Dolar (USD)
32.22
Euro (EUR)
34.98
Gram Altın
2502.61
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

12 Haziran 2017

Ambargo ve Derin Rezillik\u2026

''Köleliğin en kötü tarafı, sonunda kölelerin de ondan hoşlanmaya başlamasıdır.'' diyor Aristo. ''Tecavüzcüsüne aşık olma hali'' diye bir tabir de var, argo olsa da bu tarif de yerindedir. Gereklidir. Elzemdir içinde bulunulan hali tarif için. Şimdi söyleyiniz lütfen Ortadoğu devletleri ve milletlerinin içinde bulunduğu trajedi tam da bu sözlere karşılık gelmekte değil midir?

Bu nasıl hastalıklı bir hal. Bu nasıl bir rezillik. Fetih ve fatihi unutmuş, kendi köküne bu kadar yabancı nasıl olunabiliyor. Bu çirkeflik kimin eseri. Nasıl da içmeden sarhoş olmuşuz. Nasıl da egemen kafirlere muti olunmuş. Nasıl da unutmuşuz Kur'an'ın sadasını. Nasıl da batılı emperyal kafirlere bedenleriyle birlikte ruhunu üç beş dolara satmış şu Arap alemi. Teknik olarak, fen olarak, edebiyat - medeniyet olarak, kültür ve gelenekler olarak nasıl da bizi bir tımarhaneye dönüştürmüş şu eleştirmekten bıkmadığımız ama benzemek için çaba sarf ettiğimiz kafir.

Göz kapaklarına sahip çıkamayanlar, tesettürü gulyabani seremonilerine çevirmiş bizler, kibre sapına kadar batmış, gösteriş ve ukalalık kanseriyle dopdolu fosil beyinler, faiz deseniz rutine binen, lüks yaşamda mümkün mertebe Karun'laşmış şeytanlarla yarışılır olunmuş, bırakınız ümmet olma şuurunu, öz kardeşlik hukukuna bile riayet edilmeyen bir çöküş ve daha nice dert, elem ve keder.

Köle olmuşuz kardeşim köle, modern değil hem de postmodern köleler. Köle köleliğinin farkında olandır. Bizler ise ruhumuzu ve bedenimizi aynı sancıyla sarmalayan köleliği kendimize şan sayan kepaze kokuşmuşluğun utanç dolu nakaratlarındayız. Böylesi bir ilkellik olamaz. Üstüne takım elbise geçirerek, ümmet olma şuurundan cehennem ve cennet arasındaki mesafe uzaklığında olduğunun farkında olmayacak kadar ilkel yaratıklık haliu2026 Elindeki mülke aldanıp memleketin devletin derin sorunlarını kavrayamayacak kadar gösterişe saplanan cühela takımı da cabası.

Görüyorsunuz değil mi şu ''emirlikleri'', şeref yoksunu saltanatları, görüyorsunuz değil mi batılı kafirlere nasıl da şirin görünme namına, nasıl da satılık fahişeler gibi yarışıyorlar. Kendi öz kardeşine ambargo koyarak, hangi sebepten olduğunu bile bilmeyecek şuursuz bir terbiyesizlik takınmaktalar. Bakınız lütfen, bu kaltak huylular, hangi fakire ne kadar elini uzatabilmiş. Bakınız hallerine ki, hallerinin halsizlik olduğunu bile çözemeyecek kadar beyin çöküntüsüne maruz kalmışlar.

Bakınız lütfen, Gazzeli kız çocukları güneş altında oyun oynama telaşındayken, henüz kemikleri bile gelişmeyecek yaşta olan o çocuklara inen tonluk bombalara hangi devlet ne kadar ses çıkarabilmekte, hadi devletler şuursuzluk şarabıyla sarhoş, milletler neden isyan etmiyor bu tarihi hezimete. Ümmetin tüm sorumluluğu devleti ebet müddet olan Türkiye'nin omuzlarında mı sadeceu2026 Neden sadece Türkiye'nin sesi çıkmakta.

Ne kadar yazılsa, ne kadar konuşulsa nafile, ruh yok, şuur yok, bilinç yok, tabi ki eylem de yoku2026 Bir kardeşine gücü yetmekte şu Arap alemininu2026 Nuh Tufanı'na selam olsunu2026 Ad, Semud, Lut kavimlerinin akıbetlerine selamlar olsun.

Selam olsun Rabbin engin rahmetine ve Rabbin kusursuz gazabındaki ambargoyau2026

 
TDV kurban