Dolar (USD)
32.47
Euro (EUR)
34.73
Gram Altın
2440.77
BIST 100
9915.62
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

28 Haziran 2016

Avrupa Birliği Neyin Etrafında Birleşmişti ?

"'Avrupa Birliği bitti. Bunu itiraf etmekte ne kadar zorlansak da gerçek bu ! "

İngiltere'de yapılan referendumdan çıkan "ayrılma" kararı sonucunda, Avrupa Birliği'nin 6 kurucu ülkesi -Almanya, İtalya, Belçika, Fransa, Hollanda ve Lüksemburg'un- dışişleri bakanları Almanya'nın başkenti Berlin'de acil kaydıyla yaptığı toplantıdan çıkan Hollanda Dışişleri Bakanı Bert Koenders'in söylediği sözler bunlar.

Avrupa Birliği aslında çoktan bitmişti. Hangi ahlaki temel üzerindeydi ki bu birlik ? "İş ve suç ortaklığı ve çokça kandan başka ne var bu birliğin harcında?

Ulvi bir gaye etrafında, bir dava ve ahlaki temeli olmadan sadece menfaat odaklı oluşturulan "birlikler", menfaat ilişkisi tükenince dağılmaya mahkumdur ! Hamdolsun ki, bu menfaat ilişkisini zarara sokan tavır Türkiye merkezde olmak üzere Müslüman Coğrafyadan geliyor.

AB'nin en önemli ülkesi Almanya'nın toplantıdaki dışişleri bakanı Frank-Walter Steinmeier'in ifadesiyle:, "Bu birlik Avrupa'da barışı sağladı. Bu ülkeleri bir araya toplamak için çok büyük sınavlardan geçildi. " sözleriyle, birliğin kuruluş gayesini ve meselenin hangi noktalara evrilebileceğinin ipuçlarını verdi bir nevi.

Kendi içlerinde yüzlerce yıl devam eden savaşların sonunda hedefi "içte birlik dışta karışıklık" teorisine dayanarak kurulan Avrupa Birliği, Doğu'yu sömüre sömüre semiren ve "hedonist " bir yaşam tarzından başka elinde ruhi ve ahlaki hiçbir şey kalmayan Avrupalı insanlar eliyle , bu konformist yaşam tarzına zarar vereceği düşüncesiyle dağıtılıyor.

Batı, terakki motivasyonunu sağlayan Osmanlı İmparatorluğunun şahsında İslamla olan mücadelesini, bütün ahlaki değerleri bir bir yıkarak ve sadece güç ve menfaate dayalı politik ve kültürel dezenformasyonu en tepeden en alt kadrolarına kadar en önce kendi insanlarına dayatarak kaybetti. Bugün görünen durum, "kurdukları sistem" ile görünmez kıldıkları halin açığa çıkışıdır.

Avrupa'nın geleceği için, kendi ülkesinin ve milletinin hamasetini en uçlara taşıyan milliyetçi grupların iktidara taşınması ve hatta yönetim şekillerinin kökten değişebilecek bir hale gelmesi öngörüsünde bulunabiliriz. Yani yakında köklü tarihiyle Alman-Cermen gibi milletler dışında Avrupa'da ayakta kalabilecek birliği bırakın,devlet bile olmama ihtimali çok yüksek. Şimdilik bu tip tartışmalardan azade gibi görünse de, holyvuud efektiyle "millet" oluşturmaya çalışan Amerika'da ise her eyaletin bağımsızlık bayrağı açacağını göreceğiz ömrümüz yeterse.

Avrupa Birliği- Batı, bu çöküş ve dağılış sürecindeyken, İslam Coğrafyasında ise bağımsızlık savaşı yaşanıyor. İslamafobia algısı üzerinden saldırılarını artırma sebebi de bu. Yeni bir dizayn ile yeni bir sistem kurup bir süre daha sömürüye devam edebilmek.

İş ve suç ortaklığından mütevellit "birliğin" gerçek manasıyla "birlik" olmayacağını, zıttından göstermesi ve ülkemiz başta olmak üzere fiili savaş ve ruhi karışıklık içindeki İslam Dünyasında hemen herkesin dile getirdiği "birlik olmalıyız" temennisinin bir türlü tesis edilemeyişini "nerede ve nasıl birlik" sorularıyla birlikte değerlendirme zaruretine misalidir bu durum. "Nerede ve nasıl Birlik " sorusuna cevabı bir dahaki yazımızda ele alalım inşallah.

Fi emanillah !