Dolar (USD)
32.37
Euro (EUR)
34.75
Gram Altın
2435.79
BIST 100
10013.75
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

06 Ocak 2024

Amaç İsrail'i rahatlatmak

Hamas’ın Başkan Vekili Salih el Aruri, İsrail uçakları tarafından 6 güdümlü füze ile vuruldu. Bunu olayın ertesi günü İsrail gazeteleri yazdı. Fotoğraflardan anladığımıza göre, İsrail uçakları Hamas ofisine nokta atışı yapmış. Bu saldırı, Aruri toplantıdayken anlık istihbarat ile yapılmış. Hapishanelerinde Aruri’ye 15 yıl işkence yapan İsrail, onu Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta vurdu.

Hemen ertesinde İran’da patlayan iki bomba ABD ve İsrail’in pervasızlığını, olayları nereye çekmek istediklerini ortaya koydu. Kasım Süleymani’nin 4. ölüm yıldönümündeki bu eylem, dikkatleri üç ayda Gazze’de 23 bin masumu katleden, 60 bine yakın insanı sakat bırakan ABD ve İsrail’den başka tarafa çekmekti. 24 saat bekleyip olayı İşid’e yüklediler.

İran dâhil Orta Doğu’da yaşayan herkes, İsrail zulmüne karşı birleşmişken ABD-İsrail aklı, mezhep kışkırtması ile Müslümanları birbirine düşürüp kaos ve istikrarsızlık oluşturmak için düğmeye bastı. Bu yüzden epey bir süredir sümenaltı ettikleri İŞİD’i de yeniden sahaya sürdüler. Amaç, Müslümanları birbirine düşürüp İsrail’in soykırımını devam ettirmek!

***

Kuzey Irak’taki Türk üslerine PKK saldırılarını da bu çerçevede okumak lazım. Bölgedeki tüm devletlerin kendi içine kapanmasını amaçlayan terör saldırıları, ABD ve İsrail’in elini kolunu sallaya sallaya katliamlarına devam etmesini amaçlıyor. MİT’in Mossad üyelerine operasyonu olmasa, Türkiye içinde kim bilir ne tür olaylar çıkaracaklardı!

Tüm kaos ve istikrarsızlık çabalarına karşı İsrail’in masum sivillere uyguladığı katliam ve zulüm tüm dünyadan büyük tepki toplamaya devam ediyor. Bunun ilk sonucu olarak İsrail, 11 – 12 Ocak’ta Uluslararası Adalet Divanı’nda yargılanacak. Güney Afrika Cumhuriyeti’nin açtığı soykırım davasına Malezya ve Türkiye de destek veriyor.

İsrail’in yargılanması, bütün dünyada taşları yerinden oynatacak nitelikte. Nasıl ki “One munite”ten sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Netenyahu’ya “Gazze Kasabı” demesi, İsrail’in ayarlarını bozduysa, soykırımla yargılanmak da İsrail’in kalan itibarını sıfırlayacaktır. Uluslararası Adalet Divanı’nın İsrail’in Gazze’deki saldırılarını durdurmak için ihtiyati tedbir kararı alma yetkisi de var.

***

İsrail kabinesi, başta Başbakan Netanyahu olmak üzere aşırı sağcı faşist politikacıların sanır tanımaz istekleri ile hem Filistinlilere, hem Yahudilere zarar veriyor. İkinci Dünya Savaşı yıllarında dünyadan silinmek istenen Yahudilerin torunları, şimdi aynı zulmü Filistinlilere yapıyor. Barış içinde birlikte yaşama düşüncesi ortadan kalkmış durumda. ABD de buna çanak tutuyor.

Türkiye, Gazzeli mazlumların yanında yer alırken, barışı öne çıkaran çabaları bütün dünyada takdir ediliyor. Ancak İsrail’in de, ABD’nin de barışa yanaşma niyetleri yok. Amaçları Filistinlileri Gazze’den sürmek. Gönüllü yapmıyorsa İsrail’i barışa mecbur bırakacak tedbirleri düşünüp uygulamak şart.

Kuzeyde Ukrayna, güneyde Gazze savaşının en fazla etkilediği ülke Türkiye. 7 Ekim’den itibaren ihracatımız azalmaya başladı. ABD ve İsrail, içimizdeki şer odaklarını hareketlendirmek için var güçüyle çalışıyorlar. Çevremizde barışı amaçlarken, kendi içimizde kaos yaşamamak için koç başı olarak kullanılan ülke düşmanlarına anladıkları dilden bir an önce hadleri bildirilmeli!