Dolar (USD)
32.44
Euro (EUR)
34.80
Gram Altın
2435.79
BIST 100
10082.77
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

30 Ağustos 2017

Akşener'e FETÖ'den büyük destek

Daha teşkilatlarını kurup partileşmemiş; siyaset arenasında ciddi bir karşılığı sokağa yansımamış Meral AKŞENER'in, özellikle Twitter üzerinden "yeminli Erdoğan düşmanlarınca" başlatılan bazı anketlerde "yüzde 46-56" arası oy alıp birinci çıktığı; girdiği her seçimde birinci parti çıkan Ak Parti'nin lideri Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ise "yüzde 9-19" arası oy alıp 3. veya 4. çıktığı anket sonuçlarını görünce gülüp geçiyordum. Çünkü Fetö'nün milyon dolarlar harcayıp hazırda beklettiği botlarını, yurt dışı sosyal medya hücre yapılanmalarını, yapılan algı operasyonlarını, dezenformasyonlarını az çok biliyordum. Aynen 17-25 Aralık Fetö'cü yargı-emniyet darbesiyle beraber yapılan kirli algı operasyonları gibi. Özellikle Fetö'nün görsel ve yazılı basın araçlarına yapılan operasyonlar sonucu sesleri ve nefesleri kesilen PDY, Feto'nun "Tweetleri iki katını çıkarın" talimatından sonra var gücüyle Twittere ağırlıklarını koymuşlar.

ANKET, BÜTÜN OYUNLARI DEŞİFRE ETTİ

Özellikle Akşener ile ilgili olarak "sosyal medyada algı yaratma işi nasıl gelişiyor, perde arkasında nasıl bir yapılanma var, hangi güçler buna destek oluyor ile birlikte HDP ve CHP tabanında son durum nedir, nabız ve heyecan nasıl atıyor?" diye bizzat müşahede etmek için ben de kendi Twitter hesabımdan geçen hafta sonu 24 saatlik bir sanal anket başlattım. Tabi ki ortaya çıkacak sanal sonuç gerçekliği tam yansıtmayacaktı. 16 Nisan referandumunda yapılan ittifakları göz önüne alarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'a muhalif grup olarak karşı çarşıya; CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, HDP'nin eski Cumhurbaşkanı adayı tutuklu Selahattin Demirtaş, Fetö'cülerin ve kısmen de MHP'den kopan ulusalcı milliyetçilerin destek içerisinde olduğu Meral AKŞENER olmak üzere 4 aday belirledim. Takipçi profilim etki etmiş olacak ki anketin ilk saatlerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan büyük bir farkla başlangıçta lider gidiyordu, 2. sırada Kılıçdaroğlu, 3. sırada Demirtaş ve Akşener de son sıralardaydı. Saatler ilerledikçe "hadi arkadaşlar ankete yüklenelim, illa ki diyorsun anketi patlatın, oy kullananın RT önde şu anda, ankete çökelim millet, abimiz oylama istemiş ama sonucuna isyan yok haa!" gibi onlarca paylaşımla birlikte "Ak partiliyim ancak Meral diyorum, CHP'li Atatürkçüyüm Meral'i destekliyorum, Ülkücünün yuvası Meral'in ovası" gibi ters algı yaratma amaçlı paylaşımlarla ortaya birden bire akıl almaz organize bir yapı çıktı. Erdoğan düşmanı Fetö'cü bazı hesaplar ankete etiketlenmeye başlandı. "Temmuz sıcak olacak, Temmuz hepimizi yakacak, yaşayıp göreceğiz" gibi darbe girişimini önceden bildiğine ilişkin mesajlar paylaşmış, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca Fetö'den göz altına alınıp, adli kontrolle serbest kalan, Fetö'nün sol kesimi, ulusalcı milliyetçileri yönlendiren sosyal hesapları kullanan Mustafa Selanik kod adlı Mesut AYKIN adlı şahıs ve daha yüzlerce yurt dışı Fetö bağlantılı sosyal medya hesapları topa girdiler. Ankete yüklendikçe yüklendiler, paylaşım yaptıkça yaptılar. Sonrasında "yüzde 9'larda" olan Akşener çok kısa bir süre içerisinde yukarıya doğru hızla "yüzde 30'a" kadar tırmanmaya; birinci sırada açık fark atan Cumhurbaşkanı Erdoğan da hızla "yüzde 50'lerden" "yüzde 32'ye" kadar inmeye başladı.

