Dolar (USD)
32.18
Euro (EUR)
35.00
Gram Altın
2499.16
BIST 100
10643.58
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE


Adıyaman Kitap Fuarı'ndan gönülce notlar

Kitaplı vakitleri ömrüme sunulan bereket olarak addettim. Kitap kokusu, çocuk ve gençlerle kucaklaşacağım bir fuar yolu daha açılmıştı. Yol Adıyaman'a idi.

Adıyaman hemen yanı başımda bir şehir olmasına rağmen ilk kez gidecek olmanın heyecanını yaşadım.

Dostluğunu, kardeşliğini kalben hissettiğim mihmandarım,Sevgi Güloğlu hocam, otogara beni almaya geldiğinde sıcak şehrin en sıcak yüzü ile karşılaştım’ diyebilirim. İsmiyle müsemma kıymetli hocamla dopdolu iki gün geçirdik. İlk programınız Adıyaman TOBB Anadolu Kız İmam Hatip Lisesi ve Proje Okulu Pansiyonuydu.

Ellerinde güllerle bizi karşılayan kızlarımız gönülce mutluluk takdim etti.

Başarı ve çalışma azmini gördüğüm kızlarımız nezaketli halleri ile de dikkat çekiyordu. Söyleşimiz bitse de bırakmak istemeyişleri çok hoşuma gitti. Sonrasında çok güzel düzenlenmiş, tertemiz bir salonda çaylı sohbete devam ettik.Gençlerin canlı örneklere, sıcak yüreklere ihtiyacı vardı.

‘’Yaş 28, ses 21’inde hocam’’ diyen kızlarımızın bu gönülce iltifatını, kalbi aldım bağrıma bastım, tebessümle.

Adıyaman'da ikinci durağımız Fen Lisesi oldu. Enleri yetiştiren Fen Lisesi; idrak eden, derdimizi rahatlıkla paylaşacağımız okullardı. Gençlerle uzun uzun konuştuk. Işıltılı gözlerdeki ferin solmaması, hayat başarısıydı mühim olan.

Akademik olarak güçlü bireylerin, mutlu olma bilgisini kazanmış olmalarıyla, kendilerine ve topluma katacağı güzellikler silsilesinden bahsettik.

Kahta TP Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi 3. durağımızdı. Gençlerin ruhuyla olmak beni onlara hep yakın kılmıştır. Yakın olmak da beni genç tutmuştur. Konuştukça konuştuk. Sorular üstüne sorular geldi.

Bitecek gibi görünmüyordu. Bana ulaşabilecekleri adresleri söyledim. O kadar çok mutlu olmuştum ki, soran,araştıran, muhakeme eden bir gençlik vardı karşımda.

Kahta'da yaşadığım ve gözlerimin dolmasına sebep olan bir şey daha vardı ki yıllar önce birlikte çalıştığım Zeynep öğretmenle orada program sorumlusu olarak karşılaşmak.

24 yıl sonra kucaklaşmaktı beni mesrur eden.

Kitaplarımızla buluşan gençler de eminim ki sözlerimizin daha çok farkında olacaklardı.

Fuar alanına geldiğimizde Adıyaman Belediyesinin halkını kitapla buluşturma çabasına hayran kaldım. Çocuklar gençler akın akın fuara geliyordu. Her öğrencinin en az bir kitabı ücretsiz alabilmesi için kuponlar dağıtılmıştı. Standımızda öğrencilerle, ebeveynlerle, eğitimcilerle,yazarlarla hoş muhabbetler yaşadık.

Okulların fuar alanına gelmesi, okur yazar buluşmaları çok önemliydi. Başta Belediye Başkanı Süleyman Kılıç olmak üzere, Başkan Yardımcısı Ramazan Oruç'a Kültür Sosyal İşler Müdürü Mehmet Hasan Bereket'e, Kadın Gençlik Merkezi Koordinatörü Ramazan Dinç’e, Muhtarlar Müdürü İshak Yıldız'a, Araçlar Amiri Faruk Yalçın'a, iki gün boyunca yine bana eşlik eden Kadın Gençlik Merkezi Koordinatör Yardımcısı Ali Uluer'e ve İl Milli Eğitim şube müdürüm kıymetli yazar Hamza Çelenk’e teşekkürlerimi sunuyorum.

Yakın ilgi ve alakaları fuar için verilen özveriler, misafirperverlikleri takdire şayandı.Yoğun okul ve fuar programları dışında Adıyaman'ın güzelliklerini yaşadık.

PerreAntik Kent, Kale,Orman yolu, SeyirTepesi hayran kaldığım yerlerden.İlgi ve sevgisine mazhar olduğumuz Adıyaman'a kalbi şükranlarımı sunarken kitabın gönülleri bağlayıcı gücüne bir kez daha şahit olduk.

Ninem Korkut’tan yenileyelim yine kitap okumak Boş zaman işi değil hoş zaman işidirkitaplı günlerimiz çoğalsın inşallah.Sağlıcakla

Nilüfer z.aktaş