Dolar (USD)
32.18
Euro (EUR)
35.00
Gram Altın
2499.16
BIST 100
10643.58
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

12 Ağustos 2018

ABD açıktan saldırıyor!

Bakmayın muhalefet başkanlarının seçim öncesi tweetlerini rt edip "biz söylemiştik" demelerine! Bu iddia onların öngörüleri değil olsa olsa söz verdikleri, destek aldıkları odaklardan kendilerine fısıldananlar sebebiyledir!

Nitekim iktidarı sandıkta deviremeyen, darbe teşebbüsüyle hall edemeyenler, şimdi emperyalizmin kendilerine verdiği efendilik gücüyle ekonomik darbe teşebbüsüne girişmiş durumda!

Çoğumuz gibi ben de ekonomiden zerre anlamam! Ama yine aklıselim her vatandaş gibi bunun esasında bir Rahip Brunson krizi olmadığının da farkındayım.

İktidar şehvetine kapılan kimi müzmin muhalifler, siyasi ömürleri boyunca iktidarı göremeyecek partililer, efendilerinin girişimleri karşısında iyice heyecana kapılıp bilinçaltı dışavurumu daha doğrusu gizli planlar çerçevesinde konuşulanları ifşa etmekten kendilerini alıkoyamamıştır.

Şu veya bu şekilde "artık iktidardan vazgeçin" mesajlarını yazmaktan imtina etmeyen sözde muhalefet siyasetçileri demokrasi adına çıkılan yolda ekonomik darbe girişiminin tetikçiliğini yapmaktan geri durmuyorlar!

ABD'nin Gezi olaylarıyla başlattığı, 17/25 Aralık ve 15 Temmuz darbe girişimlerinin üzerine seçimlerde elindeki tüm imkanları/insanları kullanarak AK Parti'yi iktidardan indirmek için ürettiği projeler elinde patladı.

Bugün ekonomik darbe teşebbüsünün tüm dünyanın gözleri önünde sürdürülmesi "Emperyalist Kahya"nın demokrasi havarisi kılıklı bir şantajcı ve haydut olduğunu göstermiştir!

Devlet disiplini ve diplomasisinin fersah fersah uzağında bir yol ve yöntemle sosyal medyada ilkokul çocuğu ayarındaki tweetleriyle darbe girişimini gizleme ihtiyacı duymayan turuncu adam, sadece kendi ülkesinin değil tüm dünyanın diktatörüdür!

Tweetlerle, ani kararlarla ülkeyi yöneten, dünyayı tek adam çerçevesinde hizaya getirmeye çalışan adam, bu çağın son model tiranından başka bir şey değil!

Hadi, diktatörlerin vatandaşlarını, onu kumanda eden odakların desteğini anladık da bu ülkenin ekmek yedirdiği, paye verip baş tacı ettiği kimliksizlerin şakşakçılığı artık hainlik boyutuna varmıştır.

Adı gazeteci olan adı siyasetçi olan adı sanatçı olan kimilerinin verdikleri mesaj sade ABD vatandaşının bile hayretini çekebilecek tıynette!

"Doların düşmesini istiyorsanız Rahip Brunson'u, Osman Kavalalı'yı, Enis Berberoğlu'nu Demirtaş ve diğerlerini bırakın" diye siyasi ahlaksızlık ve şantajı tescillemiş olurken aynı zamanda da dolar operasyonu çekenlerin içerideki kuryelerini de böyle kayıt altına almış olduğunun farkında bile değiller!

Peki, bu ülkenin başkanlığına aday olmuş birinin; "Doların düşmesini istiyorsanız kanal İstanbul gibi projelerin durdurun, Merkez Bankası'na müdahale etmeyin, damadınızı görevden alın" demesi akıllara ziyan!

Dolar sürecinde gördük ki dış odaklar ve onların içerideki işbirlikçilerinin en rahatsız oldukları mesele Berat Albayrak'ın, ekonominin başında olması geliyor. Her sade vatandaş gibi bizim de şunca yıllık hayatımızda bunların katiyetle istemedikleri her uygulamanın esasında ülke menfaatine olduğunu tecrübe etmişliğimiz bulunuru2026

Olayı, "damat" figürü etrafında döndürmeye çalışıp tüm faturayı bu çerçevede kesmeye çalışanlara Trump'un ülkesini hatta tüm dünyayı kızı ve damadıyla birlikte yönetmeye çalıştığını görmezden geliyoru2026

Vatan haini fetöcülerle aynı paralelde tweet atmaktan, aynı dili kullanmaktan imtina etmeyen sözde kimi AK Partili görünümlüler de bu çerçevenin bir kenarını oluşturuyor.

Bildiğimiz ve inandığımız o ki Gezi süreciyle başlayan darbe girişimi artık eldeki son kozun kullanılması noktasına gelmiştir. Her bir darbe girişiminden kenetlenerek ve safralarından kurtularak çıkan bu aziz millet yine devletinin yanında duracaktır.

Devletin ekonomik teşebbüsleri ve tasarruflarıyla milletin desteğiyle bu saldırıyı da bertaraf edeceğimize inancımız tam. Devletin girişim ve tasarruf tedbirleri yeterli olmazsa eğer "hazine yardımı kumbarası" kurarak milletin desteğine başvurmasını son seçeneklerden; yeter ki bu devlet zillete uğramasın, Allah devlete millete zeval vermesin!