Dolar (USD)
32.38
Euro (EUR)
34.68
Gram Altın
2402.46
BIST 100
10100.92
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

12 Kasım 2021

Akşener'le sıkıntı devam eder...

Akşener'le sıkıntı devam eder...

Değerli okurlarım, Meral Akşener, İYİ Parti'nin başında olduğu sürece, bu partide bugün yaşanan sıkıntı devam edecektir.

Çünkü bu Hanımda, tarifi imkansız bir CHP hayranlığı var. Bu hayranlık, o kadar büyük ki, yakın akrabalarını bile etkilemeye başladı.

Herhalde, CHP ile HdP arasındaki bağı yazmaya gerek yoktur. Gerçi bu bağ, Kamuoyundan gizlenen bir sır da değildir. Sadece, ekonomi üzerinden örtülmeye çalışılan bir durumdur.

Peki, ben bunları niye hatırlattım? Neden olacak... İYİ Partili Lütfü Türkan'ın çirkin davranışıyla ilgili görüşlerimi paylaşmak için...

Tabi görüşlerimi aktarmadan önce, Şunu belirtmek isterim: Bu beyefendinin, bir Şehit yakınına sinkaflı sözler etmesini, şiddetle kınıyorum. Ayrıca, kendisine konuyla alakalı verilen cezayı yeterli bulmuyorum.

Ancak, Lütfü türkan'a bu çirkin davranışı yaptıran nedenleri es geçersek, doğru bir değerlendirme yapmış olmayız...

Ha hiçbir gerekçe, Lütfü Türkan'ın terbiyesizliğini hoş görmemizi sağlamaz... Türkan'ın, yakınına küfür ettiği Şehit de, diğer şehitler de bu vatan için canlarını vermişlerdir. Dolayısıyla, onlar bizim baş tacımızdır.

Değerli okurlar, HDP'yle, gizli veya açıktan ittifak kurmak, İYİ Partililerin içlerine sinmiyor.

Ne kadar kabul etmiş gibi görünseler de, en ufak bir olayda sıkıntı gün yüzüne çıkıyor. Sözün daha doğrusu, bu ittifak İYİ Partililerin psikolojilerini bozdu.

Konuyu ne zaman duysalar, ne diyeceklerini ve ne yapacaklarını bilemiyorlar. Bazen de, Lütfü Türkan gibi, sinirlerine hakim olamıyorlar.

Onlarda haklı... Siyasette pazarlıksız destek verilmez... Zaten HdP'nin desteği söz konusu oldu mu birinci şart bellidir. PKK ya dokunmayacaksın kardeşim...

Hani bu şartı bilmek içinde, iyi bir siyaset uzmanı olmaya gerek yok... Azıcık mantık yürütmek yeterli...

İyi Partililer de, HDP'yle bir ortaklık durumunda, bu şartla karşılaşacaklarını avuçlarının içi gibi biliyorlar... Bildikleri içinde, ne vicdanlarında, ne de millet huzurunda konunun izahını yapamıyorlar.

Sadece yaptıkları, ekonomi üzerinden hedef şaşırtmak... Cambaza bak cambaza sözü, ne kadar hedef şaşırtacak göreceğiz.

Efendim, yazının başlığında, Akşener'le sıkıntı devam eder dedim. Beni böyle iddialı yazdıran neden: Hanımın ortaklarından ayrılmamak da çok kararlı olmasıdır.

İşte bakın, Güney Doğu ziyaretinde, yüzüne karşı "Kürdistan" denildi. Fakat, kendisinin en ufak itirazı olmadı.

Kamuoyundan tepkiler yükselince de, "HDP'yi, PKK'nın yanında konumlandırıyoruz" demek zorunda kaldı. İnsana sormazlar mı, PKK'nın yanında olan bir partiyle senin ne işin olur?