Dolar (USD)
32.42
Euro (EUR)
34.80
Gram Altın
2397.40
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

11 Haziran 2023

​Asrın seçiminin ardından

Dr. Mehmet Rıza Derindağ

Türkiye jeopolitik konumu itibariyle bulunduğu havzada en kilit ülke konumunda, tarihi ve kültürü itibariyle cihana denge unsuru olacak bir zenginliğe sahip ve nihayet kabul etsekte etmesekte bir cihan devletinin varisi olarak Anadolu halkının omuzlarına yüklenmiş bir vizyonu sahiplenmek zorunda! Bu vizyon şimdi Türkiye’de ki her teşekkülün, vatanını seven her bireyin omuzlaması gereken bir farz vazife. İslam Birliği hedefi. Bu hedefi sloganik bir hamasetten ayakları yere basan bir amaç, ütopik bir fikirden altyapısı tamamlanmış bir program haline getirmek için geçtiğimiz seçimler bir dönüm noktasıydı. Şimdi önümüzde ki süreçte takkemizi çıkaracak, seçimlerde verilen mesajın ağırlığını sindirecek ve gerekli analizleri yaparak içimizdeki sorunları çözeceğiz ki artık dünyayı kucaklayacak hedeflerimize ilerleyebilelim. Geçtiğimiz seçimler Türkiye için dönüm noktasıyken önümüzdeki seçimler alem-i islam için dönüm noktası olacak. Oraya doğru giderken alaküllihal ıslah etmemiz gereken kurumlar, değişmesi gereken anlayışlar ve ıslahı nakabil vesayet odaklarının tamamen Türk Siyasi arenasından temizlenmesi meselesi var önümüzdeki süreçte…

Bir virüs gibi ülkenin başına bela olmuş fitne ve fesat müesseseleri olan çeşitli vesayetler Reis-i Cumhurumuzun derin feraseti, Cenab-ı Hakk’ın inayeti ile temizlendi. Bu temizlik bizi bugün olduğumuz yere getirdi. Ama görünen o ki vesayet sistemleri kötü huylu tümör gibi tedaviye ancak kısa bir süre cevap veriyor ve tekrar tekrar nüksediyor. Islahına bir an evvel başlanması gereken kurumların başında;

1- Adalet Kurumu geliyor. Artık ayyuka çıkan uygulamalar Türkiye Yüzyılı hedefinin önünde ki en büyük pranga olacağa benziyor. Türkiye nasıl ki bizim toprağımıza mahsus bir Başkanlık Sistemine geçişle fiili durumu kanuni düzleme getirmeyi başardıysa yeni Anayasa ile de bize dar değil hiç bir şekilde uymayan ceza hukukundan medeni hukuka kadar yeniden düzenlemeyi sağlayacak ve önünü açacak yeni bir Anayasayı bir an evvel yürürlüğe sokmalıdır. Antidemokratik tüm maddelerin revizyonuyla beraber batının tüm dayatmalarını da bir kenara bırakarak vatanımızın milli manevi değerlerini önceleyecek bir Anayasa olmalıdır.

2- Milli Eğitim Bakanlığı… Türkiye’de muhalefetle beraber millileştiremediğimiz kurumların başında ne yazık ki Eğitim müesseselerimiz gelmekte. Gayri Milli müfredat, tarihine düşman değerlerine yabancı ve milletine yabani nesiller yetiştirmekte. Bu hal bu minval üzere giderse cemiyetin bünyesinin kaldıramayacağı acı ve sarsıcı manevi felaketlerle yüzleşeceğiz.

3- Kemalist Vesayet… Türkiye çok büyük merhaleler katederek çok büyük bedeller ödeyerek kökü dışarda dal budakları içimize sirayet etmiş vesayet odaklarını temizledi. Bitti mi? Hayır! Bitmiyor bitmez de… fakat en azından zahiren askeri vesayet bir nebze bitirildi. Yargı vesayeti bir parça durduruldu. Medya vesayeti susturuldu. Bu vesayetlerin hamisi ve menbaı olan Kemalist Vesayet ise ne yapıp edip hayatına devam ediyor. Her an hortlamaya hazır bir gulyabani olarak etrafımızda dolaşıyor. Bu vesayet Türkiye’de ki tüm millileşme politikalarının önünde ki en büyük engel. Ama fevkalade sinsi. Bu vesayetin izalesi bazı tarihi hakikatlerin herhangi bir şüpheye mahal bırakmadan deklarasyonuyla mümkün. Türkiye mazisiyle hesaplaşacak ve kemalist vesayeti siyasetten temizleyecek! Kemalist vesayeti dirilmemek üzere ölmekten daima kurtaran bir başka vesayet var; Irkçı/Ulusalcı Vesayet.. Bu müsbet milliyetçilik değil yanlış anlaşılmasın. Türkiye’de Türkçülük gayrın inkar ve tenkisine vesile olmadıkça gayet normal bir husus. Bu milliyetçilik yalnız üryan erkek gibi. Çıplak erkek çirkin olur. Onun bu çirkinliğini islamiyet libasıyla setretmek elzemdir. İşte bize zarar değil faydası olacak milliyetçilik vatanperverlik manasında olan islam ile süslenmiş, islamın ileri karakolu olmuş Türk milliyetçiliğidir. Yoksa kemalizmin müdafii ve muhafızı ulusalcılık değildir. Bu vesayet unsurlarının temizlenmesi Türkiye’nin gelecek aydın günlerine kavuşmasına izin verecektir! Hem bu aydınlık sadece Türkiye’yi değil tüm islam alemini de içine alacak bir ittihada vesile olacaktır!

Cenab-ı Hak seçimleri hakkımızda hayırlı eylesin. Sayın Cumhurbaşkanımız ve intihap ettiği kabineyi vatan, millet ve islamiyet hizmetlerinde muvaffak eylesin.