Dolar (USD)
32.33
Euro (EUR)
34.69
Gram Altın
2392.94
BIST 100
10276.88
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

17 Ocak 2023

Ak'Satmadan…

Milleti siyasette söz sahibi yapmak için “Hâkimiyet kayıtsız şartsız milletindir” gerçeğinden yola çıkan Ak Parti, ‘ilkler ve ilkeler partisi’ olarak halktan gördüğü sevgi ve umutla yoluna devam etmektedir.

Milletimizin düşüncelerine ortak ve sorunlarına tercüman olan Recep Tayyip Erdoğan ile 14 Ağustos 2001’de AK Parti kuruluşunu resmileştirdiği günlerden başlayarak iktidara geldiği güne kadar miting meydanlarında birlikte olduğumuzu o günleri yaşayanlar bilmektedir. Ak Parti’nin kuruluşundaki il teşkilatı binaları açılışı için gittiğimiz yerlerde insanımızın umut, heyecan ve sevinç içinde beklediklerini gördükçe yüreklendim. Mitinglerde yaşanılanlar ve insan manzaraları karşısında gözyaşlarımı tutamadığım anları hatırlatma notlarımda saklıyordum. Seçim otobüsünde yapılan seyahatlerimizdeki sohbetlerle partililerle birbirimizi yakından tanıma fırsatını yakalarken yol arkadaşlığının kutsallığını görmüştüm.

Konuşulan dilden öte bir de meydanlarda konuşulan bir dil olduğunu bu vesile ile gördüğümde bu dili anlamanın halkın sevgisine mazhar olmaktan geçtiğini, milleti karşılıksız sevmenin yeterli olduğunu anlamıştım. Bunu başaran liderin hiç şüphesiz Recep Tayyip Erdoğan olduğundan eminim ki, onun çabalarıyla Ak Parti’nin başlattığı ‘Meydanların Sesi’ kısa zamanda ‘Türkiye’nin Dili’ oluvermiştir.

Türkiye biziz, biz Türkiye’yiz’ diyen insanların ekonomik anlamda da zor dönemler yaşadıkları açıktı. Ak Parti bu anlamda da iktidarını müjdeleyerek, Türkiye sevdalılarının yola çıkmasıyla atılan her adımda, söylenen her sözde, gidilen her mekânda şartlar ne olursa olsun bütün illerde birlikte olduğum günlerden bahsettim.

Ak Parti’nin tarihine tanıklık ettiğim o heyecanlı günlerde gördüklerim, işittiklerim ve anlatılanlar arasında kaleme aldığım hatıraların Ak Parti’de yeni görev almış gençlerimize tecrübe olmasını düşündüm. O günlerden bu günlere çoğunu yakından tanıdığınız isimlerin hal ve hareketlerini gözlemlerken, Ak Parti ile yollarını sorunlu ve zorunlu ayıran isimlere de işaret ettim.

Her zaman hoşgörünün, uzlaşmanın ve birleştirici olmanın adresi olan ve milletinden aldığı güçle yoluna ‘Durmak yok yola devam’ sloganıyla devam eden Ak Parti, siyasette, diyaloga açık, insanıyla barışık, millî ve manevî değerlerimize saygılı olmak ve ülke menfaatlerini en üst seviyede tutmayı kendisine görev addetmiştir.

Siyasî tarihimizde pek az partiye nasip olan ilginin tarihe izdüşümüne tanıklık etmenin haklı gururunu yaşarken beraber olduğum Sayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere hatıralarımızda yer alan Akif Gülle, Hasan Doğan, Erol Olçok, Bülent Arınç, Abdullah Gül, Ali İhsan Aslan, Hayati Yazıcı, Salih Kapusuz, Mevlüt Çavuşoğlu, Vecdi Gönül, Yaşar Yakış, Cemil Çiçek, Mehmet Ali Şahin, Abdülkadir Aksu gibi yol arkadaşlarımızla notlarımı ‘aksatmadan’ anlatalım istedik.