Dolar (USD)
32.26
Euro (EUR)
34.73
Gram Altın
2440.50
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

18 Şubat 2020

Atatürk ve Atatürkçülük CHP’den kurtarılmalı

Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK, ülkemizin en önemli kurucularındandır.

Allah Kurtuluş Savaşını, Atatürk liderliğindeki bir kadroya nasip etmiştir. Eksiler ve artılar ile doğrular ve yanlışlar artık tarihte kalmıştır. Tarih üzerinden hesaplaşmak yerine, gerçeği aynen kabul etmek gerekir.

Atatürk, Kurtuluş savaşını veren kadroya liderlik yaparak, diğer Kurtuluş Savaşı kahramanlarımızla birlikte, vatanımızı düşman işgalinden kurtarmaya öncülük etmiştir.

FETÖ ve PKK ile işbirliği yapan bugünkü CHP, Atatürk’ü hak etmiyor.

Atatürk, CHP gibi bir partinin tekeline bırakılamaz.

Atatürk, CHP’den tamamen kurtarılmalı ve partiler üstü bir hale getirilmelidir.

***

AK Parti; Kürtleri, önemli ölçüde PKK’dan kurtardı. Türk milliyetçiliğini ve Kürt milliyetçiliğini, önemli ölçüde faşist Türkçülerden ve faşist Kürtçülerden kurtardı. Sıra, Cumhuriyetimizin kurucularından Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ü, CHP’nin istismarından tamamen kurtarmaya gelmiştir.

***

CHP’yi ayakta tutan en önemli olgular; Kemalizm ve Atatürkçülük, Laikçilik, Batı (Avrupa) hayranlığıdır. Atatürk CHP’nin elinden alındığında, CHP’nin Türk siyasi hayatındaki bundan sonraki varlığı ancak marjinalleşerek devam edebilir.

CHP’nin, 2023 seçimlerinde, PKK ile seçim işbirliği yapacağı kesindir. Bu ittifak CHP için bir avantaj olmayacaktır/olmamalıdır.

PKK ile seçim ittifakı, Atatürkçülerin CHP’den kopmasına sebep olacaktır/olmalıdır.

Atılacak adımlarla; CHP, Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün kurduğu (Atatürkçüler) bir parti olmaktan tamamen çıkartılıp, İsmet İNÖNÜ’nün (Kemalistler) partisi haline getirilmelidir.

***

Bundan böyle CHP’ye, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün partisi değil, İsmet İnönü’nün partisi denmelidir.

CHP, Atatürk’ün Atatürkçülük prensipleri partisi olmaktan çıkmış ve İsmet İnönü’nün Kemalizm prensipleri partisine dönüşmüştür.

Kurtuluş Savaşı dönemi Atatürkçülük (Kemalizm) ile CHP'nin büyük ölçüde tek parti döneminde oluşturduğu ve sonradan içi doldurulan Kemalizm (İsmet İnönü) ayrıdır.

Atatürk ve Atatürkçülük CHP’den tamamen alınmalı ve CHP, PKK/FETÖ ve Kemalizm ile baş başa bırakılmalıdır.

***

Fetullah Gülen’ çağrı; Bir özeleştiri yap. ABD’den çıkıp Türkiye’ye gel. Vatandaşı olduğun ülkenin adaletine teslim ol. Dış istihbarat örgütlerinin, cemaat içerisinde bir çete oluşturarak, bir cemaati nasıl bir terör örgütüne dönüştürdüğünü millete anlat. Kendi ülkenin hapishanelerini ABD’nin malikanelerine, saraylarına bile değişme. Yiğit bir adam ol, korkak olma. Ömrünün son demlerinde yaptığın yanlışları millete anlat. Senin yüzünden bedel ödeyenlerden özür dile. Senin yüzünden, İslam’a ve Nur hareketine sürülen lekelerden dolayı özür dile. Kaçmak yerine yüzleşmeyi seç. Tarihe kaçan olarak geçme. Gerçeklerle yüzleşen olarak geç. Hatalarından ders al. İç ve dış güçler tarafından nasıl kullanıldığını bütün gerçeğiyle anlat. Abdullah Öcalan da senin gibi kaçmayı seçti. Kandil’e PKK’nın yanına gitmek varken, ülke ülke kaçmayı seçti. Sonunda rezil bir şekilde geldi. Sen Nur hareketine büyük zararlar verdin, Abdullah Öcalan da Kürtlere büyük zararlar verdi. İkinizin de lider olmadığı, kullanılan olduğu anlaşılmıştır. Çünkü, gerçek bir lider kullanılamaz.

***

Abdullah Öcalan’a çağrı; Bir öz eleştiri yap. Dış istihbarat örgütleri ile olan bütün ilişkilerini ve gerçekleri anlat. Gerçeklerle yüzleş. Bir kere de kaçma. Yüzleşmeyi seç. Gerçeklerle yüzleşmeyi seç. Derin devlet tarafından nasıl kullanıldığını, PKK’yı kimlerin kurduğunu, özellikle Suriye istihbaratı ile olan ilişkilerini, CIA, Mossad, MI6, .. başta olmak üzere, bütün istihbarat örgütleri ve devletlerle olan ilişkilerini anlat. Kürtlere verdiğin zararlardan dolayı da en başta Kürtlerden daha sonra da insanlıktan özür dile.