Dolar (USD)
32.33
Euro (EUR)
34.69
Gram Altın
2392.94
BIST 100
10276.88
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

14 Ekim 2016

ABD'nin ayarı niye kaçtı?

ABD, kıçına neft yağı sürülmüş eşek gibi Türkiye'nin 'ak' dediği her şeye 'kara' diyor. Sebebi, Fırat Kalkanı Harekatı ile Suriye'de kurduracağı "Rojava PKK Devleti" oyunun bozmuş olmamız!

Artık eskisi gibi yalanlarını yemediğimiz için de adeta bize düşman oldu. 60 senedir 'dostuz' diyerek bizi yiyen 'Amerikan gerçekleri'ni Kıbrıs Barış Harekatı'nda bize silah ambargosu koyunca da görmüştük ama bu PYD-PKK, FETÖ ve Musul olayı 78 milyon insanın 'resmen' gözünü açtı.

Hele ABD'li askeri yetkililerin İbadi'ye söylettirdikten sonra kendilerinin de Musul'daki Türk askeri hakkında "koalisyon güçleri dışında ve 'illegal' olarak orada bulunuyor" demesi bardağı taşırdı.

ABD'nin bu kadar açık ve net şekilde Türkiye düşmanlarını savunması herkese "yeter artık!" dedirtti.

***

İdeolojisi, mezhebi, kökeni, inancı ne olursa olsun bu kadar açık ve net şekilde Türkiye düşmanlarıyla kolkola giren ABD, ne desek 'Hayır' dedi.

"Suriye'de Güvenli-uçuşa yasak Bölge" dedik "Hayır" dedi.

"Suriye PKK'sı PYD'ye silah verme" dedik inadına "Daha çok vereceğiz" dedi.

241 insanımızı şehit edip 2 bin insanımızı yaralayan, darbe girişimiyle Türkiye'yi iç savaş ve işgale sürükleyen Fetullahçı Terör Örgütü elebaşı Gülen'i teslim et dedik "Hayır" dedi.

Musul Operasyonu'na Türk askerinin katılmasına ve Başika'daki üssümüzdeki askeri varlığımıza "Hayır" dedi.

Daha da sıralayabileceğimiz birçok örnekte ABD, Türkiye'ye 'hasım' gibi tutum aldıu2026

Başta da dediğimiz gibi niye?

Çünkü Türkiye, Fırat Kalkanı Harekatı ile Suriye'deki oyunu bozdu.

Çünkü Fırat Kalkanı, Rojava'da PKK devleti kurmayı artık neredeyse son aşamasına getiren ABD'yi allak bullak etti.

***

ABD ve 15 Temmuz darbe girişiminin başarılı olmamasına üzülen Batılı ülkelerin amacı Suriye ve Irak sınırından Türkiye'yi çevrelemek!

Hem enerjiyi kontrol edip hem de Sykes Picot'tan 100 yıl sonra yarım bıraktıkları bölgeyi yeniden dizayn etme işini tamamlamak. Türkiye'yi diz çöktürmek isteyenlere karşı Türkiye sınır ötesi operasyonlarla bir "meydan okumada" bulunuyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın şu sözlerini iyi düşünelim: "Milletimiz, bin yıldır bu zor coğrafyada canı pahasına vatanını korumaya talimlidir. Kurtuluş Savaşımızı ve Çanakkale'yi unutmayalım. En son 15 Temmuz'da istiklalimiz, istikbalimiz, kutsallarımız için neler yapabileceğimizi tüm dünyaya gösterdik. Varsa aynı bedelleri göze alanlar, buyursunlar, 'Hodri meydan' diyoruz!"

***

Suriye'de Sünni şehri Halep'in Rusya'ya, Irak'ta Sünni şehri Musul'un da Amerika'ya devredilmesini öngören "mezhep çatışması" görüntülü bir oyun oynanıyor.

ABD Irak'ta, Suriye'deki Fırat Kalkanı harekatının intikamını almak için kolları sıvadı ama "tehlikeyi sınırının dışında tutma" konseptine dönen Türkiye'nin bu güvenlik atağına karşı da şaşkın durumdalar.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dediği gibi Fırat Kalkanı ile DAEŞ balonunu patlatan Türkiye Musul operasyonu ile de tezgahlanan "Şii-Sünni çatışması" balonunu patlatacaktır.

***

ABD, Irak'ı işgal ettikten sonra ülkeyi İran ve onun kontrolündeki Şii aşırıcılara teslim etti.

Maliki'nin Başbakanlığı döneminde on binlerce Iraklı "Sünni" denilerek katledildi. Maliki, 2008-2014 yılları arasında Felluce'de Sünni bırakmamak için ant içmişçesine sivil katliamları yaptırttı. Barzani Kürdistanı'nı da Sünni olduğu ve Türkiye ile 50 yıllık enerji anlaşması yaptığı için ekonomik ve siyasi olarak sıkıştırdı.

El Kaide ve DAEŞ işte bu iklimde yeşertildi.

EZİKLİĞİN FOTOĞRAFI

2014 yılındaki Ankara ziyaretinde dönemin Başbakanı Davutoğlu'na, "Türkiye komşumuz, bize askeri, stratejik, mühimmat ve askeri eğitim vermesini bekliyoruz" diyen İbadi'nin bugünkü kişiliksiz ve 'dönme' tavrını düşünün.

Bugün ABD borazanlığı yapan atanmış Irak Başbakanı İbadi ABD'nin kuklasıdır.

Yazının içinde kullandığım fotoğraf da bu rezil kukla tavrının en net fotoğraflarından biridir. Geçen yılki BM Zirvesi'nde Obama'nın arkasında sırnaşıp duran ancak Obama'nın yüzüne bile bakmadığı kişidir İbadi.

İbadi'nin, 'Obama'nın karşısındaki ezik' karesi, coğrafyamızdaki tüm ülkeler ve halklar için ibret alınacak bir fotoğraftır.