Dolar (USD)
32.37
Euro (EUR)
34.72
Gram Altın
2434.62
BIST 100
9987.48
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

28 Mart 2015

Ak Parti Diyarbakır adayları

7 Haziran 2015'te yapılacak olan 25. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri Türkiye için yeni bir başlangıç olacak. 13 yıllık iktidarında büyük değişim ve dönüşümü gerçekleştiren Ak Parti, önümüzdeki yaz aylarından itibaren yeni anayasa ve başkanlık seçimleri için kolları sıvayacak.

Teşkilatlarının görüşüne temayül yoklaması ile başvuran, akabinde STK'ların aday olarak görmek istedikleri isimler için sandıklar kuran Ak Parti, milletvekili aday adaylığı sürecini tamamlamış oldu.

Bundan sonra Ak Parti Genel Merkezinin yetkili organları, adaylıkları ön plana çıkan isimlerle ilgili liste sıralaması yapacak.

Aday adayı olmam hasebiyle bugüne kadar köşemde kendimle ve bu konu ile ilgili yazı yazmaktan hicap ettim. Bu, gazeteme de yakışmazdı. Ancak öteden beri Diyarbakırlıların "yazmazsan günahımız boynundadır"diyerek yazmamı zorunlu kıldıkları birkaç hususu dile getirmek istiyorum.

Geçmişd önemlerde pek çok siyasetçiden şikayetçi olan Ak Partililer, bu dönem de aynı akıbeti yaşamak istemiyorlar.

Biliyoruz ki kim aday olursa olsun memnun olmayanlar çıkacaktır, bu işin doğasında var, ama bazen de kahir ekseriyeti rahatsız eden çok bariz hatalar yapılmadı değil.

Şimdi örneklerle DİYARBAKIRLILAR KİMLERİ MİLLETVEKİLİ ADAYI OLARAK GÖRMEK İSTİYOR, KİMLERİ İSTEMİYOR sorusunun cevabını arayalım:

Diyarbakırlı kendisinden olan, yani dokunduğu insanı, halden anlayan adayı istiyor. Seçildikten sonra "evrim geçiren" ve seçmenine hor bakacak kadar 'küçük kişilikli' aday istemiyor.

Bunun ne demek olduğunu örneklerle açıklayalım.

Yıllardır Ak Partiye hizmet eden bir ablamız geçen yıl Diyarbakırlı bir siyasetçiye, "asgari ücretle çalıştırılmak üzere İŞ-KUR eleman alımları var, çocuğuma İş-Kur için yardımcı olur musunuz?"diye ricada bulunmuş.

Peki, bu siyasetçinin fedakar ablaya cevabını merak ediyor musunuz? Bence etmeyin!

"Dur bakayım, cebimde işvarsa vereyimu2026"

Evet, Diyarbakırlı Ak Partili siyasetçinin yıllardır teşkilat üyesi olan cefakar ablamıza cevabı bu... Bu cevap üzerine ablamızın günlerce dışarı çıkmadığı, böyle bir talepte bulunduğu için sürekli kendisini kınadığı uzun süre Diyarbakır'da yankılandı. Yıllarını karşılıksız olarak partisine hizmet etmeye adamış yaşlı ablanın masum bir talebine böyle cevap veren siyasetçiyi isteyen bir il çıkmaz sanırım.

Diğer bir siyasetçinin diyaloguna bakalım:

Oğlu ve gelini ayrışehirlerde memur olarak çalışan partili bir ablamız, "efendim, oğlum ve gelinim üçyıldır ayrışehirlerde çalışıyorlar"der demez (sözünü bitiremeden) sayın siyasetçi, "kardeşim çocuklarınız boşansınlar, dünyada ilk boşanan çift sizinkiler değil yau2026"cevabı ile aileye, teşkilata, Diyarbakırlıya, insana hakarette sınır tanımadığını ilan ediyor.

