Dolar (USD)
32.34
Euro (EUR)
34.89
Gram Altın
2379.81
BIST 100
10218.44
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE


AKIL MANTIK İNSANLIK DEVRE DIŞI

“Haber: Taksim İstiklal Caddesi’nde PKK terörü. 6 vatandaşımızı kaybettik, 81 kişi de yaralı.”

Bu tipler hemen atılıyor: Seçim yaklaştı, AK Parti’ye oy lazım. Terör oy kazandırır. Çıkış sebebi budur.

“Haber: Kısa sürede Taksim teröristleri ve işbirlikçileri yakalandı. Terör olayı her yönüyle çözümleniyor. Tezgahlayanlar olarak PKK ve YPG görülüyor. Türk emniyeti oldukça başarılı iş çıkardı.”

Yorumları: Resimdeki kadın o yakalanan terörist değil. Niçin bu terörist Kürt değil de Arap. PKK ve YPG reddetti, ilgisi olmadığını söyledi. Türkiye Cumhuriyeti devleti değil PKK doğruyu söylüyor. Her şey oy için çarpıtılıyor.

Olay: Türkiye Taksim terörünün karşılığını uluslararası anlaşmalara uygun tarzda veriyor. Irak’taki, Suriye’deki PKK, YPG ve türevlerinin inleri ateş hattında.

Bunlar ne diyor? Amaç halkın gözünü boyamak. Böylelikle 7 ay sonraki seçime hazırlanmak.

“Olay: PKK terör örgütü Gaziantep'e roketle saldırdı. YPG/PKK mensuplarınca atılan 5 roket, ilçe merkezindeki bir lise ve iki ev ile Karkamış Sınır Kapısı yakınındaki bir tıra isabet etti. Olayda 3 kişi hayatını kaybetti, 10 vatandaşımız yaralandı.”

Bunların yorumu: Ortalık karıştıkça yakındaki seçimde Ak Parti yükselişe geçer, roket atmalar bu yüzden oluyor.

“Olay: Karadeniz’de petrol bulundu. Uzay’a çıkıyoruz.”

Cevap yine aynı seçim yaklaşıyor. Hep böyle gösteriliyor.

Daha bu örnekleri çoğaltabiliriz. Ne kadar olay varsa hep güdümlü çıkarılmış ve seçime yönelik olduğunu söylüyor bu zevat.

Ne diyelim aklın muhakemenin mantığın zerresinin kalmadığı bu durum için: Bir şey söylemek bile fazla, gereksiz laf etmek anlamına gelir.

Diyeceğimiz başınıza seçim kadar taş düşsün.

BÜYÜK USTAYA VEDA

Hıncal Uluç hep yakından takip ettiğim ve saygı duyduğum Türk basınının duayen bir kalemiydi. Dobraydı, şu ne der hesapları yapmaz, doğru bildiğini haykırırdı. Eksikliği hep fark edilecektir.

Rabbim rahmetiyle muamele eylesin…