Dolar (USD)
32.33
Euro (EUR)
34.80
Gram Altın
2404.23
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

20 Mart 2018

Afrin Harekatı ve yeni süreç

Afrin Harekatı, Anadolu'nun tabii uzantısı olan, ismiyle cismiyle tarihiyle dokusuyla ve milletiyle zaten Anadolu olan topraklarda bizi vurmak isteyen güçlere gereken dersi vermek için yapıldı.

Dün Çanakkale'de yedi düvel emperyalist güçlerle nasıl savaştıysak bugün de Afrin'de yedi düvel emperyalist güçlerle savaştık. Ve işgalci güçleri Çanakkale'de nasıl hezimete uğrattıysak bugün de aynı hezimeti tattırdık hamdolsun.

Basit ve hamasi bir bakış açısıyla değerlendirdiğimizi zannetmeyin bu zaferi.

Zaten Anadolu'nun bir parçası olan toprakların, yıllardır Türkiye düşmanlarına mevzii olması kabul edilebilir bir şey değildi.

Yeni çağın savaş konsepti, bizi bizim topraklarımızdan bizim gibi görünenler eliyle vurmak değil mi?

Afrin'i emperyalistlerin piyonlarından temizleyerek özgürleştirmek için başlatılan Zeytin Dalı Harekatı, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin şehir içi ve arazi çatışmalarındaki tecrübesi ve yerel ÖSO güçleriyle koordineli ilerleyişiyle zaferle neticelendi. Hepsinden önemlisi bizi dünyanın baş belası emperyalist devletlerden ayıran ve tarih boyunca "adalet götüren Türkler" olarak anılmamızı sağlayan, sivillere, hayvanlara, ağaçlara, mabetlere ve hatta gereksiz şekilde imar edilmiş herhangi bir yapıya zarar vermeden, kurtarıcı ordunun imar ve ihya edişine emsal olacak şekilde büyük, onurlu ve kalıcı bir zaferle neticelendi.

Yeni bir dönem

Bu yeni dönemin başlangıcıdır. Aslında operasyon bir yandan dışarda ve içerde emperyalist işgalcilerin tetikçilerine, diğer yandan ANADOLU RUHUNU DİRİLTMEK için yapılmakta.

Bizi bizim topraklarımızda bizim gibi görünenler eliyle vurmak istiyorlar demiştik. Genel olarak İslam dünyasında özelde Türkiye'de uzun bir süredir yapılan şey budur. Son yüz yılda fiili veya manevi işgalin ana unsuru içimizde bulunan ve bizden görünenler olmuştur.

Emperyalist dünyanın her türlü engelleme çabasına rağmen Afrin operasyonunun başlaması ve her türlü provokasyona rağmen devam edip zaferle neticelenmesi bu güçlere vurulan büyük bir şamar oldu.

Ama durmuyorlar. Gereken hesaplaşma yaşanana kadar fitneye devam edecekler.

Askerimiz cephede fiili savaş halindeyken ısrarla milletin maneviyatını bozmak, askerimize olan desteği düşürmek ve iç karışıklığa zemin hazırlamak için harıl harıl çalışıyorlar.

Algı operasyonları

Cumhurbaşkanlığı seçimleri yaklaştıkça algı operasyonlarını arttı. Özellikle 15 Temmuz işgal girişimine karşı tankların önüne çıkan, can pahası direnen ve işgali engelleyen milletin zihnini bulandırmak, milletin değer verdiği insanları itibarsızlaştırmak, Müslüman kesimi küstürmek, Cumhurbaşkanımıza olan desteklerini kesmek, ve birliğimizi bozarak kaos ortamı oluşturmak isteyenler yine sahneye çıktı.

Çok yönlü olarak ve aynı merkezlerden üflendiği aşikar ve milletin hassasiyet noktalarını kaşıyacak şekilde hassas mühendislik ürünü olan algı operasyonlarından ve arkasındaki aktörlerden bahsediyoruz.

FETÖ'cülerin, Türkiye aleyhine her türlü faaliyeti gösterip İslami bir yapı oldukları için değil, ülkeyi Emperyalistlere peşkeş çekmek istedikleri için ihanetten yargılanmalarına bakmadan hem de Amerika'nın kucağında oturarak "İslamcı her cemaati tasfiye edilecek" algısını oluşturma gayretlerine ve onlarla birlikte hareket eden grupların algı operasyonuna dikkat edin.

15 Temmuz, merkezi ele geçirilerek muhiti kontrol etme çabasıydı. Sonraki süreç muhiti tasfiye ederek merkezi yalnızlaştırma operasyonudur.

Bu oyunun farkındayız. Devletin içinde olan ve bu oyunda vazifeli bazı kadroların bizlere can yakıcı operasyonlar yaptırabileceğinin de farkındayız. Ne yaparlarsa yapsınlar bu süreçte hep durduğumuz gibi, Cumhurbaşkanının yanında durmaya devam edecek ve onu emperyalist zalimlerle mücadelesinde yalnız bırakmayacağız.

Her hadise kendi mantığı içinde değerlendirilmelidir.

Emperyalistlere karşı bağımsızlık mücadelesi vermek kolay olmayacaktır. Bedel ödemeyi göze almadan da zafer kazanılmaz.

Bugün Afrin operasyonu bu zulüm düzenine vurulan bir darbedir. Başkanlık modeli bu zulüm düzenine vurulan bir darbedir. 15 Temmuz işgalini engelleyip hainleri tasfiye etmek bu zulüm düzenine vurulan bir darbedir. Anadolu'nun Anadolu çocukları tarafından yönetilmesi bu zulüm düzenine vurulan bir darbedir. Tamamlayamadığımız bütün eksikliklerimize rağmen, eski düzen anlayışının yıkılıp bu topraklarının ruhuna yol verecek hamlelerin yapılması bu zulüm düzenine vurulan bir darbedir.

Su yatağına girdi. Mücadele devam ediyor. Artık geriye dönüşümüz yok. Biz bu süreçte, yapılmak istenen her oyuna ve fitneye karşı, inancımıza uygun olarak vatanın, devletin, askerin ve Reisin yanında duracağız.

Afrin zaferi mübarek olsunu2026 Rabbim şehitlerimize rahmet etsin