Dolar (USD)
32.30
Euro (EUR)
34.71
Gram Altın
2399.76
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

31 May 2016

AK Parti'de yeni dönem mi?

On dört yıldır yeniliklerin adresi oldu Ak Parti. Yeniliklere ev sahipliği yaparken çağ atlatırcasına değişimin de önderliğini yaptı. Önce vesayeti bitirdi, sonra ülkeyi dünya devletleri seviyesine çıkardı. Önce millete kimliğini kazandırdı, sonra onu dünya mazlumlarına umut kıldı. Önce siyasi duruşu anlattı, sonra siyasi duruşun örneğini gösterdi. Önce tarih bilincini verdi, sonra geleceğe emin adımlarla yürümenin temellerini attı.

Bu yürüyüş esnasında önüne çıkan engelleri bir bir aşan Ak Parti, kendi içinde meydana gelen sorunları da sessizce aşmasını bilmiştir. Tarihinde yazdığı destanlara döneminde modernlerini eklemeyi de ihmal etmemiştir. Ulaşımda, sağlıkta, sosyal devlet anlayışında devrim gibi yeniliklere imza atarken sadece dışarıdan değil, içeriden gelen saldırıları da bertaraf etmeyi başarmıştır. Ülkeyi bir ağ gibi duble yollarla örerken, eli kanlı terör örgütleriyle mücadelesini sürdürmüştür. Millete refah dolu bir hayat hazırlarken dünyanın dört bir tarafındaki mağdur insanlara yardım elini uzatmıştır. Doktorunu yetiştirirken onun hizmet edeceği hastane binalarını da inşa etmeyi ihmal etmemiştir. Öğrencisini okuturken sınıfları modernleştirmeyi unutmamıştır. Avukatları yetiştirirken adliye binalarını da yenilemiştir. Siyasi olarak yeni bir anlayış getirirken ülkeyi muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkarmayı hedef edinmiştir.

Bütün bunlar kolay olmadı. Dünyanın en büyük havaalanını yaparken yerli ve yabancı geziciler karşı çıktı. Türkiye'nin önünü açacak Kanal İstanbul'u planlarken ihanet çeteleri boş durmadı. İki kıtayı birbirine bağlayan Marmaray'ın yapılmaması için ne kumpaslar kuruldu. Denizin altından geçen en büyük tünel olan Avrasya Tüneli bütün engellemelere rağmen bitmek üzere. İstanbul'un trafiğini büyük bir oranda rahatlatacak Yavuz Sultan Selim köprüsünü tarihe ihanet edercesine saldırılarla sabote etmeye çalıştılar. Edirne'den Kars'a, Sinop'tan Hatay'a vatanın her karış toprağına ulaşacak duble yolları inşa ederken, hainler belediyenin imkanları ile asfaltların altına bombalar döşeyip patlattılar. Her geçen gün siyaseten milletin gönlünde taht kurarken, kandan beslenenler teröristlerle el ele verip annelerin yüreklerine ateş düşürdüler. Evlatlarımızı şehit edip, evlatlarını yetim koydular. Bu ülkenin değerlerinden beslenip yurt dışlarında bu ülkeye düşman lobilerle işbirliği içine girip zayıflatma ve güçsüz bırakma planları yaptılar. Kendilerine tanınan fırsatları kullanarak devletin her kademesinde görev aldıktan sonra devleti çökertmek için devletin gizli bilgilerini yabancı istihbarat örgütlerine peşkeş çektiler. Siyaseten yıkamayacaklarını anladıkları seçilmişlere atanmışlarla kumpaslar kurdular. Okyanus ötelerinden aldıkları talimatlarla hukukun içini boşalttılar. Bunlar gibi onlarca daha oyunlarla bu ülkenin, bu milletin kutlu yürüyüşünün önünü kesmeye çalıştılar ama herkesin bir hesabı varsa Allah'ın da bir hesabı vardı ve göklerden gelen karar son karar olacaktı. Bu kutlu yürüyüş devam edecekti. Parti içinde veya başında fikren ayrı düşenler ihtiraslarının esiri olmadı ve Ak Parti'nin önünde engel değil ona yardımcı olacak kararlarla bu davaya destek olmaya devam etti.

İstanbul'un Fetih'in 563.Yılı münasebetiyle İstanbul Yenikapı miting alanında Cumhurbaşkanı ve başbakanın katılımı ile düzenlenen kutlama etkinlikleri miting havasında geçti. Bu millet kendinden olana desteğini vermeye devam ediyor. 2002 de başlayan halkın desteği her geçen gün artıyor. Verilen mesajlar bu milletin tarihine saygısının tezahürüdür. Yapılan konuşmalar bu ülkenin geleceğine güvenidir. İstanbul'u anlamak Türkiye'yi anlamaktır. İstanbul'u anlamak batının İslam dünyasına bakışını anlamaktır. İstanbul'u anlamak dünya mazlumlarını anlamaktır. İstanbul'u anlamak geleceğe emin adımlarla yürümektir. Birlik ve beraberliğin mesajlarının yinelendiği bir şölendi Fetih şöleni.

Ak Parti'de olağanüstü kongre ile aslında yeni bir döneme girilmedi. Bu kongre ile kutlu yürüyüşün devam ettiği mesajı verilmiştir. Bu yürüyüşte bayrak yarışı misali kişilerin değişmesi sadece yürüyüşe hız verme anlayışıdır. Dava aynı dava, yol aynı yol, hedef aynı hedef, anlayış aynı anlayış, inanç aynı inançtır.

İslam anlayışıyla, Allah yolunda, dünya ve ahiret saadetini yakalamak için, kardeşçe ve barış içerisinde Yeni Türkiye'yi inşa dönemi hayırlı olsun.