Dolar (USD)
32.23
Euro (EUR)
35.08
Gram Altın
2467.63
BIST 100
10319.96
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

02 Temmuz 2016

Aşk olsun

Ramazan, gözlerimize veda etmek üzereu2026 Gönüllerimize ebedu00ee bir Ramazan iklimi yaşatabilme ihtimalimiz nedir? O'nu, hakkını teslim ile ağırlamış olma talihimiz?

Yeni bir acımız var. Yine bir acımız var. Yine yürek kaynatarak dua ipine yollamaktan ziyade, yollara dökülen sözlü duyarlılıklarımız var. Unutma duvarında ağlayan devasa gürültülerimiz var. İçselleştiremediğimiz ve sorumluluk noktasında bir kendimize pay edemediğimiz klişelerimiz var yine. Bilen bilmeyen, bilmediğini bilmeyen, bilmediğini ikrar edemeyen herkesin konuştuğu kalabalıklarımız var. Çokça "yok"larımız var bizim; alışmayı beraberinde getiren yorgunluklarımız varu2026 Gözlerin bunca görsel şölene maruz kaldığı bir zeminde, gönüllerin huzur mevsimini adımlayabilmesi mümkün mü? Boğazına kadar eşya ile doldurulmuş bir odada sadelik ve zarafete duyulan hasreti terennüm etmek biraz tuhaf değil mi?

Tarihler 2015'in Temmuz ayını gösterirken, "Bayram Ola Demeden!" başlığını atmışım ajandama ve ağrımızın şiddetini kalbinde hisseden bir giriş yapmışım; Hiç "eski bayramlaru2026" diye başlamayalım yine sözeu2026 Coşkusundan, samimiyetinden, huzurundan dem vurmayalım. Su üzerine yazılan yazılar gibi okunup geçilecek ve özünde, ulviyetten nasip almamış bir ezber olmaktan öteye gidemeyecek birlik ve beraberlik ruhundan, maziye duyulan saygıdan, çocukluğumuzdan, dün ile bugünün mukayesesinden oluşan bir çerçeve yapmak için harcamayalım enerjimizi hiçu2026

Zamanın elleri 2016'ya dokunmuş, fersiz gözlerinde buruk keşkeleru2026 Gül mahzun, içimiz halen gül'ü yarıştırma telaşında. Dışımız aslında, içerimizin fersah fersah ırağındau2026 Sözle özün çelişkisini yaşayan devrana sitemkar bakmaktau2026 Düşle beraber, düşünceyi de kağıtta bırakan bir boşluğun çocukları gibiyiz. Tefekkür elbisesi hale giydirilmiş olsa çünkü, dünyanın bunca acı çektiğini görmezdik.

Aşk olsun! Kesintisiz bir yağmurla ödüllendirildiği halde içimizin sahra kalışınau2026

Aşk olsun! Gözlerimizde biriken ve artık betonlaşma noktasına gelen deryanın, bir damlasının bile seccademize süs olamayışına!

Aşk olsun! Halden uzağa düşen kelamın kibirle salınışına!

Aşk olsun! "Eski bayramlar" diye diye çocukluğumuz bayramlarını eskitişimize ve dijital ortamlara ah'ımızı nakşederken evlatlarımıza, şenlikli bayramlar armağan edemeyişimizeu2026

Aşk olsun! Gelecek kaygısını kamburu kılan an'a.

Aşk olsun! Yoksulu gözetmediği için yoksullaşan sözde varlığa!

Aşk olsun! Hizmeti nimet değil de hezimet addeden tembellik anlayışına!

Aşk olsun! Zulme kucak açan kırmızıya; siyahı boğmaya muvaffak olamayan beyaza!

Aşk olsun! Gün bitmeden gelen akşamau2026

Aşk olsa da hayr olsun. Yaklaştığımız sonsuz eşik, ebedu00ee bayram sevinci olsun ruhumuzau2026