Dolar (USD)
32.26
Euro (EUR)
35.01
Gram Altın
2466.60
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

17 Temmuz 2018

Anadolu 15 Temmuz Destanı

15 Temmuz, destan olarak tarihe geçmeyi hak ediyor. Çünkü 15 Temmuz gecesi, sadece bir darbe teşebbüsü değildi. Darbeden çok öte bir (DIŞ) müdahaleydi. Halk sadece bir darbeyi püskürtmedi o gece. Türkiye, bir işgalden de kurtarıldı. 2. Kurtuluş savaşı verildi o gece. Aynı zamanda o gece, Çanakkale Destanı'na benzer bir ANADOLU DESTANI da yazıldı.

***

Darbe teşebbüsü neden oldu?

Adalet ve Kalkınma Partili bir Türkiye'nin, son yıllarda; büyümesi, gelişmesi, iç ve dış güç odaklarını rahatsız ediyordu. Özellikle Erdoğan'ın; "One Minute" çıkışı ve "Dünya 5'ten Büyüktür" meydan okuması, şimdiye kadar dünya sistemine getirilmiş olan en büyük itiraz ve başkaldırıydı. Dünya sistemine yapılan bu meydan okumanın hesabı, bir şekilde ödetilecekti.

Cemaat gitti FETÖ kaldı

Aslında FETÖ, cemaat tabanının bile rahatsız olacağı kadar büyümüştü. Taban, cemaatin tepesinden, adalet getirecek beklentisi içindeyken, FETÖ sadece, bir çetenin çıkarı için mücadele ediyordu. O çete ise, tam bir harakiri (FETÖ) çetesiydi.

Darbeye giden süreçte FETÖ, neredeyse tabanını tamamen kaybetmişti. Halk tabanının FETÖ'den uzaklaşması, tepe yöneticilerinin, FETÖ çetesinin, yeni bir strateji belirlemesine sebep oldu. Erdoğan'ı halkın gücü ile deviremeyeceklerini artık anlamışlardı. Çünkü FETÖ'cüler, halkı tamamen kaybetmişlerdi. Hem de kendi tabanlarını, Erdoğan ve AK Parti'ye kaptırarak kaybetmişlerdi. Seçimlerde bir güçlerinin olmadığını anlamışlardı. Çete kendisi ile baş başa ve yalnız kalmıştı. Halkı kaybettikleri için de tamamen yoldan çıkmışlardı. Artık darbe yapmanın zamanı gelmişti. Cunta harekete geçecekti.

TSK mı darbe yapacak cunta mı?

Dışarıdan, darbe için gerekli mesajlar ara ara veriliyordu. Ama ordu, emir komuta zinciri içinde darbe yapacak gibi de değildi. Aslında istenen, güçlü bir koalisyondu. FETÖ liderliğinde ve FETÖ, NATO ve Kemalist subayların tamamen bir işbirliği içinde olmasıydı. O zaman darbe tam manası ile başarıya ulaşabilirdi.

O süreçte; "Darbe yapacak ordu bulunamadı cunta aranıyor" demiştik.

Emir komuta zinciri içinde darbe yapacak bir ordu bulamayınca, FETÖ cuntası harekete geçirildi. Zayıf bir koalisyon oluştu. Ama hiçbir koalisyonun, halkın karşısında başarılı olma şansı yoktu. Nitekim halk, Erdoğan liderliğinde, Anadolu Destanı yazdı.

Gecikmiş darbe

Aslında darbe, 2013 yılında olacaktı. Barış yılı olan 2013. PKK'nın silah bırakmaya mecbur bırakılacağı 2013.

PKK'da darbe zeminin oluşması için darbecilerle işbirliği içindeydi. Çözüm sürecini bitirerek, özerklik ilanları yaptırarak, hendekler kazdırarak, darbe sürecini hızlandırmaya çalışıyordu. Öcalan (ikili oynayarak) da darbe mekaniği diyerek, PKK'ya şifreli mesajlar göndererek, darbe zemini oluşturmak için, PKK'ya mesajlar veriyordu. Darbe olursa serbest kalacağını hesaplıyordu. Ve darbe teşebbüsü, gecikmeli olarak, 15 Temmuz 2016 yılında yapıldı.

Sonuç;

ERDOĞAN liderliğinde bir Anadolu Destanı yazıldı ve darbeciler tamamen tarihin çöp sepetine atıldı. Artık hiç bir güç, TSK'ya darbe yaptıramaz. Hiçbir güç, TSK'da cunta da kuramaz. Halkın gücü her şeyin üstesinden geldi ve gelir. Artık ABD bile Türkiye'de darbe yaptıramaz. Türkiye artık darbe sürecini tamamen atlatmalı ve ADİL bir sistem kurarak, İSLAM ADALETİ üzerine yoluna devam etmelidir. Adalet, Türkiye'nin en büyük gücü olmalıdır.