Dolar (USD)
32.18
Euro (EUR)
35.00
Gram Altın
2499.16
BIST 100
10643.58
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

17 Nisan 2018

ABDullah ÖCALAN da serbest kalsın mı?

Ha "DEMİRTAŞ serbest kalsın" demişsin, ha ABDullah ÖCALAN. DEMİRTAŞ serbest kalsın demek, ÖCALAN serbest kalsın demektir.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz, Demirtaş'ı ziyaret etmiş. Yılmaz, "Hapishanede hayatı boşa geçiyor. Demirtaş'ın serbest kalmasını arzu ediyorum. Umarım bir an önce ailesine kavuşur" demiş.

Bir diğer CHP Genel Başkan Yardımcısı Aykut Erdoğdu: "Demirtaş, terörü bitirmek istediği için içeride" demiş. Bunlar kesinlikle gerçek değil. DEMİRTAŞ, çözüm sürecini bitirenlerin EN başında geliyor. Galiba CHP, Selahattin DEMİRTAŞ'ı ve bazı HDPlileri CHP'den aday göstermenin yollarını arıyor. Partilerin ittifak yapması zor. Bunun için DEMİRTAŞ, İstanbul'dan CHP'nin büyükşehir belediye başkan adayı olarak gösterilebilir. Bu şekilde CHP-HDP ittifakının sağlanmış olur.

PKK, HDP üzerinden CHP'yi tuzağa çekiyor.

Marjinalleşmeye doğru giden PKK, CHP'yi tuzağa çekiyor. PKK, CHP'yi 2019 seçimlerinde kaos ittifakına çekmeye çalışıyor. CHP ise, AK Parti - ERDOĞAN nefretinden, buna gönüllü. CHP milletvekilleri; DEMİRTAŞ'ı, KILIÇDAROĞLU'ndan fazla ziyaret ediyorlar. Sanırsınız ki DEMİRTAŞ, CHP Eş Başkanı. Oysa DEMİRTAŞ, çözüm sürecinin bitirilmesinin baş mimarlarından. Sadece Kobani olaylarından dolayı, 50 insanın ölümünün 1 numaralı sorumlusu. Ülkede kan akıyor, Demirtaş'ın bir çözüm önerisi varmı? DEMİRTAŞ hikaye (öykü) yazıyor ama. Tam bir SeloDram. DEMİRTAŞ 'suçsuz değil ama, suç işleme de özgürlüğü' istiyor.

CHP (Kemalizim) ile HDP (Apoizim) İşbirliği mi yapacak?

Bu, CHP-HDP işbirliği değil, bu başka bir şey. Adalet, ittifak,u2026 bunlar kamuflaj. Böyle bir ittifak, son derece tehlikeli. PKK'yı meşruiyete götürecek kadar tehlikeli. CHP asla ve asla böyle bir oyuna gelmemelidir. Bu işbirliği, Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve Atatürkçülüğe de hakaret. ATATÜRK ve ÖCALAN'ı yan yana getirmek demek.

Bu ittifak; Kemalizm ile Apoizm, Jön Türkler ile Jön Kürtler, Türk ırkçıları ile Kürt ırkçıları, Türk sol faşistleri ile Kürt sol faşistleri, Türk İttihat ve Terakki zihniyeti ile Kürt İttihat ve Terakki zihniyeti, Kürt sorununun sebebi olan CHP ile sonucu olan PKK'nın, tek zihniyet ve tek amaçta birleştirilmeye çalışılmasıdır. Bu ittifak, Türkiye tarihinin en büyük rezaleti olur.

CHP ile HDP'yi kanka yapıp, işbirliğine götüren sebep ya da sebepler nelerdir?

Biz, PKK'ya; "bizim adımıza KAN dökme, Türkiye Suriye gibi parçalanmasın, hepimizin anası ağlamasın, silah bırak" dediğimiz için, PKK tarafından; hain, ajan, işbirlikçi,u2026olarak ilan ediliyoruz. Hayati risk altında yaşıyoruz. CHP ise; kendi çocuklarına bedelli askerlik yaptırıp, gariban Kürt çocuklarını da PKK'ya gönderenlerle kol kola giriyor. ERDOĞAN ile mücadele etmek için, HDP ile işbirliği yapmak şart mıdır? HDP ile işbirliği yapmak, Atatürkçülüğe sığar mı?

