Dolar (USD)
32.33
Euro (EUR)
34.69
Gram Altın
2392.94
BIST 100
10276.88
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

07 Ekim 2019

Akdeniz’de psikolojik savaş

Türkiye’nin aylardır yapacağını söylediği Barış Pınarı operasyonunun kapısını Başkan Erdoğan, Kızılcahamam’da yaptığı konuşma ile açtı.

Türkiye’nin kararlı tutumundan vazgeçirmek için Münbiç’te denenmiş olan ortak devriye yutturmacası tutmayınca, Fırat’ın batısında Münbiç ve Tel Rıfat’ta terör hareketlenmesinin zayıf kalması üzerine Irak karıştırıldı.

Sosyal medya üzerinden başlatılan Irak’taki gösteriler bize psikolojik savaşın boyutlarını göstermesi bakımından önemli. Twitter’in Ortadoğu yöneticisinin İngiliz ordusunda görevli psikolojik harp uzmanı Gordon MacMilan olduğu açıklandı. İngiltere’nin ‘ölümcül olmayan’ savaş yöntemlerini geliştirmek için kurulan 77. Tugayda görev yaptığını bu tugayın instagram, Facebook ve Twitter kullanarak bilgi savaşını yönettiği belirtiliyor. Fecebook ve Twitter’ı bilgi kaynağı olarak kullanan CİA’nın geçtiğimiz günlerde İnstagram’ın çökmesine sebep olduğu yazıldı çizildi. MOSSAD’ın sosyal medya üzerinden eleman devşirdiğini bilmeyen var mı? Peki Irak ve Suriye’nin kapılarını ABD-İsrail’e ardına kadar aralayan DEAŞ’ın sosyal medya üzerinden organize olduğundan şüpheniz var mı?

Araplar için bir felakete dönüşen Arap Baharı’nın yine sosyal medya üzerinden başladığı, Ortadoğu’da bütün halk hareketleri gibi İstanbul’daki hain Gezi Parkı kalkışmasının da sosyal medya üzerinden yönlendirildiğine dikkat ederseniz. Irak’taki ayaklanmanın arkasında kimler olduğunu görürsünüz.

Türkiye’de Kişisel Verileri Koruma Kurulu’nun veri ihlale gerekçesiyle Facebook’a toplam 1 milyon 600 bin TL para cezası kesmesinin hemen ardından, Türkiye aleyhine paylaşımlar yapan Mısır ve Suudi Arabistan kaynaklı sayfaların kapatılması psikolojik savaşın bir başka boyutu. Gerçek kişilere ait olmayan Türkiye ve Katar aleyhine Facebook ile koordineli çalışan 443 hesap, 200 sayfa ve 76 grup silindi.

Akdeniz’de Yavuz ile Fatih’in arama faaliyetlerinden çılgına dönen Rumlar’a destek olmak isteyen ABD Dışişleri Bakanı Pompeo’nun açıklamalarında satır aralarını okursanız, ABD’nin Suriye ve Irak’ta terör örgütüne desteğini niçin çekmediğini görürsünüz. Bölgedeki emperyalist oyunu Türkiye yerel işbirlikleriyle bozabilir. Türkiye’nin güvenebileceği yerel unsurların başında ÖSO, Milli Ordu adı altında birleşti. 7 kolordudan kurulan Milli Ordu ‘Ceyşül Vatani’nin 4 kolordusu İdlib’de Esed’in saldırılarını durdurmaya çalışırken 3 kolordu ise Türkiye’nin Fırat’ın doğusundaki Barış Pınarı operasyonuna destek verecek. Süleymanşah ve Hamza Tümeni Terör Örgütü PKK/PYD’nin Münbiç ve Tel Rıfat’tan temizlenmesi için ön saflarda çarpışacak.

İstanbul’da CHP tarafından 5. Kol faaliyeti olarak düzenlenen Suriye konferansında ise Türkiye’nin harekatını önlemek için neler yapılacağı konuşuldu. Özellikle sosyal medya üzerinden psikolojik harbe hazırlanan vatan haini troller, muhtemel bir harekatta iç kamuoyuna yanlış bilgi vererek, başarıya sekte vurmak isteyecekler. ABD Büyükelçiliğinin resmi twitter hesabından FETÖ firarisinin paylaşımını beğenmesi, 15 Temmuz Darbe girişiminde rol alan John Bass’tan sonra da kafanın değişmediğini gösteriyor. Her ne kadar özür dileseler de. Türkiye ile güvenli bölge konuşmalarına başladıktan sonra tam 30 bin tır silah ve mühimmatı Terör örgütüne gönderen sözde müttefiklerin, Türkiye’nin operasyonu sırasında da sosyal medyayı etkin olarak kullanacakları açık.

İt ürür, kervan yürür mantığıyla, hainlerin paylaşımlarına kulak asmadan Türkiye yolunda yürümeli. Vesselam..