Dolar (USD)
32.18
Euro (EUR)
35.00
Gram Altın
2499.16
BIST 100
10643.58
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

02 Haziran 2016

Afrika Bulvarı'nda Hızır'ı beklerken

Üstadım Deniz Kapı'dan uzaktayım ve Jorden'deyim.

Hıyaban-ı Jorden, nam-ı diğer Mandella ile müsemma Afrika bulvarında Hızır'ı bekliyorum demek kolay değil benim için. Burada daha önce Zeki Bulduk'u da beklemiştim. Onunla Mezar-ı Şerif'e gidecektim. Gelmedi, gelmeyecek gibiydi, gelmemişti.

Jorden'de bekleştiğimi gören arkadaşım. Niçin burada olduğumu sormadan bana asar-ı atikadan bir soru sormuştu. "Bu sene umreye gidecektik. Unutma? Hem buradan umreye gitmek daha ucuz." demişti.

Arkadaşıma Hızır'ı bekliyorum. Onu gördün mü, dediydim. Ben Umre'ye onunla birlikte gideceğim, hem onunla giderken pasaportsuz gideceğim böylelikle. Hızır da kim diye söylendiydi arkadaşım, etrafına bakınarak. Hızır'ı görmek elbet zor günümüz insanları için. Belki ben de göremeyeceğim. Ama üstadımdan aldığım bilgiler, Hızır'ı tanımam için yeterliydi. Arkadaşıma "Hızır'ın kalbi Yasin okur. Gözlerinde Rahman süresi canlanır. Hızır, ermişler için zeytin toplar. Genellikle dağ havası taşır." Demiştim. Hızır'ın bir "Diriliş" eri olarak karşımıza çıkabileceğini de ifadelerime ekledim.

Evet üstadım Ben Hızır'ı tanıyordum. Onu tanımak için gereken bilgiyi ulu hocalar bana öğretmemişti. Bunu senden ve Hızır'la Kırk Saat" kitabından öğrendiydim. Öğrenmekle görmek aynı şey değil üstadım. Ben de Hızır'ı görecek miyim, bilmiyorum. Onu görürsem eğer "Umre" ibadeti lazım olacak. Şimdiden gönül Umre'sine de hazırlanmalıyım.

Rahma çağdaş düşüncelerle yaklaşan insanlık, senin düşündüğün gibi Hacca ya da Umreye gitmeyi tahayyül edemez üstadım. Hani sana gelmişlerdi de senin için bir hac bileti aldık diyenlere "ben Hacc'a ancak pasaportsuz giderim." Demiştiniz. Denizde gemiyi delmeden, balığın canlanarak denize atlamasını beklemeden Hacc'a gitmek isteyişinizi ben de destekliyorum. Ayrıca biz, Hacc öncesi Umre'ye de pasaportsuz gitmek istiyoruz. Belki bizimle birlikte Tahranlı Zeki Bulduk abimiz de gelir. Kendisi, bu günlerde Mezar-ı Şerif'te. Buraya gelmek için ona da pasaport soruyorlar.

Üstadım, siz İstanbul'da Deniz Kapı'da İlyas'la da buluştuğunuzu söylemiştiniz. Ama ben burada daha Hızır'ı göremedim. Hızır mı gelmiyor buralara yoksa ben mi göremiyorum. Bilmiyorum. Varacağımız yerde sen bulun. Hızır seni sever. Diriliş muştusu taşıyorsun gönlünde. Onun için sever.

Hızır'la ve seninle ve bizimle yol gelmeyi kabul eden Zeki Bulduk ağabeyimizle Umre'ye, Hacc'a hatta beraber cennete gitmek nasibimiz olsun. Zihnimizin ve kalbimizin bin bir parçaya bölündüğü şu zamanda beraber yol yürümek çok önemli.

Dualarda buluşmak dileğiyle.