Dolar (USD)
32.33
Euro (EUR)
34.69
Gram Altın
2392.94
BIST 100
10276.88
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

03 Şubat 2017

AMERİKA'NIN RUSYALAŞMASI

Başkan adayı olduğu günden beri Trump, dünya için çok iyi bir gelişme olmadığını bütün söylem ve politikalarıyla ortaya koymaktadır. Trump, ırkçılık, İslamofobi ve korumacılık üzerinden dünyada büyük krizler ve facialar oluşturmaya hazırlanmaktadır.

Trump, radikal İslami terörizmle mücadele adı altında Irak, Libya, İran, Suriye, Somali, Sudan ve Yemen gibi Müslüman ülkelerin vatandaşlarının vizeleri olsa bile Amerika'ya girişlerini yasakladı. Bu yasak, her ne kadar adı geçen ülkeleri kapsıyor gözükse de, fiilen bütün Müslüman dünyaya konulan bir yasak olduğu açıktır. Trump, açık bir şekilde bütün Müslümanlara radikal terörist muamelesi yapmaktadır.

Otokrasi ve popülizm yoluyla Trump, Amerika demokrasisinin temellerini oymaktadır. Trump, ırkçı ve İslamofobik uygulamalarına devam ettiği takdirde, çok kısa sürede Amerika, hak ve özgürlükler açısından dünyada gerileyen ülkelerin başına yerleşecektir. Trump sayesinde Amerika, Rusyalaşma tehlikesi yaşamaktadır. Putin'in Rusya'da yaptığını, Trump Amerika'da yapmaya çalışmaktadır. Amerika'nın Rusyalaşması, dünya için büyük bir felakettir.

Trump, her şeyden önce Amerika'yı Birleşik Devletler olmaktan çıkaracak adımlar atmaktadır. Amerika Birliğini dağıtmayı kafasına koyan Trump ve çevresindeki NeConlar, NATO ve AB'yi de işlevsizleştirmeyi ve dağıtmayı planlamaktadırlar. Trump ve Neo-Conlar, Amerika, Rusya ve Çin arasında paylaşılmış bir dünya düzeni tasarlamaktadırlar. Trump, aslında yeni bir küresel paylaşım savaşı yapmaktadır. Trump'ın küresel paylaşım savaşından en çok etkilenecek halklar, Müslüman topluluklardır.

Müslümanların Amerika'ya girişini yasaklayan ve bütün Müslümanları radikal terörist olarak gören Trump, İslam dünyasını ayağa kaldıracak bir başka adımı atmaya hazırlanmaktadır. Trump, Mısır'daki darbeci Sisi rejimini desteklemekte ve Sisi tarzı rejimlerin Müslüman toplumlara egemen olmasını gerekli görmektedir. Trump'ın, Müslüman Kardeşler Teşkilatı'nı el-Kaide ve DAİŞ gibi yapıların olduğu radikal terör örgütleri listesine koyma konusunda kapsamlı hazırlıklar yaptığına dair haberler çıkmaktadır. Trump, İslam ve Müslümanlarla ilgili her şeyi ve herkesi ötekileştirmeye ve kriminalize etmeye yönelik politikaları uygulamaya hazır durumdadır.

Trump için demokrasi, hukuk ve insan hakları boş kelimelerden ibarettir. Trump ve Neo-Conlar, İsrail'in güvenliği ve varlığı dışında Ortadoğu'da hiçbir şeyle ilgilenmemektedirler.

İslam coğrafyasında çok uzun zaman önce planladıkları Yaratıcı Yıkım planını uygulayarak Müslüman toplumları topyekun bir kan banyosundan geçirmeyi planlamaktadırlar. Amerika'nın dünya hakimiyetinin yeniden sağlanması için Müslüman coğrafyada yaşanacak büyük insani facialar, çekilmesi gereken acı olarak değerlendirilmekte ve meşrulaştırılmaktadır. Trump'ı, çevresini ve ideolojisini anlamadan, ülkemizin, ümmetin ve coğrafyamızın selamete çıkması için gerekli olan düşünceleri geliştirmek ve politikaları oluşturmak mümkün gözükmemektedir. Trump'ın çılgın uygulamaları karşısında şok üstüne şok geçirmekteyiz. Irkçı ve İslamofobik politikalar karşısında şok yaşamak yerine, sağduyulu, sağlıklı ve makul düşünceler ve politikalar geliştirmenin yollarını bulma çabasında olmalıyız.

Trump, Amerika'yı ve dünyayı okumamızı ve anlamamızı zorlaştıran çılgınca adımlar atmaktadır. Dünyada günlük olarak ne olup bitenleri takip etme duyarlılığına sahip birisiysek, dünyada neler oluyor sorusunu büyük bir şaşkınlık ve hayretle sormaktan kendimizi alamıyoruz. Trump sayesinde kaosun, ayırımcılığın ve nefretin kapladığı bir distopyada yaşıyor hissini yaşıyoruz. Trump'ın alt üst ettiği dünyayı anlamak için bugünlerde tekrar Orwell'in 1984 kitabına dönme ihtiyacı duyuyoruz. Otokratizm ve popülizm, Trumpizm şeklinde dünyamızı karanlığa doğru sürüklemektedir.

Trump, radikal terörizmle mücadele adı altında Müslümanlara, Amerika'da ve dünyada parya muamelesi yapmaktadır. Müslümanlara parya muamelesi yapan Trump ırkçılığının bir gün kendilerine de aynı muameleyi yapacağının farkında olan yüzbinlerce Amerikalı, havaalanlarına koşup Müslümanlara yönelik ırkçı yasakları protesto ettiler. Trumipist ırkçılık, Amerika'da büyük bir insani uyanışa ve vicdan devrimine neden olmuştur. Yüzbinlerce insanın insani değerlerin yanında yer alması, Trumpist ırkçılığın hiçbir ahlaki ve insani temele dayanmadığını dünyaya göstermiştir.Bir Amerikalı yargıcın, Trump'ın Müslümanlara yasak getiren başkanlık kararnamesini iptal etmesi, Trumpist ırkçılığa karşı güçlü bir hukuki cevap niteliği taşımaktadır.

Trump, ırkçı, İslamofobik ve yabancı düşmanı politikalarıyla Amerika'yı Rusya tarzı bir istihbarat ve mafya devleti haline getirmeye çalışmaktadır. Amerika'yı Rusyalaşmaktan kurtaracak olan değerlerin, hukukun üstünlüğü, özgürlükçü demokrasi ve insan hakları olduğunun yeniden anlaşılması gerekmektedir.