zeminini oluşturma dışında hiç bir iş yapmayacaktır. Öcalan’ın ölümü ile ABD’nin PKK’ya verdiği ve büyük Kürt isyanın çıkması için beklettiği silahlar, işte böyle bir zemin oluşturmak için bekl(etil)iyor. Gün sorumluluk alma günüdür.

Hatipoğlu, eğer siyaset yapmak istemiyorsa, seçildikten sonra, yani Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ni AK Parti’ye kazandırdıktan sonra istifa edebilir. Ya da belediyede danışmanlık yapabilir.

Diyarbakır Troykası (Hatipoğlu, Topbaş, Ezgin), birlikte hareket ederek, Diyarbakır’ı AK Parti’ye kazandırabilirler.

***

Melih Gökçek ya da Bekir Bozdağ’ı ise, Van Büyükşehir Belediyesi için öneriyorum. AK Parti kurmayları, bütün tanınmış ve tecrübeli belediye eski başkanlarını, yerel seçimlerde değerlendirmelidir.

***

Sonuç olarak, daha önce de (Nisan 2018) ifade ettiğim gibi; 2019 yerel yönetimler seçimleri, tam bir entegrasyon seçimleri olmalıdır. Türkiye’nin entegrasyonu açısından; bir İslamcı İzmir’i, bir komünist Konya’yı, bir Kürt Yozgat’ı, bir ülkücü Diyarbekir’i, bir Alevi Sivas’ı yönetebilmelidir. Melih Gökçek (Van), Kadir Topbaş (Diyarbakır), Mehdi Eker (Rize), Ali Babacan (Şanlıurfa), Ahmet Davutoğlu (Konya), Berat Albayrak (Siirt), Hüseyin Çelik (Ağrı), Bülent Arınç (Mardin), Orhan Miroğlu (Mersin),… gibi yerlerden belediye başkan adayı gösterilebilirler.

Yerel seçimler tam bir entegrasyon seçimleri olmalıdır. Belediye başkanının yerelden olmasına artık bakılmamalıdır. Kimin hangi ilden, etnik kökenden, inançtan, aşiretten… olduğuna artık bakılmamalıdır. Türkiye yeni bir imparatorluk sürecine girmiştir. Anadolu Milleti üst kimliği ile bir imparatorluk inşa sürecine girilmiştir.

***

Ana muhalefetin (CHP) sonu

CHP’nin HDP (PKK) ile ittifak arayışı, marjinalleşmesinin yolunu açmıştır.

Yerel seçim yarışı; AK Parti ile İYİ Parti arasında olacak. İYİ Parti, hem CHP hem MHP oylarını alacaktır. Türkiye'nin ana muhalefet partisi artık İYİ Parti'dir. AK Parti'nin rakibi de artık CHP değil, İYİ Parti'dir. Türkiye’nin geleceğinde radikal partilere yer yoktur. Halk (HDP, CHP) radikalleri marjinalleştirecektir.

***

CHP, PKK’dan ateşkes (çatışmasızlık) yapmasını mı istiyor?

Sebep ve sonucun marjinalleşme süreci hızlanıyor. Kürt sorununun sebebi olan CHP ile, Kürt sorununun sonucu olan PKK, yerel seçimlerde ittifak yapacak. CHP, PKK'dan seçim öncesi ateşkes yapmasını isteyebilir. PKK yerel seçimlerde, CHP ile ittifakı kolaylaştırmak için, çatışmasızlık yapabilir. CHP’nin geçmişinin hatalarının doğurduğu HDP ile ittifak yapması, ikisin de marjinalleşmesini hızlandıracaktır. Neredeyse 100 yıldır, bu iki (CHP-HDP/PKK) anlayışın faturasını ödüyoruz. Akan kanın, sorunun; sebebi, sonucu ve işbirlikçileri, CHP ve HDP (PKK).

***

Milli (Tek) andımız Osmanlı/Arnavut orijinli

Erdoğan, andımız tartışmalarına son noktayı koydu. Tek andımız Arnavut. İstiklal Marşımızın yazarı bize, milli bir ant bırakmıştır. Her kesimi birleştiren bir Osmanlı (Arnavut) Mehmet Akif Ersoy.

***

Veliaht Kral Muhammed bin Selman’ın Halifelik ilanı tehlikede mi?

Cemal Kaşıkçı cinayetinin, Veliaht Kral Muhammed bin Selman üzerine kalması, Halifelik ilanını geciktirebilir.

***

Haftanın twiti (27 Eki 2018)

Daha fazla

Amaç: Halife olacak Selman'ı kontrol altına almak ABD (İsrail), Veliaht Muhammed Bin Selman'ı kontrolü altında tutacağı önemli bir şantaj aracı oluşturdu. ABD; Cemal Kaşıkçı cinayeti ile, Halife (Hilafet) ilan ettireceği Veliaht Prens Muhammed Bin Selman'ı avucunun içine aldı.