AK PARTİ SOSYAL MEDYADA ÇOK ZAYIF

Çok merak edilen, sahada sönük olan HDP tabanı da açıkçası beni şaşırttı. Büyük bir sosyal medya organizasyonu, yurt dışı operasyon ağı, mesajlarla, binlerce paylaşımlarla onlar da ankete asıldıkça asıldılar. Parti yöneticileri, bazı HDP'li vekiller dahi defalarca paylaşımda bulunarak Demirtaş'ın anket oylarını "yüzde 25'e kadar" taşıdılar. CHP tabanında, milletvekillerinde, gençlik kollarında ve sosyal medya hesaplarında ise sanal ankete yeterli ilgi ve katılım gösterilmeyince sonuç Kılıçdaroğlu için beklentinin altında "yüzde 13'te" kaldı. "734 bin kişi tarafından görüntülenmiş, 77 bin kişi civarında oy kullanılmış, 5574 kişi tarafından paylaşılmış, beklenmedik şekilde Twitter dünyasında çok ciddi bir hale gelmiş anketimize" milyonlarca üyesi bulunan Ak Parti teşkilatlarından, genel merkez medya birimlerinden, milletvekillerinden, milyonlarca takipçisi olan Twitter fenomenleri belediye başkanlarından Fetö'nün algı operasyonunu tersine çevirecek ciddi bir ilgi ve katılım gösterilmedi. Oy kullanıp, bir paylaşımdan dahi imtina ettiler. Yani orda da ciddi bir metal yorgunluğu görüldü. Sonuçta toplum üzerinde oluşturulmak istenen Fetö'cü hesapların Akşener lehine ortaya koydukları algı operasyonu yeterli oranda tersine çevrilemediğinden anket sonucumuz Cumhurbaşkanı sayın Erdoğan açısından 77 bin oyun yüzde 32'si ile zor da olsa birincilikle sonuçlanmıştır. Erdoğan sevdalıları Anadolu insanının Twitter kullanma alışkanlığının pek olmaması gerçeği karşısında bence bu sonuç büyük bir başarıdır. Emin olun ki yüz bini aşan takipçileri olan başta "İlhami IŞIK"gibi bazı hassas yazarların, "Gizli Arşiv" gibi Erdoğan'a gönül vermiş Twitter hesaplarının, Erdoğan sevdalılarının ankete katılımını sağlamak için ortaya koydukları olağanüstü gayretleri olmasaydı anket sonucumuz, diğer anketler gibi Cumhurbaşkanı Erdoğan aleyhine, Fetö'cü hesapların uçurduğu Akşener lehine büyük bir farkla kapanacaktı.

FETÖ 2019'A VAR GÜCÜYLE HAZIRLANIYOR

Özellikle Akşener-Fetö bağlantısının perde arkasını görmek için yaptığım ve çok ciddi bir katılıma ulaşan anketimizden, "Fetö'nün yazılı ve görsel medyalarının kapatılmasından sonra sosyal medya ağına 2019 seçimleri için ciddi bir yatırım yaptığını, yurt dışı kaynaklı büyük bir Twitter yapılanması kurduğunu, propagandaları yoğun bir şekilde işleye işleye sosyal medya aracılığıyla algılara dönüştürdüklerini; Ak Partinin ise kirli algı operasyonlarını sosyal medyada bastırma hususunda yeterli ekipman, eleman, teknik donanım ve bilince sahip olmadığını, bunun özellikle günümüzde Fetö tarafından yoğun bir şekilde algı oluşturmak için kullanılan sosyal medya dünyasında büyük bir zafiyet yarattığını, 2019 seçimleri için ciddi hazırlık içinde olan Fetö'ye istismar edilecek rahat bir hareket alanı bıraktığını bizzat deneyip, görmüş olduk. Ak Parti acilen bir "SOSYAL MEDYA MASASI" kurmalı! Güneş her gün yeniden doğar, yenilenemeyen yenilir. Bizden uyarması, tehlike büyük. Vesselam!