Dolar (USD)
32.36
Euro (EUR)
34.79
Gram Altın
2395.22
BIST 100
10252.54
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

17 Kasım 2018

AK Parti adaylarını seçiyor

Türkiye, 24 Haziran’dan sonra yeni bir yönetim modeline geçti. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ni sağlam temeller üzerine kurmak için yerel yönetimlerin emin ellerde olması gerekiyor. Yeni sistem ile köklü ve ciddi değişimler yaşanmıştır. Tüm kurum ve kuruluşların bu sisteme uyum sağlaması, zihinlerin yeni sistemle donatılması, yöneticilerin ise kendisini yenilemesi gerekiyor.

Şimdi, Türkiye’nin ve AK Parti’nin önünde büyük bir seçim var. Bu seçim, iktidarı değiştirmeyecek ama geçilen yeni sistemin ikâmesi için çok önemlidir. Yerel yönetimler, merkezî yönetimin köküdür. Yerel, bu sistemin temelidir. Ayaklarınızın sağlam basması için yerel yönetimleri kazanmanız gerekiyor. Çünkü AK Parti, tepeden inme politikaların her zaman karşısında olmuştur.

AK Parti’nin kurmay kadrosu da yerel yönetimlerde tecrübe kazanmış, belediye başkanlığı yapmış ve şimdi Türkiye’yi yöneten siyasetçilerden oluşuyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 94’te İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığını kazanmış ve belediyecilikte yeni bir vizyon, yeni bir anlayış, büyük bir değişim ve dönüşüm başlatmıştır. Şimdi onun başlattığı bu vizyonu devralacak, bu bayrağı dalgalandırabilecek, geleneğe hâkim, yenilikleri bilen, iletişimi güçlü, halkı bilen ve halkla iç içe yaşayabilen, toplumsal yapıyı çözmüş ve herkesi kucaklayabilen, birleştiren ve buluşturan, toplumun itibar ettiği, sevdiği, fikrî ve kültürel yönden donanımlı emin kimse, yani “şehremini” kişiler ile 31 Mart’a hazırlanmak gerekiyor.

94’te başlayan yeni belediyecilik anlayışının mimari olan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2002’den bugüne AK Parti’yi her seçimin gâlibi yapmıştır. AK Parti, 18 Kasım 2018 Pazar günü aday adayları için parti yönetim kademelerinin oy kullanacağı bir temayül yapacak. Parti teşkilatlarına güvenen AK Parti ayrıca vatandaş nezdinde de bu kişileri araştıracak ve adaylarını belirleyecektir.

AK Parti’yi ve lideri Erdoğan’ı tanımak ve ona dava arkadaşlığı yapmak için 94 öncesi ruhu ve şuuru tanımak, 94’te başlayan değişimi bilmek ve bugüne değin AK Parti’nin siyasî adımlarını takip etmek gerekiyor. Peki, AK Parti nasıl bir belediyecilik yaptı da bugün yenilemez bir duruma geldi?

2004’te “Yerel Kalkınma Başlıyor” dedi ve altyapı, yol, su, çöp, temiz hava, yaşanabilir çevre gibi temel insani sorunları çözdü ve şehir şehir kalkınmayı başlattı. 2009 Seçimlerinde Belediyelerde çıta daha da yükseltilerek “Marka Şehirler” hedeflenmişti. AK Parti, 2014’e kadar altyapıda, konut inşâsında, ulaşım projelerinde, sosyal yardımlarda, öncü bir belediyecilik ortaya koyarak, yollar, köprüler, tüneller, raylı sistemler, parklar, yeşil alanlar, temiz su, temiz hava, yaşanabilir çevre, düzenli caddeler ve sosyal politikalarla şehirleri değiştirmiş, belediyeleri değiştirmiş ve böylece “AK Belediyecilik” kavramını doğurmuştur.

Şehirlerimizi, medeniyetimizin özüyle şekillendirerek, insanımızı ve şehirlerimizi medeniyet değerlerimizle yeniden inşâ ve ihyâ etmek için 2014’te “Büyük Medeniyet Yolunda İnsan-Demokrasi-Şehir” sloganıyla yoluna devam eden AK Parti’nin 2019’daki yeni ve büyük hedefi, “Dünyayla Yarışan ve Medeniyetimizi Yaşatan Şehirler” inşâ etmektir.

31 Mart 2019 ve 2023’e emin adımlarla ilerlemek için hesap verebilecek, gençlerimizi koruyacak tedbirler alabilecek, temiz parklara, güvenli ve huzurlu şehirlere kavuşturabilecek, yatay mimariyi yaygınlaştıracak, tarihî ve doğal dokuyu koruyabilecek, rantçılara fırsat vermeyecek, hemen her gönle girebilecek, vefalı, liyakat ve sadakat noktasında sıkıntısız, temsil kabiliyeti yüksek, toplumun itibar ettiği bilgi ve kültüre sahip adaylar seçilecek, deniliyor. Mesûliyet ise AK Parti teşkilat mensuplarının. Haydi, hayırlısı olsun!