Dolar (USD)
32.28
Euro (EUR)
34.76
Gram Altın
2435.92
BIST 100
10268.58
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

20 Kasım 2019

Asım’ın Nesli İlim ve Sporla Dirilecek!

Atalarımız boşuna dememişler, sağlam kafa sağlam vücutta bulunur diye. Sağlam bir kafa ve sağlam bir vücut için çalışmak ama çok çalışmak gerekiyor. Tembel, miskin, kendinden geçmiş, hayattan ümidini kesmiş insanların hem sağlam bir kafaya, hem de sağlam bir vücuda sahip olmaları mümkün değil. Bu yüzden miskinliği üzerimizden atarak sağlam bir ruh ve beden yapısı için harekete geçmemiz gerekiyor. Hani derler ya “nerde hareket , orda bereket”. Hareketin olmadığı yerde bereket de olmaz.

Peki sağlam kafa için ne lazım? Huzur, maneviyat, dinginlik, ilim ve düşünce lazım. Sağlam bir kalp için iman, geniş bir gönül, kor gibi yürek lazım. Peki sağlam bir vücut için neye ihtiyaç var? Harekete, yani spora, idmana ihtiyaç var. İşleyen demir pas tutmaz. Vücudun pas tutmaması için harekete, yani spora ihtiyaç var. Öyleyse kalbin, kafanın ve bedenin sağlığını korumak için huzur, sükunet, ilim, düşünce, iman ve aksiyona hayatımızda etkin bir rol vermek zorundayız. Çünkü hepsi birbiriyle bağlantılı ve hepsinin bütüncül sağlığımıza doğrudan etkileri var.

Peki bunu başarmış insanlar var mı? Elbette var. Mesela Mehmed Akif. Hem şair, hem mütefekkir, hem bir iman ve aksiyon adamı, hem de ciddi bir sporcu. Güllede, güreşte ve yüzmede oldukça mahir bir sporcu Mehmed Akif. Müslüman Türk gençliği için eğer bir rol model aranacaksa, bunun Mehmed Akif olmaması için hiçbir sebep yok. Akif aynı zamanda büyük bir ahlak adamı. Peki bugün Mehmed Akif’in izinden yürüyen ve yine Akif’in rol model olarak şiirlerinde bize sunduğu Asım’ın Nesli’ni yeniden ihya edebilir miyiz? Ederiz. İman varsa imkan da var. Çok azını yakından tanıma fırsatı bulduğumuz öyle güzel gençlerimiz var ki, şu an onlar çok yönlü yetişiyorlar ve ülkenin umudu olarak geleceğimize hazırlanıyorlar. 2019 yılı benim için bu açıdan çok şanslı geçti. Mesela ben bir tanesi ile tanıştım: Abdullah Sak.

Abdullah Hoca henüz 24 yaşında ama ömrüne iki ömür sığdırmış sağlam yürekli bir Anadolu insanı. Üsküdar Fıstıkağacı’nda yeni açılan Savunma Sanatları Akademisi’nin kurucusu ve baş antrenörü. Aynı zamanda Üsküdar merkezli “Şahsiyet Akademisi”nin de eğitim biriminin yöneticisi. Hem sporda hem ilimde başarılı bir genç. Muay Thai, Hapkido, Kılıç ve Okçulukta “dan” sahibi, Güney Kore’de, Katar’da, Cezayir’de savunma sanatları üzerine eğitimler almış ve eğitimler vermiş. Yetişirken yetiştirmiş. Ayrıca güreş, Kick Box, Kali, Systema ve Jiu jitsu çalışmış. Fırat Kalkanı operasyonu sırasında bölgede eğitimler vermiş. Katar ordusunda da hocalık yapmış. Allah nazardan saklasın, genç yaşına rağmen oldukça birikimli; İngilizce, Fransızca ve Arapça biliyor. Boğaziçi Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi mezunu. Simasında secdesinin izi olan gençlerden. Allah gayretini meşkur eylesin. Böyle kabiliyetli ve çok yönlü gençlere bizim gerçekten çok ihtiyacımız var. Allah sayılarını artırsın.

Peki böyle güzel gençlerimizin sayılarının artması için neler yapmamız gerekiyor? Mesela işe şuradan başlayalım. Spor ve spor kültürünü yaygınlaştırmaya dönük çalışmalara daha fazla ağırlık vermemiz gerekiyor. Bunun içinde Türkiye’nin bir anlayış değişikliğine gitmesi şart. Mesela güreş, okçuluk ve benzeri ata sporlarımıza gereken önemi vermek. Futbola verdiğimiz değerin onda birini başta güreş olmak üzere diğer disiplinlere de versek, ülke gençliğini ayağa kaldırırız. Spor demek, sağlık demek, başarı demek, disiplin demek, ruh ve beden diriliği demek. Futbol maçı izlerken ayaklarını kanepeye uzatarak, bira içip göbek yapan bir genç nesil yerine bizzat spor yapan, bedenen ve ruhen güçlü, uyuşturucu, sigara ve alkolden uzak duran bir nesli kim istemez? Ancak emperyalistler istemez. Öyleyse bedenen, ruhen gelişmiş nesiller için spora daha fazla önem vermek gerekiyor.

Üsküdar’da yeni açılan Savunma Sanatları Akademisi işte tam da böyle güzel bir gençliğin yetişmesi için başta güreş olmak üzere karma dövüş sanatları, Wing tsun, güreş, kadınlar ve gençler için Self-Defence gibi pek çok branşta hem gençlere, hem de yetişkinlere hizmet vermek üzere yola çıkmış profesyonel bir eğitim merkezi. Ayrıca www.ssakademi.org adresinde bir web sayfaları ve Youtube’da Savunma Sanatları Akademisi adında kanalları mevcut. Buradan kendileriyle iletişime geçerek sağlıklı nesiller için siz de bir adım atabilirsiniz. Özellikle gençlerimizi ve çocuklarımızı spora yönlendirelim, sağlam bir kafa ve vücut sahibi olmaları için harekete geçelim. Kalın sağlıcakla.