Dolar (USD)
32.18
Euro (EUR)
35.00
Gram Altın
2499.16
BIST 100
10643.58
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

04 Kasım 2023

​Acaba Kemal abim gidiyor mu?

Değerli okurlarım, bugün CHP'nin 38. Olağan Kurultayı başlayacak. Bugün yapılacak genel başkanlık seçiminde, yarışın Kemal Kılıçdaroğlu'yla, Özgür Özel arasında geçmesi bekleniyor.



Aslına bakılırsa, ben ortada bir yarış olmaz... Kemal Kılıçdaroğlu, genel başkanlık seçiminin tek başına favorisi olur diyordum.


Fakat son günlerde yaşananlar, beni biraz tereddüte sevk etti. Aklıma, Acaba Kemal abim gidiyor mu? sorusunu getirdi.


Tabi bu soruyu, bana en çok İstanbul il Başkanlığı tarafında yaşananlar sordurdu. Yani, hem seçimde Kılıçdaroğlu'nun desteklediği adayın kazanamaması... Hem de, İstanbullu delegelerin Özgür Özel'e oy vereceğinin açıklanması...


Ne dersiniz? Bugün Kurultay salonunda şöyle bir manzarayla karşılaşabilir miyiz? Kurultayı kazanamayacağını anlayan Kemal Bey, veda konuşması yaparak salondan ayrılıyor.


Çok düşük bir ihtimal ama olur mu olur. İhtimalin düşüklüğü, Kılıçdaroğlu'nun seçim yenilgilerine alışık bir siyasetçi olmasından geliyor.


Ha Kemal Bey'in, katı laikçi CHP'yi dönüştürme başarısını her zaman teslim etmişimdir. Bazı dini uygulamaları yasaklayan bir partiyi alıp, listelerinde muhafazakar isimlere yer veren bir partiye dönüştürmek kolay mıdır?


Bu var ya bu... En az on seçim kazanılmış gibi bir başarıdır. Büyük ihtimalle, delegeler oy kullanırken bunu göz ardı etmeyeceklerdir.