Dolar (USD)
32.32
Euro (EUR)
34.74
Gram Altın
2389.19
BIST 100
10259.5
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

07 Temmuz 2023

Afrika'nın çocukları zulme başkaldırıyor (1)

Büyük işgaller, sömürgecilik, yıkım, ölüm ve katliamlar… Batı emperyalizmin özeti bu.

Sömürgeci Batı koca Afrika’da, kıtayı medeniyetle tanıştırma, halkı medenileştirme ve zenginleştirme vaadiyle korkunç katliamlar yaptı. Geride maden, altın ve petrolü çalınmış, geleceği elinden alınmış fakir ve yoksul bir Afrika bıraktılar.

Evet, başta Cezayir, Tunus, Sudan, Somali olmak üzere büyük soygunlar ve katliamlar yaptılar. Yerli halkın kültürü, değerleri, dilleri unutturuldu. Kadınlar kısırlaştırıldı. İnsanların özgüvenini, yaratıcı ruh ve gücünü öldürdüler. Bunu medeni! Batı yaptı.

İki yüzlü Batı, demokrasi, özgürlük, eşitlik ve insan hakları gibi kavramların arkasına sığınarak dünyada canilik rolünü hala sürdürüyor. Irak, Libya, Suriye gibi birçok ülke emperyalist emeller için parçalandı. Doğu’nun zenginliğini, petrol ve doğalgazını kendi ülkelerine taşıdılar.

Kapitalizm için tek akçe, çıkarı ve menfaatidir. Karşı çıkanın bir değeri yoktur. Sindirilmeli, çıkarına hizmet eder hale getirilmeli, karşı geliyorsa öldürülmelidir. İslam coğrafyasına bu gözle bakıyorlar.

Batı medeniyeti çıkarcı, saldırgan ve misyonerdir. Coğrafi keşiflerin altında bu var. Doğu’nun zenginliğini çalmak, dünyayı yağmalamak!

Batı diğer milletlerin tarih ve kültürünü, değerlerini ve medeniyetini geri kalmışlık nedeni kabul eder. Kendi medeniyetini ise tek gerçek ve insanlık için vazgeçilmez görüyor. Kendisi efendi, dünyanın diğer kalanı köle. Batı’nın İslam’la kavgasının gerçek nedeni budur.

Batı için madde ve para kutsaldır, tapar. Dünyanın neresinde olursa olsun yeraltı ve yerüstü kaynaklarını elde etmek için savaşlar çıkarıyor. İnsanı, evrensel duygu ve değerleri, doğayı hatta dünyayı yok etme pahasına bunu yapıyor.

S. Hungting’in ifade ettiği gibi, “dünyada savaşların çıkış nedeni ideolojik değil, kaynaklara sahip olmaktır.” Batı bunun için dünyayı ateşe verebilir.

Bizim inancımıza göre, gün gelecek zulmedenler bir yudum huzur bulamayacaklar. Hırsız Batı çaldığının, malın ve mülkün kendisini ebedileştirmeyeceğini görecektir. Sonları ataları Firavun gibi olacaktır. İnsanların kemikleri üzerine kurdukları sarayları ve saltanatları yerle bir olacaktır.

Hadi, Afrika’nın yiğit çocukları, hadi. Modern Firavun’ların devrilmesine az kaldı. Önce Fransa, sonra diğer Batı başkentleri. Ha gayret. Bugün değilse yarın mutlaka olacaktır.

Not: Yazının ikinci bölümü haftaya okuyabilirsiniz. Haftaya buluşalım inşallah.