Dolar (USD)
32.24
Euro (EUR)
34.76
Gram Altın
2422.73
BIST 100
10055.98
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

20 Ekim 2015

Af Örgütü Affetmedi

Hani kendinizi aptal durumuna düşürülmüş hissettiğiniz, 'vahşi kapitalizmin' en önemli 'ögesi' reklam üzerinden para kazanmak için yapılan, her sayfasında ancak iki cümleyle yayınlanıp en azı 15 sayfadan oluşan 'tık tık' haberler vardır ya.
Ünlü sanatçı öldü... Mimar Sinan'ın Mihrimah'a aşkıu2026 Falancadan şok açıklamau2026 Beyaz yumurta mı yoksa kahverengi mi?...
İşte onların birinde, geçen hafta, 'tavşanların' aslında havuçdan pek hoşlanmadığı 'uzmanlar' tarafından aktarılmış.
Eh, böyle mühim meseleyi es geçmek olmazdı! Hem yine iyisiniz, sayfa sayfa tıklamanıza gerek yok. Ben size kıyak yapıp tek tıkta anlatıyorum, iyi mi?
Mesele, şimdilerde 70'in üzerinde olanların hatıralarında yer edebilen aktör Clark Gabel'in 1934 yapımı 'It happened One Night' filminde yediği havucu, 1940'da 'hiciv' amaçlı olduğunu 'itiraf' ettikleri, Chuck Jones, Friz Freleng ve Bob Clampett üçlüsünün ürünü tavşan Bugs Bunny'e havucu yedirmesinden ibaretmiş.
Aslında bu biraz da tehlikeli bir aldatma. Çünkü tavşanlar pek havuç yemedikleri gibi belli tüketim sonrası havucun içerdiği şeker sebebiyle dişleri de zarar görüyormuş.
Nihayet yine 'Amerikan aldatmacası', algı yönetimi yaparak Bugs Bunny çizgi film karakterinin 'havuç üretücilerine' kıyak için üretilmiş bir 'yalanmış' efendim. Bu sonuca nasıl varmışlar, oraya kadar nasıl evrilmişse artık, 'uzamanlar' onu belirtmemişler!
Yine geçen hafta 'kasketi ve tesbihinden' öte 'siyah çantası' merak konusuna benzer, böylesine haberin, öylesine 'uzmanlık' noktasında aktarımında Bahçeli'ye katılmamak mümkün mü azizim! Yo, cidden. Adam 'terör uzmanlarına' saydırdı ya, herhalde onlar da 'hayırda hayır var' diyen birine 'tencere kapak' göndermesi yapıyorlardır!
Her nasılsa işte, bu, uzmanların gözlerinden kaçmış. Geçen hafta bir başka haberde de YPG terör örgütünün yaptığı nüfus tebdili Uluslararası Af Örgütü tarafından 'zorla göç ve evlerin yakılmasına' dair rapor yayımladı!
Erdoğan'ı hunharca, adice eleştirenlerin, aslı Aynelarap olan, Kobane üzerinden eleştirenlere, Suruç'ta 'oyuncak' götürmek üzere toplaşanların diğer tarafına, daha geride 6-8 Ekim'de yine aynı gerekçeyle 57 kişiyi katledenlere, Af Örgütü cevap vermiş.
YPG'nin elinde bulundurduğu topraklardaki Arap ve Türkmenler'i açık açık tehdit ederek "Eğer buralardan gitmezseniz, size Amerika'ya vurdururuz" diyorlarmış!
Yaa, Selocan, meu011der böyleymiş. Tabii kız, 'Uzmanlar' uyarıyor . Eğer evde tavşan besliyorsanız sakın havuçla beslemeyin!