Dolar (USD)
32.18
Euro (EUR)
34.86
Gram Altın
2528.87
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

19 Ocak 2015

Allah'ın verdiği kıymetli nefesi boşa harcamayın

Bugün Türkiye'de bir ilk yaşanacak. Milletin oylarıyla Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan, meydanlarda vatandaşa verdiği sözün gereğini yerine getirecek. Beştepedeki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yapılacak olan Bakanlar Kurulu Toplantısından bahsediyorum.

Aslında, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Anayasa'da yazan bir yetkisini kullanarak, Bakanlar Kurulu Üyelerini toplantıya çağırmasının uzatılacak bir yanı yoktur. Lafın daha açığı, bu konu üzerinde varsayımlar yürütmek kimsenin haddide, hakkıda değildir. Anayasa'nın Cumhurbaşkanlarına verdiği bu yetkiyi Özal, demirel vesayre kullanmışken, Tayyip Erdoğan niye kullanmasın?

Yazıya bugün Türkiye'de bir ilk yaşanacak diyerek başladım. Sayın Cumhurbaşkanı'nın Bakanlar Kurulunu toplamasını bir ilk olarak nitelendirmemin nedeni, Anayasal yetkinin halkın oylarıyla seçilen bir Cumhurbaşkanı tarafından ilk defa kullanılacak olmasıdır. Bazıları bunu ülkemizin Başkanlığa veya Yarı Başkanlığa geçmesi olarak görüyorlar.

Değerli Dostlar, Anayasa'da yazan bir hakkın kullanılmasını, o şöyle görmüş, bu böyle görmüş hiç önemli değildir. Burada önemli olan, devletin zirvesinde yapılan güçbirliğidir. Allah aşkına söyleyin, 12 yıllık Başbakanlığı döneminde büyük bir tecrübe kazanmış Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Bakanlar kuruluna Başkanlık etmesinden ülkemiz hangi zararı görür? Tüm samimiyetimle söylüyorum, bu konuyu eleştirenlerde ülkenin zarar yerine kar göreceğini senden benden çok iyi biliyorlar.

Onların birtek niyeti var. Bu konu üzerinden Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ı millet nazarında itibarsızlaştırmaktır. Aynen Beştepeye yapılan yeni yerleşkenin eleştirilmesi gibi... Siz bunların binalar yapılırken, böyle yüksek perdeden eleştirdiklerini gördünüz mü? Görememişsinizdir... Çünkü bu arkadaşlar, yerleşke Cumhurbaşkanlığı'na tahsis edildikten sonra, Sarayla yatıp sarayla kalkmaya başladılar.

Burada unutulmaması gereken bir diğer noktada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yıllar öncesinden Türkiye'ye 2023 hedefleri koymasıdır. Elbette, Sayın Cumhurbaşkanı o hedefleri işin mutfağından takip etmek isteyecektir. Bundan doğal başka ne olabilir ki? Dahası Tayyip Erdoğan, seçim kampanyası süresince millete "Çalışan bir Cumhurbaşkanı" olacağının sözünü vermiştir.

Başbakan ve Kabine Üyeleri Beştepeye çıkmayı kabul etmişken, muhalefetin bu konuyu uzatması kendilerine nasıl bir katkı sağlayabilir? Galiba buradaki sorun, muhalefetin malzeme sıkıntısı çekmesidir. Gerçekten, ülkemizdeki muhalefetin içinde bulunduğu duruma çok üzülüyorum. Duruma ziyadesiyle üzüldüğüm için, muhalefetteki dostlarımıza "Allah'ın verdiği kıymetli nefesi boşa harcamayın" uyarısı yapıyorum.

 
TDV kurban