Dolar (USD)
32.47
Euro (EUR)
34.73
Gram Altın
2440.77
BIST 100
9915.62
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

03 Haziran 2015

Ağızlarını açıyorlar Amerika, ağızlarını kapıyorlar Amerika!


Yani hocam, Türkçesi, 'talimatı' Amerika'dan, Pensslyvania'dan aldığının itirafı mı bu! Zaten açık açık da yazıyorlar artık, evet, MİT Tırlarının görüntüleri cemaat(kendi ifadeleri olduğu içindir, yoksa resmiyette FETÖ terör örgütüdür!) servis etti, diye. Soner Yalçın da bu minvalde yazdıu2026

Hani, sol doktrini, batı kültürünü, sözde emperyalizm karşıtı olduğu halde yalayıp yutuyor da, kendi kültürlerinden bihaber ve bigane kalıyorlar ya, ki bunu da marifet sanan 'naifler', taKriri de taHrir yazıyor, hani haniu2026

Takrir-i Süku00fbn ve Hıyaneti Vataniyye, Meclis'in ilk kanunlarındandır. Takdirini hukukçulara tevdi etmek üzere aslu00ee metin, 'Makam-ı mualla-yı hilafet ve saltanatı ve memalik-i mahruse-i şahaneyi yed-i ecanipten tahlis ve taarruzatı defi maksadına matuf olarak teşekkül eden Büyük Millet Meclisi'nin meşruiyetine isyanı mutazammın kavlen veya fiilen veya tahriren muhalefet veya ifsadatta bulunan kesan, vatan haini addolunur.' şeklindedir.

Özeti, 'hıyanet ve muhalefet' aynı 'kategoride' değerlendiriliyordu, yoldaş!(Kemalistler de gücenmesin, üstlerine alınabilirler.)

Bir sonraki aşamada, İsmet Paşa'nın ısrarıyla 'Takrir-i Sükun' 1925'de her türlü 'neşriyatı'(ilgilisiniz ama Osmanlıca olunca anlamaya bilirsiniz, 'basın' demektir efendim, yahut size 'medya' daha anlaşılırdır!) vatana hıyanete ilave edip 'keyfiliğini' Reisicumhur'un eline verdi!

Neyseki bunu, 1991'de bir şekilde kaldırdık ama bunun yerine mevcut Türk Ceza hukukunun 304. Maddesi galiba tam size uygundur.

Yirmi soru sormuşlar, biz de bir 'cevap verelim' madem, Seçilmiş Cumhubaşkanına 'ip' gösteriyor, Lahey'den bahsediyorlar ya, o kadar uzağa gitmesinler, Türkiye'de mevcut yasalar sizin hakkınızdan gelir, gülüm.

Amerikan yasaları da açıktır ve kaç gündür yazdığımız gibi Chealse Manning ve Julian Assenge'yi 'google' yapsınlar ve 'sosyal medya' yasaklarına bilhassa baksınlar!

Öte yandan, güya gazeteci! Can Dündar'ı kollamaya çalışan Ana muhalefet lideri de, karşısına oturtulan gazetecilere!, artık kim üflemişse İran-Kontra skandalından dem vuruyordu. Yalnız bahsedilen mevzunun gerçekte Erdoğan'ı destekler nitelikde olduğunun farkında bile değildi.

İran-Kontra ilişkisi tamamen farklı diyebileceğimiz sebep ve sonuçlar ihtiva etmenin yanısıra, hiçbir yetkili ceza almadığı gibi Oliver North ve diğer müdahiller daha sonra taltif bile edilmişlerdi. Ama asıl ceremeyi İranlı Mehdi Haşimi, casusluk suçlamasıyla idam edilerek çekti.

***

Bu arada Yılmaz Özdil, wikipedia'dan arakladığın yalan yanlış bilgi yerine, Bulak beyin(Edward Blacque) İngilizce, Fransızca, Osmanlıca elyazması 'belgeleri' elimdedir ve 'DOĞRUYU' yazman koşuluyla istifadene sunabilirim!

Biz 'Yeni Türkiye'yi kurarken', siz, oturur Osmanlıcasını 'İlber Ortaylı' ile beraber çözersiniz artık!



@yusufserce twitter.com/yusufserce