Dolar (USD)
32.38
Euro (EUR)
34.73
Gram Altın
2404.82
BIST 100
10178.97
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE


Anne Sütü Bankasındaki yeni düzenleme

Bakanlığın anne sütü bankası konusundaki açıklamasına bu sütunlarda karşı çıkmış, birçok probleme yol açacağını kaydetmiştik.

1 Mart Cuma günü Sağlık Bakanımız Dr. Mehmet Müezzinoğlu Bey Kırklareli'ne ziyarete geldi ve kendisine bu konu soruldu. Toplantıda bulunduğum için bakanımızdan bizzat dinleme imkanım oldu. Sayın bakanımız milletimizin hassasiyetlerine önem verdiklerini ve inançlarına aykırı bir uygulamada bulunmalarının kesinlikle söz konusu olamayacağını açıkladı. Bakanımıza göre özellikle prematüre dediğimiz kuvözdeki bebekler için anne sütü vermenin avantajlı olduğunu, öncelikle verebiliyorsa kendi annesinden alınarak verileceğini söyledi. Anne süt veremeyecek durumdaysa ailenin de onayı alınarak tek bir anneden anne sütü alınarak bebeğe verileceğini ekledi.

Bu uygulama hassasiyetlerimize uygundur. Zaten aile de süt anne olan kadını tanımaktadır. Böylelikle farkında olmadan kardeş olma durumu ortadan kalkmaktadır. Değişik annelerin sütleri karışmamakta, kim süt annesi ise bilinmektedir.

Uyarıları dikkate alarak süt anne bankası konusunda gerekli düzenlemeyi yapan değerli bakanımıza teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.

EVRİM TEORİSİ SAPLANTISI

Birkaç gün önce Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'ın Adana Çukurova Üniversitesi Fevzi Çakmak Öğrenci Yurdu'na yaptığı ziyaret sırasında bir öğrenci yumurta atmaya çalışırken gözaltına alınmıştı. Öğrenciyi serbest bıraktıran bakan Kılıç onunla yaklaşık 1.5 saat görüşmüştü.

Acaba bu öğrenci niçin bakana yumurta atmaya kalmıştı? Bakan Kılıç'ın açıklaması ilginçti:

"Gerek Emre gerek kız arkadaşı evrim teorisi konusunda her ne hikmetse bilmiyorum ama bir hayli ısrarcıydılar. Bende Yaradılışa inandığımı kendileriyle paylaştım. Kainatı yoktan var edenin, insanı da evrim olmaksızın dönüşüme, değişime ve evrilmeye gerek duymaksızın, tek seferde en baştan en mükemmel şekilde yaratmaya muktedir olduğunu kendileriyle paylaştım."

Bazı gençlerin teori olan bir görüşe dinmiş gibi saplantılı bir şekilde, tartışmaya bile tahammül etmeyerek inanmaları gerçekten ülkemiz adına, en başta gençler adına üzüntü vericidir. Gençlerin vicdanı hür, düşüncesi hür kişiler olarak yetişmeleri gerekirken kimilerinin saplantılı bir düşünce yapısına sahip olduklarını görüyoruz. Onların bir çıkmaz sokakta olduğunu o gençlere tatlılıkla söyleyen genç bakanımızı tebrik ediyoruz.