Dolar (USD)
32.44
Euro (EUR)
34.77
Gram Altın
2442.21
BIST 100
9940.55
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

06 Haziran 2019

Aç kulağını, biraz da kalbini...

Ülke, bunca hengameli söylemlerin
bunca “ayrıştırıcı” dilin yaşandığı bir seçim
atmosferini bitirmemize az kaldığı süreçten
geçiyor. Elbette iktidar hasretiyle yanıp kavrulan, kendi tuttuğu Partiyi de iktidar
görmek isteyen kitleler var.

Haklılar da.. Kolay değil, yirmili yaşların
başında siyasete girmiş bir genç düşünün,
ömrünün belki yarısından fazlası bitmiş ve hala iktidar görememiş seçmenlerden bahsediyoruz. İstemekle de haklıdır.

Lakin, suçladığı yeri yanlış tesbit ediyor.
Ne diyor, iktidar ? Ülkede beka sorunu var. Tesbit bu, argüman bu, iktidarın. Bunu diyen iktidarsa, muhalefetin hayır demesi gerekmez mi ?

Siyasal iktidar ne diyor ? Beka sorunu var, bakın kandil bunları destekliyor, diyor.
Senin Partin, hayır biz kandilin de hdp’nin de desteğini istemiyoruz, biz herkesin oyuna talibiz, diyebiliyor mu ? Sen kimsin Besa Hozat, diyeni duyan var mı, CHP’li kardeşim?

Yunan o manşeti attığında partine neler oluyor ey Yasin okuyan İmamoğlu, dedin mi?
Amerika, elinde not defteri “not alıyor” iken
Cumhuriyet Türkiye’sinin kuruluş felsefesini parti yönetimine hatırlattın mı, hayatım!!!

Hayatım lafını “o” gence derken, ardından ukalalık yapma, diyen Sevgi “müdafa”sı yapmak da ne ola ki ?

Her ortamda duyuyoruz, ne bekası, beka meka yok, lafını... Bak dostum illa beka meselesini Amerika gemilerini Basra Körfez’i yerine İskenderun körfezinde mi görmen gerek? Daha bi ay olmadı, İngiliz Rum kesimi ile yüz on uçak ile kıbrıs’a yerleşiyor.Anlaşma yaptılar.

ABD canımıza düşmüş S400’leri iptal et, S500 ortak üretiminden de vazgeç, diyor.
Daha ne desin Arkadaşım ? Kıbrıs’a çıkartma yapan duayen Solcu Ecevit’i hiç mi düşünmezsin?

Bize anlat da biz de bilelim, diyen arkadaş şunu da bir düşün derim ; ABD müslümanları çok mu seviyor da FETÖ’yü vermiyor ? Bunu kavradın değil mi ? Hemencecik siz onlarla yıllarca işbirliği yaptınız, demiş olman veya haklı olman bugünün safını belirlemende ne kadar haklılık kazandırır?

Seni anlıyorum aslında... Sen aramızdaki kibir abidelerine kızgınsın, sorunlarına ses vermeyen ilçe, il başkanlarına, encümenlere kızgınsın. Çocuğunun yazılıyı kazanıp sözlüde hiçbir şey denilmeden mağdur olmasına kızgınsın. Tarım ülkesinde soğanın on, on beş tl olmasına kızgınsın haklısın bu konuda.

Şunu da bilmek gerek ki, ülkenin onlarca yıldır biriken o kadar sorunları var ki her birine çözüm üretmek sabahtan akşama olmuyor. Şu basit başörtüsü sorununu çözmek en az yedi sekiz yılı aldı. MGK’da eli ayağı titreyen siyasi anlayıştan, halkın iradesi ile yani senin benim irademiz ile gelen dik duran siyasilere dönüş zorlu oldu.

İşte mevcut sorunları ivedilikle çözmek adına Devlet sistem değişikliğine giderek Başkanlık modeline geçti. Her adımı ciddi bir yatırım olacak bir Devlet Aklı bilincindedir.

Tüm sorunların farkında lakin kıt kaynaklarla çözüm üretmek gerek . İlla ki kurulmuş bu sofrada aç kurtlar, yamyamlar da aradan sızacaktır. Bunlara geçit vermediğimiz ölçüde de başarı yüzdemiz yükselecek zaten.

Ülkemizde ve Coğrafyamızda çok dinamik demoğrafik, kültürel ve ekonomik yapılar var. 2003’de Altmış milyonlardan 2019’da seksen iki milyona ulaşan bir Türkiye’nin sorunları bir değil. Mesela halkın hiç de gündeminde olmayan fakat Devlet Millet hayatı için stratejik önemde bir nüfus yapısı sorunu da var.

Yıllarca bilinçli şekilde nüfusu azaltılmak istenen ülkemiz bununyanlış olduğunu ilk kez Erdoğan ile farketti. Yüz senedir başka da bir liderden nüfusumuzu artırmamız gerektiğini duydunuz mu? Oysa hangi küresel bir Devlete bakarsanız bakın nüfusu bir kaç yüz milyon’dan yukarıdır.


Devlet esir edilen düşünce prangalarını kırmıştır. Kim ne derse desin Devlet Millet kaynaşmasını daha güzel gerçekleştireceğimiz bir Türkiye bugünün bakış perspektifini pozitife döndürecektir.

Bizim sadece birliğe ve kardeşliğe ihtiyacımız var. Bunun da yolu gelir adaletini sağlamak, farklılıklara saygı duymak, birbirinin değerlerine saldırmamak ve sorunlara objektif kriterlerden yaklaşarak çözüm aramaktan geçiyor. Hele hele yaşanan bir toplumsal trajedi var ki bunun dertleri bu köşeye sığamayacak kadar derin..

AİLE VE YAPIMIZ... Sonraki yazımın konusu.
Allah’a emanet olunuz...