Dolar (USD)
32.38
Euro (EUR)
34.66
Gram Altın
2427.56
BIST 100
9973.73
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE


Ağlayan hanım hastamız

Telefon çaldığında konuşan yıllardır takip ettiğim ve epeydir iyi olduğu İçin görüşmediğim 55-56 yaşlarındaki kadın hastamdı. Telefondaki sesi üzgün geliyor, hıçkırarak ağlamaktan bir türlü meramını ifade edemiyordu. Sonunda kendini biraz toparladı ve “Nasıl durumu? Size soruyorum çünkü haberiniz vardır. Lütfen bir şeyler söyleyin” dedi.

Kast ettiği Sayın Cumhurbaşkanımızın sağlığı idi. İyi ve moralli iken hastalık haberi ile yıkılmıştı. “Rabbim benim ömrümden ona versin. Çok dua ediyorum. Sürekli Kur’an okuyorum.”

Kendisine açıklamalardan söz ettim ve Cumhurbaşkanımızın sağlığının iyi olduğunu söyledim. Rahatladı, mutlu oldu. Daha sonra pek çok hastamızın haberler üzerine psikolojilerinin bozulduğunu gördüm, bir kere daha anladım ki Cumhurbaşkanımız milletimizce çok sevilmektedir. Kendisine Rabbimden şifa diliyorum. Bu millete daha uzun yıllar hizmet etmedi için dua ediyorum.

KARPUZ

Üniversite öğrencisi olduğum yıllardı. Bülent Ecevit’in liderliğindeki CHP ile Necmettin Erbakan hocamızın Genel Başkan olduğu MSP arasında koalisyon vuku bulmuştu. O zaman aynı şimdiki gibi muhalefet her türlü argümanı kullanarak iktidarı oluşturan partilere saldırıyordu.

Bir gün ülkücü bir arkadaşım bana “Siz karpuza benziyorsunuz” dedi. Böyle demekle neyi kast ettiğini anlayamamıştım. Önce övgü zannettim. Çünkü karpuz bizim yörenin sevilen ve zevkle yenilen meyvesi idi. Karpuz tarlaları bizim köyde yaygındı ve dalından kopararak, sonra da kardeşlerimle yemek, hele yanında peynir de varsa, çok mutluluk vericiydi.

Yazın ortalığı kasıp kavuran sıcaklara karşı da birebirdi. Susuzluğu giderirdi. Ancak niyetinin bu olmadığı anlaşılıyordu. Sonra ağzından baklayı çıkardı: “Sizin dışınız yeşil ama içiniz kızıl” dedi. Kendi küçük aklına göre koalisyona giren MSP’yi eleştiriyordu. Ona göre CHP öyle tehlikeli ve komünistlik yapıyordu ki onun yanına yaklaşılamazdı.

Aradan yıllar geçti. Ortalık ne değişti. Bana karpuz diyen o arkadaş hem ülkücülük yapıyor hem de CHP’yi destekliyor. Peki CHP mi değişti? Hayır yine genlerinin ayarında devam ediyor. İnsan yaşadıkça ne ibretlik ne şaşılacak olaylara ve sapmalara şahitlik ediyor.