Dolar (USD)
32.25
Euro (EUR)
34.80
Gram Altın
2424.34
BIST 100
10055.98
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

14 Aralık 2022

AK Parti ve gençler

Ülkemizde her yıl genç nüfusumuza 1,3 milyona yakın yeni genç katılıyor. Bu artış ile 15-24 yaş arası genç nüfusumuz ülke nüfusunun yüzde 16’sını oluşturuyor. Bu, Türkiye için büyük potansiyel demektir.

13 milyonu aşan genç nüfusa sahip olan Türkiye'de gençlere yönelik özel politikalara sahip olmak kaçınılmaz bir zorunluluktur. Aksi halde gençleri yarınlara hazırlama konusunda telafisi zor yanlışlara düşebiliriz.

AK Parti iktidarları döneminde gençlerin eğitim ve gelişimi için büyük gayretlerin olduğunu biliyoruz. Lakin “Z Kuşağı” dedikleri neslin önceki bütün nesillerden farklı olduğunu dikkate aldığımızda yakın zamana kadar bu gençlere hitap etmekte zorlanan bir AK Parti vardı. Çünkü yeni neslin öncelikleri gibi dili de farklıydı. Kullandıkları sözcükler, kavramlar ve buna bağlı duygular da önceki nesilden farklılık arz ediyordu. Tamam, gençler uzaydan gelmediler lakin ebeveynlerinden ayrı dünyada yaşadıkları da bir vakıadır.

Bu yüzden gençliğin dilini bilmek gerekiyordu ki onlarla iletişime geçilebilsin ve onlarla sağlıklı ilişkiler kurulabilsin.

Doğrusu AK Parti, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gençlere olan düşkünlüğünü bildiği halde anlaşılmaz bir şekilde yeni nesil gençlere yönelik politikalar üretmekte zorlandı. Öyle ki AK Parti döneminde 18 yaşındaki gençlere milletvekili olmanın önü açıldığı halde bunu gençlere ciddi manada yansıtamadı. Bunun haricinde bize ulaşan ya da bizim ulaştığımız gençler gidişattan memnun olmadıklarını gizlemiyorlardı.

Bu memnuniyetsizlik sürmekteyken AK Parti’de Genel Merkez Gençlik Kolları Başkanı değişti. Eyüp Kadir İnan gençlerin başına geçmişti. Görevine çok cevval başlamıştı, o da metal yorgunluğa yenilir, tez yorulur diyorduk, yorulmadı, usanmadı da.

İşte ne olduysa Kadir İnan’ın gençliğin başına gelmesi ile başladı. Daha önceki başkanların hakkına girmek istemiyorum, lakin son nesli doğru okumak ve bu okumaya uygun politikalar üretmek çok değerliydi.

AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı gençliğin “uzaktan sevme”yi değil, yakından görmeyi tercih ettiğini gördü. Gençler için iletişimin en makbulü candan olan ama “canlı” olanıdır. İşte bu durumun gereğini en uygun aktörle gerçekleştirdi Eyüp Kadir İnan: Recep Tayyip Erdoğan!..

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Gençlik Buluşmaları bu manada son derece çarpıcı bir fikirdi, başardılar. Çünkü gençlik, bütün aleyhteki propagandalara rağmen Sayın Erdoğan’ı merak ediyordu. Yakından görebilseler meraklarını gidereceklerdi. İyi ya da kötü not vererek Başkan Erdoğan hakkında doyurucu bir kanaate sahip olacaklardı.

Allah var; Sayın Erdoğan da çocuk ve gençlere ayrı bir değer, ayrı bir önem veriyor. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminden de önce hatta MSP Gençlik Kolları Başkanı olduğu döneme kadar giden bir gençlik muhabbetine sahip R. Tayyip Erdoğan. Çok eskilere uzanan bu muhabbet ile gençlerle buluşan Sayın Erdoğan gençlerden tam not aldı çünkü Sayın Cumhurbaşkanı gençlerin sevgisini kazanmak için özel çaba harcamadan, gençler zaten onun yüreğinde var olan gençlik sevgisini gördüler. Candan, sevecen, espri yönü güçlü, gençliği anlayan ve onları dinleyen bir Erdoğan ile tanışan gençler onun için, “bizden biri” dediler. Kendi aralarında, sosyal medyada “Adama Reis diyorlardı, cidden Reis ya!..” içerikli sohbetlere tanık oldum.

AK Parti’de görevli olan gençlerden bahsetmiyorum, çünkü Sayın Cumhurbaşkanı gittiği illerde partili-partisiz bütün gençlerle buluşturuluyor. Bu buluşmalara ilk kez oy kullanma hakkına sahip ama kararsız olan gençleri de programa götürdüler, daha önce farklı partilere oy veren gençleri de Reis ile buluşturdular. Bu programlara katılan gençlerin ekseriyetinin Sayın Erdoğan hakkındaki kanaatleri müspet oldu. Konuştuğumuz gençler tereddüt etmeden, “İlk oyumu geleceğime; Erdoğan'a vereceğim” diyorlardı. Keza sosyal medyada da bize yazan gençler, bu buluşmalar vasıtasıyla yakından gördükleri, tanıdıkları Erdoğan'a duydukları muhabbeti anlatıyorlar.

Bunun oya nasıl dönüşeceğini bilemem ama bildiğim o ki gençlerle Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın arasına gönülden gönüle köprü kurma başarısını gösteren AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları Başkanı ve ekibi, başka dönemlerde rastlamadığımız bir ilke imza atarak sandıkta da etkili olacaklarını gösterdiler.

Siyaset yapacaksanız gençler mutlaka yanınızda olmalı, tebrikler Eyüp Kadir İnan…