Dolar (USD)
32.34
Euro (EUR)
34.84
Gram Altın
2384.83
BIST 100
10252.2
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

07 Temmuz 2016

AK Parti bir mahalle partisi değildir

Son yıllarda yerli ve milli duruş sergileyen cesur insanlarla birlikte çetin bir mücadele yürütüyoruz. Bu coğrafyada kalıcı olduğumuzu göstermek için büyük çaba sarf ediyoruz. Özgürlüğümüzü, derin irfanımızı, insanlığımızı kimseye esir etmeyeceğimizi cümle aleme yeniden ilan ediyoruz. Çünkü burası bizim meskenimizu2026 İhsan Fazlıoğlu Hoca'nın da ifadesiyle; mesken, iskan etmek gibi kelimelerin kökeni s-k-n'dir. Yani süku00fbnet. İnsan ancak meskeninde, yurdunda, süku00fbnete, huzura ve barışa erer. Yani yeri yurdu olanın süku00fbneti olur. Bunun için de güçlü bir hukuk ve bunun güçlü icrası lazım gelir. Bu bakımdan kardeşlik hukukumuzu yeniden inşa etmek gibi ulvi bir amacımız var. Yeni anayasayı da başkanlık sistemini de bu yüzden talep ediyoruz.

Nicedir işte bu süku00fbnetin, huzurun, barışın ve istikrarın peşindeyiz. Yıllardır bu ülkede böylesi soylu düşünceler yeşermesin/hayat bulmasın diye yapılan darbelerden başımızı kaldıramadık. Eski Türkiye'nin vesayet üreten otoriter, tekçi/tekelci kurumları marifetiyle her defasında susturulduk, korkutulduk ve bastırıldık. Tam vesayet sistemi tasfiye oldu derken bu sefer de FETÖ marifetiyle operasyonlara tabi tutulduk. Gücünü milletten alan Erdoğan'ın kararlı ve cesur tutumuyla FETÖ ve PKK dahil tüm şer güçlerin operasyonlarını da geri püskürttük. Nihayetinde Erdoğan'ı tasfiye etmek için bir araya gelen tüm yapıların çabaları bir netice vermedi. Ne milleti yıldırabildiler ne de Erdoğan'ın yanında dimdik duran insanların direncini kırabildiler. Şimdi de AK Parti görünümlü bir kesimin algı operasyonlarıyla karşı karşıyayız.

Bu kesim Erdoğan'ı destekleyen cesur ve kararlı insanları yıldırmak için her şeyi deniyor. Eğer bunu başarabilirlerse Erdoğan'ın yalnızlaşacağını ve elinin zayıflayacağını düşünüyorlar. Bu yüzdendir ki epeydir Erdoğan'ı diktatör onu destekleyenleri de çapsız, liyakatsız,biatçı, fitneci, pelikancı, şarlatan, düşmanına benzeyen(!) gibi ifadelerle aşağılayarak, ötekileştirerek ayar vermeye kalkıyorlar. Tam anlamıyla bir mahalle kabadayısı gibi davranıyorlar. Oysa biatçı dedikleri insanlar gerçekte Erdoğan'la aynı dili konuşan, aynı düşünceyi ve duyguyu paylaşan aynı yolun insanlarıu2026 En az onun kadar cesur ve kararlı olan bu insanlar nezdinde Erdoğan, bir lider olmanın ötesinde aynı zamanda bir kardeş, dost ve yol/dava arkadaşıdır. Bu ilişkiyi bir türlü anlamak istemiyorlar.

Son zamanlarda elit, seçkinci, kibirli, kendi gibi olmayanları hakir gören, dışlayan, yok sayan AKP'li bir zümrenin katı tutum ve tavırları endişe verici bir hal almaya başladı. Farklı yaşam tarzına sahip insanları sırf Erdoğan'ı destekliyor gerekçesiyle aşağılayan, yalnızlaştıran bu seçkinci zümre AK Parti'yi kendi mahallelerinin partisi görecek kadar dünyadan, siyasetten ve sosyolojiden kopuk bir görüntü arz ediyor. Oysa AK Parti bir mahalle partisi değil bir kitle partisidir. Bir Türkiye partisidir. Yerli ve milli duruş sergileyenlerin partisidir. Daha düne kadar FETÖ'nün evlerinde maklube kaşıklayan, Gezi'de Bülent ağabeyleriyle birlikte çapulculara selam duran, onları muhalif ses olarak takdim eden, 17-25 Aralık darbe girişiminde sessiz kalan, 7 Haziran'dan sonra da koalisyon hayalleri kuran bu elit zümrenin başından beri Erdoğan'ı bir an olsun yalnız bırakmayan insanları hedef alması işin vahametini göstermesi açısından ibretlik bir durum arz etmektedir. CHP ile koalisyon hesabı tutmayınca AK Parti'yi CHP'lileştirmeye karar vermiş olmalılar!

Kendilerini eleştirilemez bir mertebeye yükselterek Erdoğan'ı olabildiğince aşağılıyorlar. Onu dünyayla kavgalı, agresif, sert, geçimsiz ve otoriter bir lider olarak gösterip alternatif arayışlara giriyorlar. Mahalleden olmayanlara Yılmaz Özdil ve Bekir Coşkun zihniyetiyle yaklaşıyorlar. Daha geçenlerde mahallenin genç delikanlılarından biri ülkesi uğruna her türlü riski alarak kelle koltukta mücadele eden onca badire atlatan Erdoğan'ı adam satmakla suçladı düşünebiliyor musunuz? Kendilerine yapılan en ufak eleştiriyi fitnecilik olarak gösteren ya da FETÖ'yü kastederek düşmanını benzemek şeklinde ters algıyla cevap veren bu zevat Erdoğan'ı destekleyenleri linç ederken hangi düşmana benzediklerini düşünmüyor mu acaba?

Erdoğan hangi adımı atarsa olumsuz bir tepkiyle karşılık veren bu zümre örneğin Suriyelilere vatandaşlık verilmesi teklifine karşılık onların eline silah vererek ülkelerine geri göndermeyi daha uygun bulan bir öneriyle geliyor. Düşünün bu kafayla bir de medeniyet kurmaktan bahsediyor bu insanlar! Netice itibariyle bugün karşı karşıya olduğumuz tehlike işte bu AK Parti görünümlü Erdoğan muhalifleridir. Çünkü hem siyaseten hem de ahlaken iflas etmiş bir zevattan bahsediyoruz.

@ufukcoskunn