Dolar (USD)
32.18
Euro (EUR)
35.00
Gram Altın
2499.16
BIST 100
10643.58
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

12 Ekim 2015

AĞIR SALDIRI

Daha önceleri de pek çok kez dillendirdiğimiz gibi Türkiye uluslararası güçlerin kirli oyunlarıyla karşı karşıya. Büyük saldırı altında olduğumuz çoktandır dile getiriliyor. Uluslar arası güçlerin bu saldırısını doğru okumamız lazım.

Geçen Cumartesi günü Ankara'da meydana gelen patlamada da aynı lanet oyunun sergilenmesi ile 95 insanımız katledildi, iki yüzü aşkın insan da yaralandı.

Bu terör olayı Türkiye'de meydana gelmiş en kanlı saldırıdır. Canlı bomba oldukları tespit edilen saldırı hakkında söylenecek çok şey var.

Yukarıda Türkiye uluslararası güçlerin kirli oyunlarıyla karşı karşıya. Büyük saldırı altında olduğumuz çoktandır dile getiriliyor. Uluslar arası güçlerin bu saldırısını doğru okumamız lazım dedik. Gerçek bu ağır saldırı Batı'da planlanıp uygulanıyor.

Acımız büyük, çünkü kaybımız büyük. Bugün sadece acımıza ağlamak yetmez, failleri daha doğrusu asıl failleri tespit etmek gerek. Yoksa taşeron olarak kullanılabilecek dünya kadar örgüt var. Zira bu çapta bir olayı dünyada tek başına yapabilecek bir örgüt yoktur. Bu çapta bir terör eylemi mutlaka büyük bir gücün/devletin hazırlığı ile yapılır. En kötü ihtimalle büyük bir devletten destek alınmıştır.

Asıl endişemiz saldırganların arkasındaki gücün emellerini fark etmeyerek ya da fark edildiği halde kimi kesimlerin tam da onların bu menfur saldırılarının amacına uygun tepki göstermektir.

daha önce de söylemiştik, bu menfur saldırıyı düzenleyenlerin amacı insanımızın kanını akıtarak Türkiye'yi karıştırmaktır. Eğer bizler de bu amacı fark eder, tepkimizi en sert ama en adil şekilde gösterirsek asıl katillerin saldırıyı planlamadaki amaçlarına hizmet etmeyecek ve bu tür saldırılara gerek duymayacaklardır. Ama biz onların saldırılarına yine onların istedikleri şekilde tepki göstermeye hazır beklersek bu saldırılar artacak. Bakınız:

Bu tür infial yaratan terör eylemlerinde ASIL PLANLAYICILAR eylem sonrası tepkilerin odaklanacağı hedefi ya da hedefleri çok iyi biliyorlar. Eylemin ASIL PLANLAYICILARI tepki göstermemiz gereken (yanlış) yeri faş ederek bizi yönlendiriyor.

Olaydan hemen sonra yapılan açıklamalara baktığımızda bu kadar ağır acılardan sonra dahi ibret almadığımız görülüyor. Kimileri siyasi getirisi olan sözlü saldırılarla hedefler gösteriyor. Bu dayanılmaz acıdan oy devşirme gibi bir sorumsuzluk asla kabul edilemez. Kim olursa olsun bu terör eyleminden siyasi getiri elde etmek için tek söz etmek bile insanlıkla bağdaşmaz.

Hiçbir delile dayanmadan bir örgütü, bu DAİŞ olsun PKK ya da sol bir örgüt olsun fark etmez hedef göstermek gibi bir kahinlik ülkeye, insanımıza hiçbir şey kazandırmadığı gibi olayın aydınlatılmasına da katkı sunmaz. Bir yeğenim, "Türkiye olarak olaylara, terör saldırılarına yeni ergenler gibi tepki gösteriyoruz, bu da olayları yorumlamayı sığlaştırıyor" demişti.

Her konuda en rijit olanını dillendirmek de ayrı bir maharet olsa gerek!

Konuyu sabırla, metanetle uzmanlarına bırakalım ve sonucu mutlaka görelim. işin daha vahim boyutları var, Suriye krizi, Rusya ve İran faktörü, NATO'ya hayır deyişimiz, yeni paylaşım hesaplarıu2026

Kombinasyonu görmeden konuşmak sadece kin ve nefreti arttırır. DAİŞ boşuna bölgenin başına musallat edilmedi. Süper güçler DAİŞ için geliyorlar ise biraz fazlaca düşünmek gerek. Ne demek istediğim sizler bu yazıyı okuduğunuzda netleşmiş olabilir.

Cumhurbaşkanı Sayın R. Tayyip Erdoğan'ın "menfur saldırı demokrasiyedir, barışadır. Terör nereden gelirse gelsin lanetliyoruz ve gereken yapılacak" beyanlarının gereği yapılmalı, asıl failler ortaya çıkarılmalı.

Burada beni en çok düşündüren başka bir konu da Bahçeli'nin 4-5 yaşlarındaki çocuklar gibi yine bana ne bana ne gelmiyorum diyerek mızmızlık yapması. Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun bütün partilere "gelin ortak tepki gösterelim, ortak deklarasyona imza atalım" çağrısına Kemal Kılıçdaroğlu EVET diyerek sorumluluğunu yerine getirirken Devlet Bahçeli "HAYIR" dedi.

Olayda anlaşılıyor ki yine istihbarat ve emniyet zaafiyeti var. Ankara'da, Türkiye'nin başkentinde böyle bir eylemin gerçekleşmesi bu açıdan da çok iyi analiz edilmelidir.

Allah böyle acıları bir daha yaşatmasın.