Dolar (USD)
32.32
Euro (EUR)
34.69
Gram Altın
2425.02
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

19 Temmuz 2022

Altı/üstü masa

Altı üstü masanın müdavimleri toplanıp iktidarın ülkeyi iyi yönetemediğinden dem vurduktan sonra dağılıp yazılı açıklama altına ıslak imzalarını atmaya devam ediyorlar. Önümüzdeki günlerde tekrar randevulaştıklarını bizler de medyadan öğrendik. Altılılar iktidarının yaptıklarını/ettiklerini tenkit ederken kendilerinin ne yapacakları ciddi bir şey olmadığından gündemlerine almamaya dikkat ediyorlar ama milletimizin ferasetini düşünmüyorlar.

Tayyip Erdoğan üzerinden ‘istemezük’ tarzı söylemlerle günü kurtardıklarını sananlar bir kere daha yanıldıklarını anlayacaklar. 2023 seçimlerinde milletimiz en iyi kararı verecektir. Güzel ülkemin güzel insanları bu konuda duyarlıdır. Bugüne kadar kendisine yapılanları unutmaz. Burada geçmiş 20 yılın muhasebesini yapacak değilim. Hatta şunu yapmadılar mı, bunu düzeltmediler mi diyerek bize ayrılan sütunu da dolduracak değilim.

Ülkemizin kalkınmasına yönelik, daha demokrat, özgür ve refah içinde yaşamamız için iktidara talip olan altılı masanın iyi niyetli olup olmadıklarını test etmesi için Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan alayına “Ülkemiz sizin de ifade ettiğiniz gibi kaosta ise, kalkınmamız ve dünyada söz sahibi olmak için hep birlikte bir olalım, daha iyi olması için ne gerekiyorsa fikirlerinizi gelin söyleyin değerlendirelim, içlerinde uygulanabileceklerini seçelim ve seçime kadar ülkeyi düzlüğe çıkaralım” diye çağrı yaparsa iyi olur değil mi?

Neden iyi olur derseniz açıklayalım: Eteklerindeki taşları dökerler. Ülkemizin kalkınması, daha güzele kavuşması ve diğer dileklerinde samimilerse mevcut iktidara yardımcı olurlar. Ülkemiz ve insanımızın müreffeh toplum olmasıyla ilk seçimde iktidara gelirler. Yok, sadece dillerindeki tenkit ve diğer kaba ifadelere devam ederlerse bu milletin feraseti yüksektir biline.

Milletimizin ferasetine itimat eden birisi olarak bu mevzuda kalem oynatmak istemezdim ama son günlerde yaptıkları açıklamalar neticesinde işin farklı boyutlara gittiğini hissedince yazalım dedik. Seçime fazla zaman kalmadı, onların sloganıyla ‘geliyor gelmekte olan’ veya ‘az kaldı’ desek altılı masanın propagandasını mı yapmış; ‘Çoğu gitti azı kaldı’ dersek de yanlış anlaşılmış oluruz.

Bu masada daha önce Ak Parti hükümetlerinde danışman, bakanlık ve başbakanlık yapan olduğu gibi ekonomiden sorumlu bakanlık koltuğunda kasılarak oturmuş olanı olduğunu biliyorsunuz. Yani kendi deyimleriyle tecrübeliler. Neler neler yaptılar biliyorsunuzdur. Ekonomideki tüm iyileştirmelerde bunların izleri olmasaydı başaramazdı Ak Parti (!). Suriye meselesinde ve dış politikadaki başarıların arkasında da bu zevat-ı muhteremler olduğunu nasıl bilmezsiniz. İkisini de parlamentodan bildiğim için anlattıklarına gülüp geçiyorum. Bırakın vatandaşla selamlaşmayı, konuşmayı, hal ve hatır sormayı yanından geçerken tebessümü bile çok gören bu çok başarılı adamları övenlere “Hadi oradan, ben onları bilirim” dememek için kendimi zor tutuyorum. Geçtiğimiz günlerde bu altılı ortaklarla siyasi hayatına devam eden eski bir milletvekilimizle karşılaştığımda yukarıda yazdıklarıma benzer ifade ettiğimde yanında bulunan eşi “Şimdi simitçiye, boyacıya ve sokaktakilere selam veriyorlar” deyince güldük.

Geçmiş olsun, yollarına Gül dökecek halimiz yok ve’s-selam.