Son bir örnekle konunun vahametini netleştirelim:

17-25 Aralık paralel darbe sürecinde dönemin başbakanı Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın bakan ve milletvekillerine yönelik "beni paralelle mücadelede yalnız bıraktınız, neden korkuyorsunuz?"sitemleri üzerine Diyarbakırlı bir siyasetçiye soruldu:

"Sayın başbakan paralelle mücadelede yalnız kalıyor, neden bir şeyler söylemiyorsunuz?"sorusuna bu siyasetçi;

"Siz benim kaç twit yazdığımı bilmiyorsunuz, ben bu konuda çok twit yazdım..."

Evet, maalesef bu diyalogu yaşayan biriyim ve bu cevabı duyduğumda başımdan kaynar sular dökülmüştü.

Anlıyorum, iki örnek bireysel işlerdi, ama neticede "kişilik testi" için yeterli örneklerdir. Bunlardan proje beklemek zaten beyhude, teşkilata hizmet edenlerin basit, görülebilir işlerine yaklaşımı böyle olan siyasetçi il için, bölge, ülke için ne yapabilir?

Evet,

Diyarbakırlı böyle adayları istemiyor.

Diyarbakırlı teşkilatlarla, Diyarbakır'la, Ak Parti davasıyla ilgisi olmayan aday istemiyor.

Diyarbekirli bu davanın lideri Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a bağlı, onu iyi tanıyan, yolunun yolcusu ve Genel Başkanı, BaşbakanıSayın Ahmet Davutoğlu'na sadık, onu anlayan, davasını dava edinen aday istiyor.

Diyarbekirli para pul için değil, bu kutlu davaya hizmet için siyaset yapan aday istiyor.

Diyarbekirli şehrin en makul ihtiyacıiçin "valla Genel Müdür'e söyledim, ama ne yapalım olmadı"diye geçiştiren siyasetçi değil, Ankara'ya yabancı olmayan, meşru bir talepte bulunduğunda bir dediği iki edilmeyen güçlü kişilikli vekil görmek istiyor.

Diyarbakır gibi bir ilde geçmişte JITEM ile iş tutmuş, 28 Şubat'ta çalışan kızlarımızın başörtüsünden tutup çekiştiren il müdürlerini tutan ya da bu müdürlerin varlığından rahatsız olmayan ve paralelci müdürlere referans olan siyasetçileri de istemiyor. Bu devirde 28 Şubat'ın kurşunu olanlarıbu ilde müdür yapmak ahlaka da vicdana da sığmaz. Bunlardan hesap sorulmalıdır, bunlara referans olanlara da.

Gezi sürecinde Sayın Cumhurbaşkanımız için "diktatör"diyen, aday adaylığı sürecinde bile Ak Parti değil AKP diyen,

17-25 Aralık darbe sürecinde paralelcilerin gazetelerini u2013haşa- vahiymiş gibi doğru kabul eden, paralelcilerle karşı karşıya gelmemek için bugüne kadar paralel çağrışım yapmasın diye neredeyse 'p' ile başladığıiçin PORTAKAL, PATATES diyemeyen siyasetçiyi de Ak Partide görmek istemiyor Diyarbakırlılar.

Diyarbakır çok şey kaybetti, Diyarbakırlı Ak Partililer partilerine gönül rahatlığıyla çalışmak, davalarına hizmet etmek istiyor. Diyarbakır'da adaydan dolayı Ak Parti oylarını artırmaz, oylar şahısların değil, partinin, başbakan Sayın Ahmet Davutoğlu'nun ve bu davanın lideri Sayın R. Tayyip Erdoğan'ındır. Buna rağmen siyaseti domine edecek, Ankara nezdinde güçlübir isim Diyarbakır için de bölge için de çok faydalı olacaktır.

Temennimiz Ak Partiye, Diyarbakır'a yakışır şahsiyetli dava adamlarının aday gösterilmeleridir. Bu şahsım ile alakalı değil, neticede ben de bir bireyim.

Yoksa ne mi olacak?

Davalarına sadık olan bizler hizmete devam edeceğiz,

Ya diğerleri?

Geçmişte yaptıklarınıu2026

@ahmetay_