Dolar (USD)
32.24
Euro (EUR)
34.91
Gram Altın
2437.61
BIST 100
10243.53
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

27 Kasım 2016

Avrupa darbede ısrarcı

Batı'nın alıştığı, kolay ve etkin bir araçtı, darbe.

Gezi, 17-25 Aralık, 15 Temmuz: Haçlıların hezimeti...

15 Temmuz'u Türkiye'yi AB'ye almamak için planladılar. Başarılı olsalardı, demokrasinin askıya alındığı bahanesiyle, üyelik müzakerelerini donduracaklardı. Sonuç değişmedi: AP, 24 Kasım 2016'daki kararıyla müzakereleri dondurdu, teröristleri yargıdan kaçırmak istiyor; Fransa'daki, Belçika'daki OHAL'e ses çıkarmıyor, Türkiye'nin terörle mücadelesine karşı.

ABD merkezli Dünya Bankası, 22.11.2016'da da Türkiye ekonomisiyle ilgili yayınladığı raporda, "Darbe girişimi ve ardından gelen kamudaki tasfiyeler dahil son siyasi gelişmeler belirsizliği artırıyor ve ekonomik aktivitenin hızını etkilemesi bekleniyor" diyerek FETÖ'yü ve diğer terör örgütlerini korumaya çalışıyor.

Öte yandan, NATO'da görevli FETÖ üyesi askerlerin iltica talebinde bulunmasını, o ülkelerin egemenlik hakkı olarak gören NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'in "adil yargılama " söylemi, Türkiye'nin egemenlik hakkına müdahale etmek ve terörü desteklemektir.

Türkiye'ye diz çöktürmek için darbeler yaptırdılar. Onlar emreder, "çocuklar"ı tak yapardı! 1980'de Türkiye'nin üyelik müzakerelerini bu sebepten askıya almışlar otuz yıl ötelemişlerdi.

Hiçbir zaman Türkiye'yi, "Hıristiyan Birliği" AB'ye almayacaklar. Ancak üye yapılacakmış gibi davranmayı, Türkiye'nin iç işlerine müdahale edebilmeyi de elden bırakmadılar. Bunun için darbeleri, anarşiyi, terörü besliyorlar, yönetiyorlar.

15 Temmuz bunun son örneği. Darbe gerçekleşseydi, demokrasi olmadığı gerekçesiyle müzakereleri zaten bitireceklerdi. Darbe akamete uğratılınca bu defa da terörle mücadele yöntemleri bahanesiyle iç işlerimize karışmayı, üyelik müzakerelerini kesmeyi denemekteler. Terörü manivela gibi kullanmaktan geri durmuyorlar. " Teröre karşıyız ancak teröristlerin yargılanmasını istemiyoruz. " gibi, acayip bir durumdalar.

Demokrasiye sahip çıkan halkın değil, darbecilerin yanında duran Avrupa, bunu öyle pervasızca yapıyor ki, darbeyi 'tiyatro' , cuntayı; "İyiler kaybetti." diyerek sahipleniyor.

Teröristleri alınlarından, ellerinden öpen "Medeniyet denilen kahpe"nin içimizdeki 'çağdaşçı', etnikçi, gönüllü köleleri de tasma takınmakta yarışıyorlar.

Türkiye, ne zaman ki kalkınmaya, bölgesinde ve küresel ölçekte güç olmaya başlasa, onu terörle, darbeyle, cinayetlerle, siyasi ve ekonomik buhranlarla içe döndürmeye, kendisiyle boğuşur hale getirmeye çalıştılar. Bunda da terörle, darbelerle başarılı oldular. Şükür ki bu ülkede iç savaş çıkaramadılar. Bunu çok denediler, yapamadılar. Yıllardır terörü beslediler halkı birbirlerine düşüremediler. Buna Anadolu'nun kadim medenu00ee değerleri, İslamu00ee duruşu müsaade etmedi.

Hendekler, çukurlar kazan, bombalı tuzaklar kuran, özsavunma, özyönetim safsatasıyla kurtarılmış bölgeler oluşturmak isteyenlerin, halkı sokağa çağırıp elli üç vatandaşın katline sebep olan şer odağının, liselileri sokağa çağıran şeflik artıklarının, konsey manyaklarının, kırk yıldır beslediği FETÖ'nün ipini çözüp 15 Temmuz'da milletin üzerine saldılar.

Avrupa, darbe girişiminin geri püskürtülmesinin şokunu yaşıyor..

15 Temmuz'da darbenin bastırılmasıyla Türkiye, muazzam bir özgüven ve güç kazandı. Fırat Kalkanı'yla bölge üzerindeki sömürü planları çökertildi. DEAŞ'ı kullanan Batı'nın gerekçeleri işe yaramaz hale geldi. Terör koridoru projesi imha edildi. Aksi durumda, Fırat Kalkanı tersinden işleyecek, Türkiye, Sevr şartlarına mahkum edilecekti. Avrupa, bu planı uygulayamadığı için çıldırıyor. TBMM bombalanmış, onların hiç umurunda değil. Onlar, şimdi ekonomiyi bozma, "adil yargı" söylemiyle uşaklarını kurtarma telaşındalar.

AP'de teröristlerin ağırlanması, Belçika'da mahkemenin terör örgütünü "silahlı mücadele örgütü" göstermesi, teröristlere şehir meydanlarında çadır açtırmaları; suçüstü halidir. Tüm çabaları, çözülmeyi durdurmak.

Haçlıların planı tutmadı. Panik halindeler. Kuyruğu dik tutmaya çalışıyorlar. Hala, darbe gerçekleşmiş de emir verme havasındalar.

Boş durmayacaklar; istikrarı bozmak, yargılamaları sulandırmak için sabotaja, montaja yeltenecekler. Gezi güruhunun kulakları kirişte.

Zor günlerdeyiz. Uyanık olmalıyız.

Batı, darbede, terörde ısrar ediyor.