Dolar (USD)
32.22
Euro (EUR)
35.00
Gram Altın
2511.17
BIST 100
10643.58
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE


AK Parti'de de çift başlılık ortadan kalkıyor

16 Nisanda Anayasa değişikliğinin onaylanmasıyla ülkemizde yepyeni bir döneme girilmiştir. Girilen bu yeni dönemle, devlet katları arasında çatışmalara yol açan çift başlılık ortadan kalkmıştır. Bugün Ankara Arena Spor Salonu'nda yapılan olağnüstü kongreylede İktidar Partisi'ndeki çift başlılık ortadan kalkmış oluyor. Dostlar, bugünü bir milat olarak kabul etmeliyiz. Çünkü, bugün siyasetin normal mecrasına kavuştuğu gündür. Biliyorsunuz, eski sistemde davul başkasında, tokmak başkasındaydı. Böyle olunca da, devlet katları arasında ortak bir hava tutturmak kolay olmuyordu. Bunun En büyük nedeni devletin tepesindeki kişinin partisiyle bağlarının koparılmasıydı. Çünkü bağ koparılınca, o kişinin partisi iktidardan düşüyordu.

Eskiler, "Hafıza-i beşer nisyan ile malüldür" demişler. Örneğin, Özal Çankaya'ya çıkınca, ANAP'ın başına gelenleri unuttuk. Demirel Çankaya'ya çıktığındada, DYP'de yaşananları unuttuk. Hele hele ANAP iktidardan düşünce başımıza gelenleri tümden unuttuk. Allah aşkına söyleyin, Merhum Özal Çankaya'ya partisiyle beraber çıksaydı, doksanlı yıllardaki o karanlık dönem yaşanır mıydı? Elbette yaşanmazdı... Eğer son on dört yıldır devlet katlarında bir uyumluluk varsa, bu Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kararlı duruşu sayesindedir. Şimdi birileri son on dört yıla bakarak eskidende böyleymiş gibi zannediyor.

Dostlarım, muhalefet Cumhurbaşkanı Tayyip erdoğan'ın AK Parti'nin başına geçmesini tarafsızlık ilkesinin ihlali olarak görüyor. Ben böyle görüleceğine, bu konuda muhalefet önyargılı ve aceleci olmamalıdır derim. Efendiler, biraz sabrederek Sayın Cumhurbaşkanı'nın uygulamalarını bekleyin... Eğer sabretmesini beceremiyorsanız, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hasım görmeyin yeter. Bana öyle geliyor ki önümüzdeki yıllarda muhalefet Partili Cumhurbaşkanlığının bir numaralı savunucusu olacaktır.

Not: AK Parti'nin 3. Olağanüstü Kongeresi'nin memleketimize ve milletimize hayırlar getirmesini diliyorum. Allah kongrede görev üstlenecekleri utandırmasın. Amin...

 
TDV kurban