Dolar (USD)
32.47
Euro (EUR)
34.73
Gram Altın
2440.77
BIST 100
9915.62
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

13 Haziran 2015

AKP'nin Lüksü Yok


Görülen o ki, malum zevatın tazyiki artarak devam ederken, demokrasinin bir 'uzlaşı kültürü' olduğundan haberleri yok!

Gerçi çok da haksızlık etmeyelim, 'oluru olsa' bazılarının 'hayallerini süsleyen' ne 'yağız delikanlılar' var! Herkesin gönlünde bir 'aslan' yatıyor... Ama öte tarafta duran Fethullah ve Çetesi ve tabiiki tetikçileri hala 'endişeli' bir şekilde her tür seçeneğin aleyhlerinde olma olasılığına karşı mevzi kazanma peşinde.

Allah'tan asıl muhatap olan siyasiler az çok durumu idrak etmeye başladı ve bu tür, AKP'li veya AKP'siz koalisyon karşıtlığı tavırlara prim vermeyerek daha 'rasyonel' tercih eyilimindeler!

Hem 'birinci parti' olarak, hem 13 yıllık iktidar tecrübesiyle rehaveti üstünden çok daha çabuk atan yine AKP olduğu ortada. Bu manevra ve tavır olması gerekendir. Birileri memleketin ve milletin menfaatini değil kendisinin ve 'patronunun' çıkarlarına cambazlık derdinde olduğu için pek kulak asmamak lazım. Bunların her söylemi hasmane, ne sistem tanırlar ne de insanlık!

Bütün bunları bir kenara bırakarak AKP 'her türlü koalisyon' arayışında yapıcı olma sorumluluğu olduğunun bilincindedir. Görevden kaçamaz!

Siz bakmayın, birilerinin AKP'nin 'erken seçim' istediği teranelerine. AKP milletin ve memleketin faydasına ne gerekiyorsa onu yapmakla mükellef bir politika izlemeye devam edecektir.

Ha, baktı olmaz, elbetteki demokrasinin vaz geçilmezi, sandığı vatandaşın önüne tekrar koymak kaçınılmazdır elbet.

Gerekirse CHP, gerekirse MHP ve elbette HDP ile 'her türlü koalisyon' yahut dışardan destek arayışıyla memlekete 'hizmete devam' etmek için elini taşın altına sokacak olan AKP, diğer seçeneklerde de 'Ana Muhalefet' görevini layıkıyla yerine getirecektir.

Parlementer Sistemin malul olduğu ve bundan bir an evvel kurtulunması gerekliliği daha ne kadar tecrübe edilecek, daha ne kadar netleşecek bilinmez ama en ateşli Parlementer Sistem savunucusunun bile hala herhangi bir 'argüman' koyamaması, 'geleneğimiz' yok demenin ötesine geçememesi yanısıra, nasıl bir koalisyon sorusunu da 'havada bırakması' memleketin hayrına neyin doğru olduğunu daha bir anlamlı kılıyor. İnanmazsanız, bu işin öncülerinden, İlber Hoca'ya soracaksınız!

Önümüze baktığımızda ise, mevcut icraatlerin devamlılığıyla beraber, geriye kalır, 'Yeni bir Anayasa' çalışması.

Bunun da en makulu AKP-HDP koalisyonu yahut HDP'nin dışardan destekleyeceği azınlık hükümetidir. Çünkü gerek MHP'nin tavır ve talepleri, gerekse CHP'ninkiler olası görünmemektedir.

Halk söyleyeceğini söyledi, haydi siyasiler 'görev başına', memleket sizden 'hizmet bekler'.

Tekrarla, demokrasi 'uzlaşma kültürüdür.'


@yusufserce twitter.com/yusufserce