Dolar (USD)
32.16
Euro (EUR)
34.90
Gram Altın
2475.07
BIST 100
10158.63
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE


Abdurrahim Albayrak sen üzülmemelisin

Galatasaray 20. defa şampiyon oldu, 4. yıldızı taktı. Önce takdir duygularımızı ifade edelim ve Galatasaray'ın şampiyonluğunu en içten duygularla kutlayalım. Bileğinin hakkı ile şampiyon olan Galatasaray ülkemizi dünyaya tanıtma fırsatını yeniden yakaladı. Yeryüzünde, Türk ve İslam ülkeleri arasında en çok tanınan kulüp hiç kuşku yok ki Galatasaray'dır.

Galatasaray'ın şampiyon olmasında herkesin payı var. Bu takımın kaptanı, lokomotifi hiç kuşku yok ki, Hamza Hamzaoğlu'dur. Bir Türk çocuğunun, vatan evladının Galatasaray'ı birinci yapması gurur duyulacak bir husustur. Hamza Hamzaoğlu, Fatih Terim, Mustafa Denizli gibi antrenörlerin heykelleri dikilmelidir.

Çünkü bu yerli, Türk çalıştırıcılar hem gençlerin önünü açmışlar hem de onlara olumlu anlamda örnek olmuşlardır. Türk çocuklarının karakterini en iyi onlar anlamışlardır. Birçok zorluk olmasına rağmen onlar işlerini düzgün bir şekilde yerine getirmişler, takımlarını şampiyon yaparak mutluluğa ortak olmuşlardır.

Burak Yılmaz'ın Türk antrenörlerle ilgili demecini büyük bir zevkle okuduk. Demeç şöyle: "Son yıllarda Türk hocalar zirvede. Bunun sebebi basit. Türk futbolcu Türk hoca ister. İşin sırrı bu. Çünkü yerli oyuncuya kızarsın, bir kafasını okşarsın her şeyi unutur. Türk futbolcusu çok duygusaldır. Bence Türk futbolcusu her zaman başında Türk hoca ister." Burak Yılmaz'ın bu görüşlerine bütün kalbimizle destek veriyoruz.

Bu antrenörlerin başında Hamza Hamzaoğlu gelmektedir. Hamzaoğlu kutlamalarla ilgili bilgiler verdi. Ali Dürüst ve Abdurrahim Albayrak beylerin kutlamalardan uzak tutulması konusunda şunları söyledi: "Onları onore etmek aklımızdaydı. Fakat oradaki atmosfere kaptırdık kendimizi. Takım kupayla tur atmaya başladı ve o an birlikte resim çektirmek istedim. Ama terk etmişlerdi stadı. Kendi adıma çok üzüldüm o gece. Gaflete düştüm. Her an her dakika şampiyonluk yolunda emek verdiler. Kendimi eleştiriyorum. Üzüntüden uyku bile uyuyamıyorum."

Ali Dürüst ve Abdurrahim Albayrak görevlerinden ayrıldılar. Abdurrahim Albayrak beyi dışlama ve hafife alma çok üzdü. Daha önceden de Abdurrahim Albayrak'a benzer haksızlıklar yapılmıştı. Onu uçağa almamışlardı, onu küçük düşürmüşlerdi. Bunun sonucunda Abdurrahim Albayrak'ın tansiyonu yükseldi, kalp krizi geçirdi, halsiz düştü. Kısaca sağlığı bozuldu, psikolojisi ağır darbe aldı.

Bizce esas konu şudur: "Galatasaray lisesi mezunu olmayan ve Rize şivesi ile konuşan Abdurrahim Albayrak mevcut statüko tarafından dışlanmıştır. Bu hemşerimiz çok sempatik, çok çalışkan, son derece başarılı iletişim kurabilen bir şahsiyettir. Her şampiyonlukta gözyaşı ve emeği, alın teri vardır. Futbolcularla kardeş olmuştur, onların her problemine koşmuştur. Buna rağmen emekleri göz ardı edilmiştir.
Ali Dürüst Abdurrahim Albayrak'ı sevdiği için onu yalnız bırakmayıp istifa etmiştir. Onun bu davranışını kutluyoruz.

Sonuç: "Abdurrahim Albayrak Türk sporuna ve Galatasaray camiasına inkar edilmeyecek hizmetler yapmıştır."