Dolar (USD)
32.53
Euro (EUR)
34.85
Gram Altın
2438.08
BIST 100
9716.77
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

15 Temmuz 2019

Amerika vazgeçmedi


Her 15 Temmuz’un yıl dönümünde aynı hatırlatmayı yapıyorum; ‘Milletimizin, 300 yıllık gerileme, savunma ve direnişte kalma talihi, 15 Temmuz 2016 gecesi kırılmaya uğradı.’

ABD güdümlü Fetullahçı teröristlerin hain darbe girişimine karşı gösterilen milli refleksle, savunma ve direniş psikolojisinden ‘diriliş’ safhasına geçtik.

***

Darbecilerin tüm planlarını ters yüz eden, onları panikleten tek şey, ilk kez bir darbe girişiminde her görüş ve etnisiteden insanın topyekûn direniş için sokağa çıkmasıydı.

Her şeyi ölçüp biçmişlerdi ama işte bunu hesap edememişlerdi. Çünkü Türkiye darbeler tarihinde, milletin sokağa çıkması gibi bir durum vaki değildi. Millet çıplak elleriyle tankın önüne geçince de halka ölüm yağdırıp 251 vatandaşımızı katlettiler.

***

Batı’nın FETÖ’cü darbecileri geri vermemesi, ABD’den Avrupa’ya Batılı siyasetçilerden ve batı medyasından halen Türkiye’ye destek gelmemesi, üstüne üstlük darbecileri arkalayan yayınlar yapılması, Batı’nın darbe mekaniğinin arkasında durmaktan vaz geçmediğinin ispatıdır.

Türkiye’de darbelerin mekaniği şöyle işler: ABD emreder, işbirlikçi cuntacı darbe yapar.

Yani tüm darbelerin amiri ABD’dir.

Türkiye gibi ABD-NATO ‘müttefiki’ ülkelerde darbelerin matematiği oluşmuştur. Matematik derken, izah edeyim:

-Mesela, 15 Temmuz hıyanetinin elebaşı Fetullah Gülen bugün nerede? ABD’nin Pensilvanya eyaletinde, ABD devletince kendisine tahsis edilmiş yüzlerce dönümlük bir malikânede.

-Suriye’de Türkiye’yi tehdit eden terör örgütü PKK-YPG’ye 22 bin TIR silah veren kim? Yine ‘NATO müttefikimiz’ Amerika…

***

Bölgesinde yüksek irtifa hava savunma sistemi olmayan tük ülke Türkiye’dir. Yunanistan’ın, Bulgaristan’ın bile hava savunma füzeleri varken, dört bir yandan terör ve savaş tehdidi altındaki Türkiye’nin hava sahası savunmasızdır.

2017’da Patriot almak istediğimiz halde bize satmayan ABD, bugün Rusya’dan S-400 hava savunma füzeleri sistemi aldığımız için bizi yaptırımla tehdit ediyor.

Milletin, 15 Temmuz’da tankın namlusunu Amerika ‘yandaşı’ darbecilerin eline verdiği günden bu yana ABD bu travmayı atlatamadı. Çünkü tarihte ilk kez Türkiye’de bir darbeyi başaramadı.

***

Bugün Türkiye ile ABD arasındaki gerilimin kaynağı S-400’ler veya F-35 programının iptali değildir. ABD medyası ve Türkiye’deki Amerikancı medya meseleyi böyle yansıtsa da ABD ile Türkiye arasındaki asıl çatışma konusu;

“ABD’nin, PKK terör örgütüne verdiği 22 bin TIR silah ile 251 vatandaşımızı şehit eden FETÖ Terör Örgütü elebaşını koynunda beslemesidir…”

Bunları unutmadan ‘diriliş’ motivasyonumuzu diri tutalım…