Dolar (USD)
32.36
Euro (EUR)
34.71
Gram Altın
2400.13
BIST 100
10208.65
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

15 Ağustos 2018

Ak Parti MKYK'sında kimler olacak?

Hükümet sistemi değişti, Başkanlık seçimi yapıldı. Kabinede ciddi değişimler oldu. Kritik bakanlıklara genç, dinamik, birikimli, umut ve heyecan yaratan atamalar yapıldı. Gündemde 18 Ağustos Cumartesi günü yapılacak AK Parti 6. Olağan Büyük Kongresi var. AK Parti'nin 50 kişilik MKYK üyeleri seçilecek, parti vitrini yenilenecek. Büyük bir revizyon bekleniyor. Kongrenin kodları "değişim ve yenilenme" olacak. Milletvekillerinin yüzde 48'i, kabinenin yüzde 75'i değişmişti. Kulis bilgilerine göre AK Parti yönetiminin de yüzde 50'si değişecek, yenilenecek. Başarı yapılacak değişikliklerden geçecek. Bakın lider ne kadar karizmatik olursa olsun, hiçbir zaman sonsuz bir toplumsal kredi yoktur. Milletin desteği bunun geri dönüşümüne bağlıdır. Artık AK Parti'nin bu desteklere karşı değişim, öze dönüş ve başarıdan başka şansı da kalmamıştır.

AK Parti uyarıları dikkate almalı

Başkan Erdoğan dışında her kişi ve makamda bayrak değişimi her an yaşanabilir. Halk bunu liderden bekliyor. AK Parti de değişmeyen tek şey sürekli değişim ve yenilenmedir. "Değişmeyen ve halkın taleplerine kulak tıkayanı halk sandıkta değiştiriyor." Yeni parti yönetiminde gençlere, kadınlara ve tecrübeli isimlere yer verilmeli. Değişim ve tecrübe iyi bir birleşim oluşturmalı. Millet 24 Haziranda muhalefet partilerine verdiği gibi AK Parti'ye de ciddi bir mesaj ve uyarı verdi. AK Parti muhakkak ki bu uyarıları ve şikayetleri dikkate alacak ve gereğini yapacaktır. "Niçin bu oy kaybı yaşandı, seçmen kimlere ve hangi yanlışlara tepki gösterdi?"

Tecrübeyi de geri plana atmamalı

Başkan Erdoğan'ın MKYK listesinde Bakanlardan Berat Albayrak, Abdülhamit Gül ve Süleyman Soylu'ya yer verebileceği belirtiliyor. AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkanlığında gerçekten yıllardır büyük özveriliyle fedakarca çalışan, en alt kademeden en üst kademeye kadar teşkilatlara hakim olan, yıllardır perde arkasında, işin mutfağında büyük zorluklara göğüs geren, Başkan Erdoğan'a uzun yıllardır en zor zamanlarda sadakat gösteren yol arkadaşı, Teşkilat Başkanı Mustafa Ataş'a ve bu genç yaşında büyük başarılara imza atan, başta AK Parti gençliğinin sevgisini ve sempatisini kazanan, davaya ve lidere olan sadakatiyle zorlu ve meşakkatli patika yolları bir bir atlatan Arge'den sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ'a AK Parti'nin A takımında yeniden yer verileceği kulislerde dile getiriliyor.

Samimi dava adamlarına sahip çıkılmalı

Kibir abidesi, ne oldum delisi, halka ve teşkilatlara tepeden bakan, tevazuu unutan, teşkilatların sorunlarıyla bir abi, bir abla gibi ilgilenmeyen, risk ve sorumluluk almayan, en zor zamanlarda sahada ve teşkilatların yanında olmayan, tepki çeken isimlere yer verilmemeli. Dava adamlığından ziyade şahsi menfaati ve çevresini önceleyen, halktan kopuk, dışlayıcı ve ötekileştirici söylem ve eylemlerle büyük bir küskünler ordusu yaratan insanlar var. Kaliteli, geçmişi temiz, kötülüklere bulaşmamış, birikimli ve ehliyetli samimi dava adamlarını dışlayan, desteklemeyen hatta rakip ve hasım gören isimler var. Özellikle Doğu ve Güneydoğu'da AK Parti'nin bayrağını canları pahasına, büyük risk alarak sallayan, büyük tehditler almasına rağmen devletinin yanında durmaya devam eden nice dava adamları var. Neden bunları kimse görmüyor, elleri tutulmuyor, görüş ve önerilerine kulak kabartılmıyor? Bu dava adamları yaşadıkları zorluklar ve gördükleri engeller karşısında artık umudunu, heyecanını ve davaya olan inancını yitirmektedir.

Dikkat çeken isim: Mehmet Kasım Gülpınar

AK Parti, MKYK'sında tecrübeli isimlerin yanında, geçmişi temiz, kötü ve kötülüklere bulaşmamış, samimi ve ihlaslı dava adamlarını, yeni yüz ve yıpranmamış isimleri parti yönetimine katarak yola devam etmeli. Şanlıurfa Milletvekili ve AB Uyum Komisyonu Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar da bu anlamda gerçekten dikkat çeken bir siyasi kimlik. Urfa'da diğer birçok ilde olduğu gibi milletvekili listelerine ciddi tepkiler vardı. Partililer adeta kazan kaldırmıştı. Ak Parti hedeflenen oya ulaşamasa da seçimlerde büyük hezimetin önüne geçen, küskünleri AK Parti'yle barıştıran, seçimlerde en çok emek sarf eden adayların başında Mehmet Kasım Gülpınar gelmekteydi. Gülpınar'ın çeşitli kesimlerle olan teması ve gayretleri, AK Parti'nin Urfa'da daha fazla oy kaybetmesine engel oldu. Samimiyeti, ciddiyeti, yıpranmamış geçmişiyle, bilgi ve birikimiyle, birden fazla yabancı dili çok iyi bilen entelektüel kimliğiyle, hem doğuya hem de batıya hitap edebilecek birleştirici babacan kişiliğiyle Mehmet Kasım Gülpınar, AK Parti yönetiminde değerlendirilebilecek ve bölgenin sorunlarının çözümünde aktif rol üstlenebilecek faydalı bir kimlik ve değerli bir şahsiyettir.