Dolar (USD)
32.18
Euro (EUR)
35.00
Gram Altın
2499.16
BIST 100
10643.58
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

01 Ekim 2014

ABDURRAHİM BOYNUKALIN ve AK PARTİ GENÇLİĞİ

İnsanlığın zirvesi, alemlere rahmet Muhammed Mustafa SAV 23 yıllık risaletin 14 yıla yakın süresini Mekke'de geçirdi. Bu süre içinde kendisine birkaç yüz kişi iman etmişti. İşin benim için ilginç yanı iman edenler arasında kendisinden yaşça büyük çok az kişinin olmasıdır. Hatta akranı sayılabilecek kişi sayısı da ciddi bir sayıya ulaşmamıştı. Okuduklarımdan çıkardığım (eğer hafızam beni yanıltmıyor ise) Mekke döneminde Resul-i Ekrem AS'a iman edenlerin büyük bir kısmı gençlerden oluşuyordu. Bu yüzden de olsa gerek Peygamber SAV gençlere ayrı bir değer verir, gençlerin kulluğunu ayrı bir güzellik görürdü.

Bir toplum, bir millet geleceğini nasıl tasavvur ediyor, nasıl görmek istiyorsa gençlerinin öyle yetişmelerine öncülük etmeli. Gençlik yıllarında onun özgür, donanımlı ve sorumluluğunun bilincinde olmasına imkan vermeli.

Bu giriş neden mi?

Gerçekten de gençlik bir ülkenin geleceğidir.

Bir ülkenin en bereketli dinamiğidir.

Gençler gençlik yıllarının 10, bilemediniz 15 yıl sonrasında ülkelerinin geleceğine damga vuran nesildir. Bu yüzden gençlik denilince bizde bütün akan sular durur.

İşte bunu tam olarak kavrayan Ak Parti işin gençlik boyutunda boşluk oluşmasına izin vermiyor.

Ak Parti şaka yapmıyor, Ak Parti dostlar alış-verişte görsün diye de yapmıyor. Ak Parti millete hizmet aşkıyla yanıp tutuştuğu için her seçimden daha da güçlenerek çıkıyor.

İlk duyduğumda "işte bu" dedim.

Ak Partinin, Ak Parti davasının, Ak Parti gençliğinin aradığı bir genç lider Abdurrahim Boynukalın.

25 Eylül 2014 tarihinde yapılan Merkez Yürütme Kurulu toplantısında alınan kararla Abdurrahim Boynukalın AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları Başkanlığı'na atandı. Boynukalın, 15 Eylül 1987 doğumlu ve Sakarya Üniversitesi İşletme Bölümü mezunu bir genç kardeşimiz. Yüksek lisansını İstanbul Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü'nde tamamlayan Boynukalın, ikinci mastırını City University of London'da medya iletişim bölümünde yaptı.

Bu hareketin lideri Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın işaret ettiği "Asımın Nesli"ne liderlik yapacak olan genç liderin;

Bu davayı anlayan, kavrayan, içselleştiren ve bu hedefini "mustakim" kılabilen vasıfları taşıması, ama en azından bu özellikleri taşıma potansiyel ve vizyonuna sahip olması gerek. Bu, bir önceki genç liderlerin böyle olmadığı anlamına gelmez. Zira önceki Gençlik Kolları genel Başkanlarını yakından tanıma imkanım olmadı.

Gençlik son yıllarda ciddi sıçrama yaptı,

Okuyan gençlik, karşılaştırmalı okumaya başlayan gençlik, analitik düşünebilen gençlik, sorumluluklarını bilen bir gençliğin şafağını görmedik değil, ama Türkiye öyle badirelerden geçti ki yıllarca gençliğin kahir ekseriyeti inancına, kültürüne, kadim medeniyet tasavvuruna yabancılaştı. Bu gençliği hem gençliğinin coşkusuyla ve hem de sorumluluklarıyla yoğurabilen bir imkan ve liderlik oluşamadı.

Sevgili Abdurrahim Boynukalın kardeşimle başta Ak Parti gençliği olmak üzere, oluşacak sinerji sayesinde Türkiye gençliği tıpkı Ak Parti döneminde iktidarlarının ülkemize yaşattıkları dönüşüm gibi sıçramaları üst üste gerçekleştirecektir.

Nereden mi biliyorum?

Sevgili Abdurrahim Boynukalın ile ilk karşılaşmamızda yaptığımız kısa sohbette "dertli" olduğunu fark ettim. "Sancısı" olan, dünyayı okuyabilen, düştüğümüz yerin müdriki bir genç olduğu onu tanıyanların teslim edecekleri haktır.

Ak Partinin taşra teşkilatlarındaki gençler çok fedakar, azimli, coşkulu ve fakat gelecek hedeflerinde kendilerinden kaynaklanmayan sorunları olan bir gençliktir. Bunu, ziyaret ettiğim pek çok il ve ilçe teşkilatında gözlemlemek son derece üzüntü vericiydi.

İstisnalar dışında teşkilatlarda gençler iş bulma konusunda üvey evlat muamelesi görmenin yanı sıra etkinlik bağlamında pek çok projeleri de yine maddi imkanların tanınmamasından dolayı hayata geçiremiyor gençler.

Yine istisnalar dışında teşkilatlarda gençler sadece bayrak asan, slogan atma zamanlarında bağırmaları için ihtiyaç duyulacak unsurlardı. Oysa hem bu hareketin lideri Sayın cumhurbaşkanımız Sayın R. Tayyip Erdoğan ve hem de başbakan Sayın Ahmet Davutoğlu donanımlı, davayı sahiplenen bir gençlik istiyor.

Abdurrahim Boynukalın essah bir sıçrama ile gençliği partinin vazgeçilmez dinamiği, ülkenin aydınlık geleceği olan hüviyetine kavuşturacak erdeme, donanıma ve inanca sahiptir.

Kendisini kutlamak için aradığımda söylediği şu söz onun kalitesini ortaya koyuyor:

"Dua et abiciğim."

Abdurrahim Boynukalın aradığı asil kanı aziz milletin evlatları olan aziz gençlerinin asil kanında bulabilen bir genç liderdir, atın 'FAV'a bekleyin.

Rabbim sizleri sevsin, sevdirsin, sevindirsin, korusun ve muvaffak eylesin.

@ahmetay_