Kemalizm (Atatürkçülük) ile Apoizm ikiz kardeş mi?

CHP, HDP ile girdiği/gireceği; başta Kürtler olmak üzere, bütün Türkiye'ye zarar verecek olan bu işbirliğinden vazgeçmelidir. Aksi halde, neredeyse bütün Kürtleri PKK'ya itmiş olur. CHP, ölmek üzere olan PKK'yı, HDP üzerinden diriltmeye mi çalışmaktadır? Kürtler PKK ile aralarına her geçen gün mesafe koyarken, CHP, PKK'yı diriltmeye mi çalışıyor? Bu CHP'ye kurulan büyük bir tuzaktır. CHP, tek parti dönemi günahlarından dolayı, önce kendisi ile yüzleşmelidir.

PKK (HDP) terör örgütü değilse

Eğer PKK terör örgütü değilse, o zaman her parti (ADALET ve Kalkınma Partisi/AK Parti, CHP, MHP, Vatan Partisi, BBP, Saadet Partisi,u2026) silahlı terör örgütü kursun. Her partinin bir örgütü olsun. IŞİD de bir parti kurup meclise girse, CHP o zaman, IŞİD/DEAŞ'ın kuracağı parti ile de kol kola girecek mi? CHP bugün, PKK'nın kuyruğu yapılmaya çalışılıyor. CHP, açık ve net bir şekilde HDP üzerinde PKK ile işbirliği yapmaya itiliyor. Kürtleri kazanmak mı istiyorsunuz? Kendi geçmişinizle yüzleşin ve Kürtlerin gönlüne girmek için, oylarını almak için; bölgede aktif, etkili,u2026 çalışmalar yapın. Kürtleri kazanmanın yolu, PKK (HDP)'dan geçmez. Tam tersine, bundan böyle, Kürtleri kaybetmenin yolu PKK (HDP)'dan geçer.

Kendine gel CHP

Gönül isterdi ki; CHP, HDP'yi PKK'dan kurtarsın ve HDP normal bir siyasi parti olsun. Ama, bunun imkansız olduğu ortadadır. HDP ile işbirliği yapmaktan vazgeçin. Bu marjinalleşmeye doğru giden, ölmeye doğru giden PKK (HDP)'yı dirilmekten başka bir işe yaramaz. Böyle yapmazsanız; hem CHP kaybeder hem Kürtler kaybeder hem Türkiye kaybeder. Hepimiz kaybederiz. HDP siyasi bir parti değildir. HDP'nin mecliste olması, milletvekillerinin olması sadece fiili bir durumdur. HDP (DBP) siyasi bir parti olsaydı, bu kadar KAN akar mıydı, PKK silah kullanır mıydı?PKK, HDP'ye katılıp silah bırakacağına, HDP (DBP), PKK'ya katılarak çözüm sürecini bitirdi. CHP iktidar olmak istiyorsa, HDP ile değil, Kürtler ile işbirliği yapmanın yollarını aramalıdır. CHP, Kürtler yerine, HDP ile işbirliği yapmaya kalkarsa, başta CHP olmak üzere, hepimiz kaybederiz. Bu durum CHP'yi baraj altında bile bırakabilir. CHP'nin rakibi artık AK Parti değil, İYİ Parti. İYİ Parti, CHP'yi baraj altında bile bırakabilir.

***

NOT: ESED çevresi ve ailesinin hayatları garanti altına alınmadan, Suriye sorunu çözülemez.

Suriye sorununun çözümü için; 1. Rusya, ESED ve ailesini Rusya'ya taşıyacak., 2. Göç eden Suriyeliler (isteyen) geri dönecek, 3. Suriye'de seçim yapılacak ve Suriyeliler kendi kaderlerini kendileri belirleyecek, 4. Suriye'nin toprak (üniter) bütünlüğü korunacak, 5. Bütün dış güçler ve terör örgütleri Suriye topraklarını terk edecek,u2026,