Dolar (USD)
32.47
Euro (EUR)
34.73
Gram Altın
2440.77
BIST 100
9915.62
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

31 Aralık 2023

​Allah'a emanetsiniz!

Bundan tam 11 yıl önceydi,

Ocak ayının 11’i.

Hiç haberim yokken bir dost beni gazete adına arayıp, “Milat Gazetesi’nde sürekli olarak köşe yazıları yazmak ister misin?” diye sormuştu. Doğrusu bu teklife çok sıcak bakmamıştım zira gazete “ulusal ölçekte” henüz yazın hayatına yeni geçmişti. Düşündüm, çok hasbi bir sahibi, çok değerli bir ekibi olduğunu biliyordum. Onların tükenmek bilmeyen azmiyle güzel işler yapılabileceğimize inandım. Milat’ta yazma teklifini kabul ettim.

Önce haftada 1 gün yazmak üzere anlaştık ancak kısa bir süre sonra ülkenin tarihindeki en önemli süreç başlamıştı. Bu yüzden yazılarım haftada 2’ye hatta 3’e de çıktı. Sonunda haftanın 2 günü (Çarşamba-Pazar) köşe yazılarımızı sürdürdük. Ancak yine de 11 yıl boyunca önemli gelişmeler olunca 3. yazımızı da yazmayı ihmal etmedik.

Çözüm Süreci başlamışken yazma gayelerimden biri de ülkemin siyasetine katkı sunmaktı.

Tanıdığım ağabey bildiğim Başbakan ve şimdi Cumhurbaşkanı olan Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a doğrularında destek olmaktı bir amacım. Elbette hataları da olacaktı, oldu da. İşte bu durum karşısında makul ve kardeşliğe yakışan hatırlatmalarda bulunarak yine üzerimize düşeni yapmayı tercih ettik.

Yanlışlarımız oldu, yanılgılarımız da,

Ancak kasti olarak, sırf başkaları zarar görsün, rencide olsun diye bir çabam olmadı. Yazdıklarım tamamen inandıklarımdı, yanlışım olmuştur, olmaması mümkün değil zaten.

Yazmaya başladığım süreç Türkiye için en zor süreçti çünkü riskli ama çok riskli bir çözüm süreci başlamıştı. Akabinde bu süreci sabote etmek isteyen güçler, PKK’nın sabotajları, devlet içine çöreklenmiş adını sonradan FETÖ’cü koyduğumuz güçler… hepsi ülkede kan akmaya devam etsin diye çabalıyorken biz aksaklıklarını dile getirerek süreci destekledik.

Henüz 5. Ayımdı Gezi kalkışması başladı. Zor zamanlardan geçiyorduk.

17/25 Aralık korkunç bir kâbus gibi çökmüştü, safımızı netleştirdik ve CIA elemanlarının tehditlerine aldırmadan ülkemizin, hükumetin yanında yer aldık.

Velhasıl 15 Temmuz’da CIA’ya hizmet eden FETÖ elemanlarının darbe girişiminde bulundukları gece ve sonraki süreçte yine dik durmaktan vazgeçmedik. Devletimizin param parça edilerek kalan kısmının da ABD uydusu yapılması operasyonunun karşısında durduk.

Zordu,

Çok tehditler aldık ama boyun eğmedik.

Velhasıl 11 yıl boyunca yazılarımızla sizlerin huzurundaydık. Değerlendirme ve takdir sizlerindir.

Yazmak riskti/r, sürekli yazmak ise büyük bir risktir, bu yüzden yazabilmek için büyük bir maharet, yeterli donanım gerektiriyor.

Yazmak güzeldir, yazı müthiş bir değerdir.

Bilgi, ancak yazınca varlık kazanır, aksi halde yok olur.

“Yazı için vazgeçilmez olan kalem var etme kabıdır.” Öğrenileni zandan bilgiye taşımak sözle değil, ancak kalemle mümkün olur. Ancak bunun riskleri de yok değil çünkü söz uçar, ama yazı her an karşınıza çıkar. Yazı asırlar sonra bile eleştiriye açıktır. Bu sebeple yazı yazmak emek ister, çaba ister, okumak, araştırmak ister.

Şimdi sizlere veda ederken bu yeni yıla girdiğimiz şu saatlerde son olarak diyorum ki;

Gelin, bundan sonraki ömrümüzü âlimlerimizin çok veciz bir şekilde dile getirdiği gibi yaşamaya çalışalım:

Ölmüş bir yakınımıza Allah Teâla yeniden dünyaya dönme fırsatı verseydi nasıl yaşamayı hedefliyor idiyse biz de bunu göz önünde bulundurarak yaşamaya çalışalım. Biliyorum zordur lakin kaçınılmaz olana erişmeden bize verilen bu lütuf ve ihsanı yani hayatta oluşumuzu hayırlarla değerlendirmeyi esas alarak yaşayalım. Yoksa hepten kaybedenlerden oluruz Allah muhafaza…

Sizlere “elveda” demiyorum, şimdilik yazmaya veda ediyorum.

Doğrusu önceki yıl yazılarıma ara vermeyi planlamıştım. Ancak asrın seçimleri vardı, sözüm vardı, bu süreçte yazmam gerekenler sonraya kalmamalıydı, derken veda bu güne kaldı.

Bitirmem gereken kitap çalışmalarımdan dolayı uzun bir süre sizlerden ayrı kalmak zorundayım.

Tabi ki önemli ve özel bir gelişme olduğunda düşüncelerimi Allah Subhanehu Teâla nasip eyler ise sizlerle paylaşacağım.

Bu vesileyle gazetemizde yazmaya başladığım 15 Ocak 2013 tarihinden bugüne kadar hiçbir yazıma müdahalede bulunmayan gazete yönetimine,

Başta Gazetemiz İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Sayın Ali Adakoğlu ve Milat Medya Grup Başkanı Ahmet Zeki Gayberi Bey kardeşlerime teşekkür ediyorum.

Yazdığım süre içinde gazetemizin her bir departmanında çalışan değerli emektar kardeşlerime de teşekkür ediyorum.

Siz değerli okurların haklarınızı helal etmenizi istirham ediyorum.

Allah’a emanetsiniz.