Dolar (USD)
32.43
Euro (EUR)
34.80
Gram Altın
2402.23
BIST 100
10208.65
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

20 Kasım 2015

Ahlaksız denklem!

11 Eylül 2001 yılında Newyork'ta Dünya Ticaret Merkezi'nin ikiz kulelerine yapılan uçaklı saldırının ardından dönemin ABD Başkanı Bush, "Haçlı savaşı" başlattıklarını duyurmuştu.

Geçen hafta yaşanan Paris saldırılarının ardından da Katoliklerin lideri Papa "3. Dünya savaşının" başladığından söz etti.

Aynı şekilde ABD Dışişleri Bakanı John Kerry geçen ay, "Amerika her durumda İsrail'i sonuna kadar savunacaktır" açıklaması yaptı.

Sözde terazinin bir ucundaki ABD'nin terör devleti İsrail'le ilgili durumu bu!

Yine sözde terazinin diğer ucundaki Rusya'nın lideri Putin de terör devleti İsrail'le ilgili benzer hassasiyetlere sahip olduğunu gösterdi. Putin de Netanyahu'ya, "Ortadoğu'da İsrail'i tehdit edecek bir tablonun ortaya çıkmasına kesinlikle izin vermeyeceklerini" söyledi.

Biz ne biliyoruz? ABD ve Rusya iki ayrı kutup!

Bu 'iki kutbun' da Suriye'de Esed'i kollayıp 'DAEŞ'i vuruyoruz' ayağıyla muhalefeti yok ettiğini görüyoruz.

Mesela "4 yıldır gösterdikleri çabayla "Esed'i 'teröristlere' karşı iktidarda tuttuklarını" gururla açıklayan İran, İsrail'i canı pahasına koruyacağını açıklayan Rusya ile aynı kefede yer aldığını görmüyor mu? Görüyor ama oyunu böyle kurgulayıp pazarlamak herkesin işine geliyor.

***

Birinci Dünya Savaşı'nda 70 milyon, İkinci Dünya Savaşı'nda 10 milyon insanı öldüren Batı uygarlığı, bu yaptığı soykırım boyutundaki katliamları hiçbir zaman "Hıristiyan terörü" olarak adlandırmadı.

Aynı şekilde Avrupa'da birçok kanlı eylemlere imza atan ETA, BASK, İrlanda Kurtuluş Örgütü, 17 Kasım Örgütü, Almanya'daki Marksist örgütler de hiçbir zaman "Hıristiyan terörü" yaptıkları için suçlanmadı.

Batı'nın bu meselelerdeki tanımı nettir: Ölen 'gavursa' yapılan iş terördür!

Eğer ölenler Müslümansa yapılan iş 'Özgürlük mücadelesi'dir!

İngiltere, İspanya, Fransa, İtalya'daki ayrılıkçı terör eylemleri 'Batılı uygar değerlere' yapıldığı ve Hıristiyanları öldürdüğü için 'terör'dür!

Ancak PKK'nın, DHKP-C'nin Müslümanları öldürdüğü eylemler, 'özgürlük mücadelesi'dir!

***

Ardan Zentürk yazdı. 7 milyar nüfusa sahip dünyada 2.5 milyar insanın tuvaleti yok! Dünyada cep telefonu kullanan insan sayısı ise 6 milyar! Zentürk buna "küresel ekonomi" denildiğine işaret ediyor. Birleşmiş Milletler raporlarına göre, dünyadaki en büyük sağlık sorunu, obezite, yani aşırı şişmanlık. 1.4 milyar insan obez. Yine BM raporuna göre dünyada 1.4 milyar insan ise aç.

Yani gıda bulmakta zorlanıyor, akşam yatağa aç giriyor.

Ekmek bulamayan, tuvaleti dahi olmayan insanlara cep telefonu veriyorlar.

Bir buçuk milyar insanı aç bırakırken aynı oranda insanın şişmanlığını azaltmak için trilyonlar harcıyorlar.

Adaletsiz, vicdansız, kansız denklemi görüyor musunuz?

Erkek modasının ilginç trendi

NOT: Son üç yıldır dünyada dikkatimi çeken bir erkek giyimi moda trendi var. Futboldan, müzik endüstrisine, modadan film ve dizi endüstrisine kadar ne kadar Celebrity (Meşhur) sayılan erkek 'ikon' varsa, aynı tarz giyiniyor. Bu popüler figürlerin ortak giyim tarzında 'moda' olarak lanse edilen iki belirleyici unsur var. Uzun sakal ve kısa paça pantolon. Tam da "DAEŞ, Cihatçı, Selefi" tarzı dedikleri bir moda! İlk günden bu yana bana tuhaf geldi. Bu giyim tarzının sürekli erkeklere 'moda' olarak dayatılması bir bilinçaltı reklam çalışması mıdır acep?