Dolar (USD)
32.18
Euro (EUR)
35.00
Gram Altın
2499.16
BIST 100
10643.58
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

30 Nisan 2018

Aday adaylara ve adaylara, acil koduyla...

Millet, memleket, devlet ve ümmet için niyetlenmeyenlere yazıklar olsun. Vahlar ahlar olsun yetimin sofrasını zenginleştirmek için düş kurmayanlara. Makam, mevki ve hırs yüzlüler yas devrini yaşasın. Hizmet, hizmet edenler ama Hak ama halk için uykusu kaçanlar muvaffak olsun. Kalbi, insanlar için, aklı, devleti için çalışanlar muzaffer olsun. Kentleri ve gönülleri imar edenlerin rüyasını ve hayalini ihya etsin Allah. İhale ihanetinde olanlar cayır cayır üzülsün. Süzülsün büzülsün o kimseler ki, bir dağ başındaki vatandaşını gardaşını düşünmeyen. Dostunu vatandan-vatandaştan seçen galip olsun Ebu Zer olsun, Ebu Leheb gibi mağlup olsun nefis kibir hülyalılar. Adaylığınız sırat-ı müstakim üzre değilse, olmasın varlığınız. Davanız İslam ve insan değilse yok olsun, yok olun. Vatanını kitap bilen en şerefli olsun, dostunu makamdan kibirden seçen iki cihan şerefe izzete ta en uzak olsun. Mağrur olan, mahrum olsun. Tevazudan taviz veren zelil olsun. Sancağını adalet belleyen, adaleti imam eyleyen zaferin saltanatını bir ömür eylesin. Aday adayı olacağız evvel insan olmaya ve daim aday olacağız insan kalmaya. Ve vekalet üstleneceğiz izzetin, hizmetin vekili olmaya. Nam Allah'ındır ve zafer Allah'ın, şan Rabbindir Rabbimindir ve şeref onun, Padişah odur, o en ulusu, ulular ulusu.

Aday olacaksınız sefer yokuşlarına, daim dem Allah'ındır, zafer Allah'ın. Dertlilerin, gözü yaşlıların, gönlü yaslıların sofrasına aday olacaksın. Bir selam vereceksin, memleket millet diye yankılanacak. Bir kelam edeceksin, kelam naz bürünecek. Aday olacaksın evinde aşı pişmeyenin kapısına, derman olacaksın derdi derin olanın ocağına. Kaderine keder sızanı kardeş sayacaksın. Helal rızka aday, haramzadelerin akıbetine Hamza olacaksın. Milletin meclisinden çok, milletin duasına kahraman olmaya aday olacaksın. Kırmızı koltuklara değil, teneşir sultasına aday olacaksın. Gizli gizli gözyaşına aday olacaksın, milletinin akıbetine. Misal hain olmayacaksın, "kardeşim" diyecek, "kardeşim" diyene ihanet etmeyeceksin!
Dur durak bilmeyen bir cefakar olacaksın vatan yokuşlarında. Aday olacaksın, vatanını yıkmaya niyetlilerin ocağına incir ağacı dikmeye. Mert olmaya aday olacaksın ve cesur, ki bilsin diye namert, bilsin ki namuslular namussuzlar kadar cüret. Ve aday olacaksan illa, hizmet etmeye aday olacaksın ve hizmet edeceksin ki inansın sana millet, yolunu gözlesin memleket. Gündüz aday adaylık için niyet edinirken, gece gizli gizli sayıklamalı milleti dilin, gönlünün dili millet memleket türkülerine ülkülerine aday olmalı. Ekmeğini bölmeye, omuzuna yük yüklemeye aday olacaksın. Kur'an gibi olmaya aday mıyız, Kur'an gibi yaşamaya. Ömer'in adaletine mi adayız veyahut menfaat fukarası mı düşlerimiz. Kudüs yanarken, Konya'dan üzülmeye aday mısın, Samsun'dan Sarayova'ya bakmaya aday mısın, Bağdat'ın kaderini Bursa'nın kaderi görmeye aday mısın, Medine ve Mardin'i aynı kader kulvarı içinde görmeye aday mısın, Mekke'den hüngür hüngür gözyaşlarına talimat vermeye aday mısın Myanmar acılarına, Keşmir ve Kudüs aynı kaderin evladıdır dedin mi, Tahran'ı Trabzon, Halep'i Hakkari, Şam'ı Şırnak, İstanbul'u istiklalimizin payitahtı görmeye aday mısın. Cumhuriyet de bizim, Osmanlı da bizim, Kürt de biziz, Türk de biz, biziz diye sindirdin mi. Irk değil, tek millet dedin mi, o ahlak milliyeti, o Muhammed Mustafa memnuniyeti, o İbrahim medeniyeti, o Miraç kutsiyeti.
Milletin vekili olan bunu yüreğine sindirmezse, yüreğinde bu tohumu ekmezse, ekilen o tohum aziz Türkiye olarak filizlenmezse, filizler ümmet namına serpilmezse, olma, hiçbir şey olamazsın.
Aksi yazık olur, yazıklar olsun. Azık olsun, azığın milletin duası, ümmetin mecmuası olsun. Davan insanlık davası olsun. Adaleti bedenine ruh edeceksin, kalbine aşk hükmedecek ve aklı daim mamur edeceksin adaylık yokuşlarında. Aday olacaksın, aday olmalıyız Rabbi memnun etmeye.
Kaç defa dövüldü yüreğin örslerde, kaç defa haramdan vazgeçtik, kaç kere reddettik her ülküyü, millet türkülerinden başka. Memleket diyeceksin memleket ve ruh ağlayacak ve analar dualar salacak sana. Aday olacaksan dağlar bile, taşlar, ovalar bile seni layık görecek. Nefsine değil, davana aday olacaksın. Aday olacaksın ki samimiyet zırhını delemeyecek hiçbir bir hal. Hadi al şimdi heybene kendini ve o an karar ver neye adaysın.