Dolar (USD)
32.18
Euro (EUR)
35.00
Gram Altın
2499.16
BIST 100
10643.58
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

03 Haziran 2018

Aşk, aşık...

u00c2şık maşukun rengine bürünmeden bahsetmesin aşktan. Maşuk renk vermese de aşk sanatından, aşkın tekamül vasfıdır yanmak. Aşka yakışan da budur.

u00c2şık, yangın yangın yanmadan yangınlar faslında, korlar cayır cayır olgunlaşmadan, alevler duman duman buharlaşmadan, bahsetmesin aşık aşktan...

u00c2şık aşka meyilli, aşk dünden aşığına hazır ve nazır. u00c2şık bin yıl koşsa da yokuşlarından aşkın, bir vasfa ermiş sanmasın kendini.

Bir an bile dahi aşkın hikmeti, aşığa asırlar kafi.

Aşk, aklın kusuru gibi görülse de, kalbin mütemmim cüzüdür aşk. u00c2şık, yeniden her dem doğuşa işarettir. Aşkın kusuru akla değil, aşığın yangın fasıllı gönlüne hiç değil, aşkın kusurunu kusursuzluğa yükleyiniz; çünkü aşk varlık içinde ki keskin aman, yokluğa kusursuz bir çaredir aşk.

Aşkın vakitsizliği, kalu beledan beri. Cihana cenk diye yazılan kader. Kadere bakın hele, kader aşka mukadder.

Aşk rehber. Aşk yolsuzluk kılavuzu. Aşk aklın karı değil, aşk adamı müflis eden, sarhoşluk içinde akla hükmeden, hükümsüz hikmet. Aşk nihayet nazı, çileler çaresi en sonunda. Aşk yaralara yar, yare tez yetişen aman.

Aşk.

Belirsizlik kutbunda beliren. Aşk aşikar ölüm, gizli dirilen. Esrar-ı hal. Hali halsizlik. Halsizlerin haddidir aşk.

Ve sen, seni aşka sormalı. Usul usul kuytuda. Seni aşk diye bilmeli-bildirmeli, varlık yokluk yollarında-yıllarında. Seni senle tümleyen bir sevda durağında, aşk diye, diye diye, sen bilinmeli, senli sensiz mecrada. Sen, aşkın ölümsüzlük iksiri, maya diye salınan, bir salgına ilaçsın, ilaçlar yangın diye nam salan...

Aşk, pusu. Avcılara vahlar ola. Tuzak demeyin lütfen, aşk pusu. Şifadır ve mucize aşk. Aşk, Rabbin pususudur kutlu bir bilinmeze, aşk pusu'la. Bilinsin diyedir bilinmezler diyarı. Aşk, hakikatler dünyasında kalbi sulayan bir ırmak. Akmayan ırmak, çünkü aşk maşukunu bekleyen. Taliplerin karıdır aşk. Yanmaya talip olanların, cayır cayır, duman duman. Dumanında aman. Amanında an, aşkın zamanı.

u00c2şık, kendini bırakan. Kendine değil, kendi kendine kendini bırakan. Kendini, bulmaya bırakan. Kendi kendine kendini arayan. Aşka temayül, aşıklar faslına. u00c2şık, hilkatinde nar ve nur tümlenen, aşkla narla nurla bütünlenen.

Varlık yokluk kavgası değil, varlığın yokluğun ilmidir aşk. O ulu alimin iklimidir aşk.

u00c2limin ikliminin ilminin mevsimidir aşk. u00c2limin ikliminin ilminin mevsiminin meyvesidir aşk. Meyvenin tadını sormayın hele. Sormayı bile sormayın. Sora sora, gide gide aşıklar, sonsuzluk kervanında. Yana yanau2026

Sana aşkı sorsalar, bayram de, bayram diyesin. Şeb-i arusum dedirtesin. İhtiyacımdır diyesin. Muhtacım dedirtesin. Sana aşkı sorsalar, aşığı gösteresin.

Aşk, aşık, sonsuzluğa vuslat...